Loading...
 Start Page
Υπόνοιες για τις συνθήκες θανάτου του Βγενόπουλου

Υπόνοιες για τις συνθήκες θανάτου του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, που επισήμως πέθανε από ανακοπή, αφήνει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

 

Ο κ. Νικολόπουλος έχει ένα τρανταχτό προηγούμενο, που τον κάνει ίσως «καχύποπτο» σχετικά με τα πραγματικά αίτια των θανάτων κάποιων επιφανών ή γνωστών συμπατριωτών.

 

Επίμονα είχε ζητήσει, ως γνωστόν, ο ανεξάρτητος βουλευτής την εκταφή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και τη διενέργεια ιατροδικαστικής έρευνας, για να πληροφορηθεί το χριστεπώνυμο πλήθος τα πραγματικά αίτια της κοίμησης του πεφωτισμένου και φλογερού Ιεράρχη. Το αίτημα του, όμως, δεν υλοποιήθηκε για ανεξήγητους (ή μήπως ευεξήγητους;) λόγους…

 

Στις μέρες μας, κατά τα φαινόμενα, προκύπτει η ίδια ανάγκη, την οποία επισημαίνει στη σημερινή συνέντευξη ο Νίκος Νικολόπουλος και αφορά στον αναπάντεχο ή και «μυστηριώδη» θάνατο του γνωστού επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου. Με την ευκαιρία, ο ανεξάρτητος βουλευτής δίνει απαντήσεις και για θέματα της τρέχουσας οικονομικής επικαιρότητας.

 

Γνωρίζετε κάτι κ. Νικολόπουλε που σας κάνει να έχετε αμφιβολίες για τον θάνατο Βγενόπουλου;

 

Έχει δημοσιευθεί ρεπορτάζ που αμφισβητείται πλήρως και ευθέως ο “τυχαίος” θάνατος του επιχειρηματία στην πιο κρίσιμη στιγμή των ερευνών, όταν έπρεπε να αποφασίσει αν θα ανοίξει το στόμα του και θα έκαιγε πολλούς, από εκείνους που είχαν επενδύσει πάνω του για να γίνει “ο Μπερλουσκόνι” της Ελλάδας.

 

Σ’ ένα άλλο ρεπορτάζ, όπως εκείνο του NEWSBOMB, υπονοείται ότι κάποιοι φρόντισαν να κλείσουν το στόμα του μακαρίτη επιχειρηματία. Αναφέρομαι σε όσα εγράφησαν στην έγκριτη ηλεκτρονική εφημερίδα “ntokoumenta.gr” του Γιάννη Ντάσκα και δεν αναφέρομαι καν στην φημολογία που κυρίευσε το…Κολωνάκι και τα Βόρεια Προάστια σχετικά με την οριστική απουσία από το προσκήνιο του επιχειρηματία και την μακρινή….Βενεζουέλα.

 

Δηλαδή κ. Νικολόπουλε δεν πιστεύετε ότι έχασε τη ζωή του από αιφνίδια ανακοπή;

 

Συμβαίνει η αιφνίδια ανακοπή, αλλά είναι αν και σπάνια σε αυτή την ηλικία, όταν μάλιστα αφορά έναν αθλητή (είχε πάει ως πρωταθλητής ξιφασκίας και στους Ολυμπιακούς του Μονάχου),ο οποίος ήταν ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης ενός άριστα εξοπλισμένου νοσοκομείου του περίφημου “ΥΓΕΙΑ”.

 

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου για το πότε έγινε το τελευταίο «τσεκ απ» του επιχειρηματία και ποιά ήταν τα ευρήματα για να εκτιμηθούν ανάλογα και οι ανακοινώσεις (π.χ. του δικηγορικού του γραφείου) για τον αναπάντεχο θάνατο.

 

Επίσης δεν παραγνωρίζω ότι οι δικαστικές και επιχειρηματικές πιέσεις που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα ήταν εξαιρετικά σημαντικές και όσοι δεν θεωρούν “άλυτο μυστήριο” τον ξαφνικό θάνατό του, πιστεύουν ότι δεν τις άντεξε η καρδιά του.

 

Πολλοί, όμως, θεωρούν ότι αν ζούσε την ώρα της δικαστικής θύελλας ,στην οποία φερόταν πρωταγωνιστής ,πολλοί θα έτρεμαν το στόμα του και τους φακέλους του…

 

Εσείς κ. Νικολόπουλε, σε ποια ερωτήματα θα ζητήσετε να σας απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί;

 

Πρώτον, εάν ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η οφειλόμενη αστυνομική και δικαστική έρευνα σχετικά με τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία Βγενόπουλου.

 

Δεύτερον, εάν διενεργήθηκε πραγματογνωμοσύνη από αρμόδιο ιατροδικαστή και αν ναι που, πότε και από ποιον.

 

Τρίτον, εάν παρίστατο στην κηδεία εν στενώ κύκλω, αρμόδιο όργανο των κρατικών αρχών, ώστε να κάνει εκεί διακριβώσεις ταυτοτήτων προς κάθε κατεύθυνση και να εκτελέσει εντάλματα σύλληψης που έχουν ήδη εκδοθεί.

 

Τέταρτον, εάν οι ελληνικές αρχές διενεργούν παράλληλα ή σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές έρευνα για υποθέσεις Βγενόπουλου. Αναρωτιέμαι, αν συνεχισθούν στην Ελλάδα. Στην Κύπρο ήδη συνεχίζονται, όπως δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Μεγαλονήσου.

 

Και τέλος, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος με αίτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζητά να προσκομισθεί στη Βουλή το πόρισμα των αστυνομικών αρχών για τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία Βγενόπουλου καθώς και το αντίστοιχο πόρισμα των δικαστικών αρχών. Αλλά και να κατατεθεί στη Βουλή το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία Βγενόπουλου.

Κύριε Νικολόπουλε, πόσο σημαντικό ρόλο για το τρέξιμο της οικονομίας θα παίξει η διαφαινόμενη ρύθμιση του χρέους και το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης;

 

Ασφαλώς η ρύθμιση χρέους και η αξιολόγηση θα «τρέξουν» την οικονομία αφού ήδη η πορεία των βασικών δεικτών και οι προβολές για την επόμενη διετία δείχνουν ότι η χώρα μπορεί να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Οι αγορές, όπως πληροφορούμαστε, περιμένουν καλά νέα και από την πλευρά των δανειστών, ώστε να «παγιωθεί» το κλίμα εμπιστοσύνης.

Κύριε Πρόεδρε είναι σχεδόν έτοιμα 12 νομοσχέδια που συμπεριλαμβάνουν νέα επώδυνα μέτρα. Εσείς τι γνωρίζετε;

 

Πράγματι η κοινοβουλευτική κορύφωση αναμένεται την εβδομάδα μεταξύ 28 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, πληροφορούμαι ότι θα κατατεθούν και θα ψηφιστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες τουλάχιστον δύο πολυνομοσχέδια με όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγηση (εργαλειοθήκη,εργασιακά κ.α.).

Προκειμένου να κλείσει η νέα συμφωνία με τους δανειστές εσείς τι θα κάνετε, θα ψηφίσετε τα νέα βάρη που ζητούν;

 

Δεν ψηφίζω τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τον Προϋπολογισμό του 2017, που προβλέπει νέο «ψαλίδι» στις δημόσιες δαπάνες και μέτρα. Τέλος, για εμάς τους Χριστιανοδημοκράτες η έξοδος της χώρας μας από την παρατεταμένη οικονομική κρίση προϋποθέτει αναπτυξιακή στρατηγική, πολιτική με πυρήνα τον άνθρωπο, επένδυση στις πλουτοπαραγωγικές πηγές και στις αξίες της χώρας μας, πάνω από όλα συναίνεση και συνέργειες.

Βίντεο συνέντευξης Νίκου Νικολόπουλου: Ξεκίνησε η αστυνομική & δικαστική έρευνα για τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία Βγενόπουλου;

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος