Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: "Χάθηκαν" τα ίχνη της νότιας χάραξης Πατρών - Πύργου

Επιμένει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος για το θέμα της Νότιας χάραξης, ένα αίτημα που στηρίζεται σε ομόφωνες αποφάσεις και των δύο Δημοτικών Συμβουλίων, (των Δήμων Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας), δηλαδή τριακοσίων πενήντα χιλιάδων πολιτών.

 

Ο Πρόεδρος του κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος επανακατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό υποδομών και μεταφορών, ρωτώντας τον πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί η προμελέτη που είχε δεσμευθεί το υπουργείο Υποδομών να εκπονήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

 

Συγκεκριμένα ο Αχαιός βουλευτής επισημαίνει, ότι με την υπ΄αριθμόν Αρ.Πρ.:451/18/10/2016 ερώτηση μου, με θέμα: «Χάθηκαν τα ίχνη της νότιας χάραξης », σας καλούσα αν μου απαντήσετε αν ολοκληρώθηκε εν τέλει η προμελέτη που είχε δεσμευθεί το υπουργείο Υποδομών να εκπονήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Μέχρι και σήμερα όμως δεν έχετε απαντήσει στην ερώτηση μου , για ένα ζήτημα για το οποίο η κυβέρνηση ακολουθεί μια διφορούμενη στάση ως προς το θέμα. Δεν απορρίπτει το αίτημα, αλλά το σπρώχνει στις καλένδες. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι ενώ φτάσαμε στα τέλη του 2016, το θέμα παραμένει ανοιχτό. Καθένας μπορεί να εικάζει τι προοιωνίζεται η παράταση της εκκρεμότητας.

 

Τέλος , με την συγκεκριμένη ερώτηση καλεί τον αρμόδιο υπουργό , να καταθέσει στη βουλή την προμελέτη που είχε δεσμευθεί το υπουργείο Υποδομών να εκπονήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και να απαντήσει ξεκάθαρα για ποιους λόγους η Πολιτεία χρονοτριβεί σε ένα αίτημα που στηρίζεται σε ομόφωνες αποφάσεις και των δύο Δημοτικών Συμβουλίων, (των Δήμων Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας), δηλαδή τριακοσίων πενήντα χιλιάδων πολιτών

 

Το πλήρες περιεχόμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

 

Με την υπ αριθμόν Αρ.Πρ.:451/18/10/2016 ερώτηση μου, με θέμα : «Χάθηκαν τα ίχνη της νότιας χάραξης », σας καλούσα αν μου απαντήσετε αν ολοκληρώθηκε εν τέλει η προμελέτη που είχε δεσμευθεί το υπουργείο Υποδομών να εκπονήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Μέχρι και σήμερα όμως δεν έχετε απαντήσει στην ερώτηση μου , για ένα ζήτημα για το οποίο η κυβέρνηση ακολουθεί μια διφορούμενη στάση ως προς το θέμα. Δεν απορρίπτει το αίτημα, αλλά το σπρώχνει στις καλένδες. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι ενώ φτάσαμε στα τέλη του 2016, το θέμα παραμένει ανοιχτό. Καθένας μπορεί να εικάζει τι προοιωνίζεται η παράταση της εκκρεμότητας.

 

Για τους λόγους αυτούς σας επανακαταθέτω την ερώτηση , θέτοντας σας επιπλέον ερωτήματα αφού έχουν προκύψει και νέα ζητήματα για τη νότια χάραξη.

 

Το κείμενο της ερώτησης:

 

Στο ακουστικό τους περιμένουν οι φορείς της Αχαΐας που μετέχουν στην επιτροπή για την χάραξη της Πατρών-Πύργου. Η προμελέτη που είχε δεσμευθεί το υπουργείο Υποδομών να εκπονήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι άγνωστο αν έχει ολοκληρωθεί.

 

Επιπλέον, όλες οι δηλώσεις που έχουν γίνει σχετικά με την εκτέλεση του έργου επιτρέπουν την εκδοχή ότι γίνεται πλέον μια προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος από την πλευρά της πολιτείας. Ο υπουργός έχει δηλώσει ότι, μέσα Νοεμβρίου, αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση του 5ου τμήματος ‘’Βάρδα-Σαγέικα’’ του αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργος, και πρόσθεσε ότι η 4η θα γίνει μόλις εγκριθούν από την Ενιαία Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων τα νέα τεύχη δημοπράτησης, για τα οποία ισχυρίστηκε ότι είναι διαδικασία λίγων ημερών. Παράλληλα δήλωσε ότι δέσμευση της αρμόδιας υπηρεσίας είναι η δημοπράτηση όλων των τμημάτων ως τον Φεβρουάριο του 2017, η αποστολή του φακέλου του έργου στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο και η έγκρισή του τον Απρίλιο.

 

Ωστόσο, ο υπουργός Υποδομών επανέλαβε την πρόθεση του να μη δώσει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

 

‘’Δεν συνηθίζω να δίνω ημερομηνίες ολοκλήρωσης έργων και διαγωνισμών, γιατί μέχρι να φτιάξουμε το θεσμικό πλαίσιο και τα ηλεκτρονικά συστήματα, με το μπάχαλο που έχουμε κληρονομήσει, κανένας, ούτε μάγοι, δεν μπορεί να δώσει ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα που θα τηρηθούν, για διάφορους λόγους. Θα το κάνουμε θεσμικά και τότε θα μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να δεσμεύεται και να δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις’’.

 

Επειδή, το μόνο γεγονός που μεσολάβησε ήταν η επίσκεψη στην Πάτρα του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη κ.Κουρουμπλή, που ενημέρωσε Περιφέρεια, δημάρχους και εκπροσώπους βουλευτών ότι οι διαγωνισμοί θα συνεχιστούν, ενώ οι πρώτες συμβάσεις (σ.σ. με τον όμιλο Καλογρίτσα) είναι καθ’ οδόν προς το Ελεγκτικό Συνέδριο.

 

Επειδή, όμως και από αυτήν την επίσκεψη επίσης, κλείνει μήνας απραξίας και πάλι τα θέματα είναι ανοιχτά.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

 

1ον Ολοκληρώθηκε εν τέλει η προμελέτη που είχε δεσμευθεί το υπουργείο Υποδομών να εκπονήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου;

 

Να κατατεθεί η συγκεκριμένη προμελέτη.

 

2ον Γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη καθυστέρηση; Για ποιους λόγους η Πολιτεία χρονοτριβεί απέναντι σε ένα αίτημα που στηρίζεται σε ομόφωνες αποφάσεις και των δύο Δημοτικών Συμβουλίων, (των Δήμων Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας), δηλαδή τριακοσίων πενήντα χιλιάδων πολιτών;

 

3ον Παρουσιάσθηκε κάποια εμπλοκή ή η ενημέρωση του κ. Κουρουμπλή είναι ακριβής;

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος