Loading...
 Start Page
Βολές Νικολόπουλου κατά Φούρα για το «Αθήνα ‘97» - Θα δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη απαντά ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού

Στην επικαιρότητα επανέρχεται το θέμα της διοργάνωσης του έκτου παγκόσμιου πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού στην Αθήνα το 1997, μετά τον καταλογισμό από το Ελεγκτικό Συμβούλιο σε 38 πρόσωπα της διοργάνωσης, ποσού 30 εκατ. ευρώ. Ανάμεσά τους οι τότε υφυπουργοί αθλητισμού Γιώργος Λιάνης και Ανδρέας Φούρας, ο ΓΓΑ Ιωάννης Σγουρός, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης «Αθήνα 1997» Ευάγγελος Σαβράμης κ.ά.

 

Το θέμα «σήκωσε» ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος με δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης στο ραδιοφωνικό σταθμό max fm, έβαλε κατά του Αχαιού Ανδρέα Φούρα, για τον οποίο είπε ότι «συνέβαλε καθοριστικά να εκτιναχθεί το κόστος της διοργάνωσης.

 

Όπως τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος: «Τα έξοδα είχαν προϋπολογιστεί σε 2.150.000.000 δρχ. και πέταξαν στα 5.180.626.000 δρχ. και ο λογαριασμός τελικά έφτασε στα 19.119.427.013 δρχ. 400% πάνω δηλαδή!

 

Η τελετή έναρξης -λήξης είχε προϋπολογιστεί στο ποσό των 800.000.000 δρχ. και καταβλήθηκαν 2.235.997.199 δρχ. , δηλαδή τρεις φορές περισσότερα!»

 

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του βουλευτή: «Με αναφορά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος θα σταλεί το πόρισμα στους Οικονομικούς Εισαγγελείς και στους Εισαγγελείς διαφθοράς για να διερευνηθεί σε ποιους λογαριασμούς εσωτερικού ή εξωτερικού διοχετεύτηκαν τα δις., που είναι τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων».

 

Ανδρέας Φούρας: Ελπίζω να μην καλυφθεί πίσω από την ασυλία

 

Σκληρή ήταν η απάντηση του Ανδρέα Φούρα, ο οποίος σε δήλωση του αναφερέρει τα εξής: «Για όσες αθλιότητες εκστομίζει σε βάρος μου συκοφαντικά ο Νίκος Νικολόπουλος σε τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και σε γραπτή ανακοίνωση του στα σάιτ θα δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη, ήδη έδωσα εντολή στο δικηγόρο μου να καταθέσει μήνυση και αγωγή, ελπίζοντας ότι δεν καλυφθεί αυτή τη φορά πίσω από την βουλευτική ασυλία όπως συνέβη τις προάλλες.»

 

Τι καταγγέλλει ο Ν. Νικολόπουλος

 

Ο κ. Νικολόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει για το θέμα:

 

«Οι καταλογισμοί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 1997 έγιναν! Είναι πλέον υπόλογος. Και ας γνωρίζει ότι τα αδικαιολόγητα δεν δικαιολογούνται, όση…φιλότιμη προσπάθεια και να καταβάλει.

 

Μέχρι τώρα μιλούσα εγώ και με αντιμετώπιζε με υπεροψία. Τώρα όμως «μιλάει» η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και είναι καταπέλτης και κόλαφος για τον Ανδρέα Φούρα και δεκάδες βαστάζους του, που είχαν αναγάγει το αθλητικό «σύστημα Φούρα» της αποφράδας Σημιτικής περιόδου σε μία «καλοδουλεμένη μηχανή» λεηλασίας του δημοσίου χρήματος.

 

Η Έκθεση «φρεσκάρει» την μνήμη, αλλά κυρίως είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Θυμάστε κύριε Φούρα πως το προϋπολογισθέν κόστος της τελετής έναρξης και λήξης των αγώνων εκτοξεύτηκε από τα 800 εκ. δρχ. σε 2.2 δις δρχ.; (!) Το λέει η Έκθεση:

 

Συμφωνήσατε, με κλειστές τις πόρτες, να δώσετε την «δουλειά» στον Βαγγέλη Παπαθανασίου και το πειθήνιο όργανο σας, ο Β. Σαβράμης (πρόεδρος τότε της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων) έκρινε αναιτιολόγητα και ετσιθελικά άγονο τον διαγωνισμό και ενώ είχαν προκριθεί 3 φερέγγυες εταιρείες για να πραγματοποιήσει, όποια τελικά επιλεγόταν, τις τελετές με 800 εκ. δρχ.!

 

Το θυμάστε; Αναφέρεται στην Έκθεση σχετική επιστολή του Β. Παπαθανασίου που αφελώς ο άνθρωπος, σας «δίνει στεγνά»! (σελ. 31,32 της έκθεσης)]

 

Έχει και άλλα.. ωραία η 100σελιδη Έκθεση που αποδεικνύουν ότι ο εντιμότατος κ. Α. Φούρας «κρατούσε την μπαγκέτα» της διοχέτευσης δημοσίου χρήματος σε «δικά του παιδιά»… Με εντολή Υπουργού -αυτό αναφέρει η Έκθεση- καταβλήθηκαν συνολικά 27,4 εκ. δρχ. σε 22 υπαλλήλους του ΣΕΓΑΣ, που υποτίθεται ότι εργάζονταν στο ΟΑΚΑ για τις ανάγκες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ αυτοί δεν το κούνησαν ρούπι από τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ. Κι όμως τους δίνατε εκατομμύρια για έξοδα κίνησης, σίτισης και …παράστασης!

 

Το ίδιο και με τους εργαζόμενους του ΟΑΚΑ. Παρότι πληρώνονταν (και υπερωριακά όταν παρίστατο ανάγκη) για την δουλειά τους, πριμοδοτήθηκαν με 125 εκ. δρχ. άνευ διευκρίνισης! Ενώ άλλα 172,5 εκ. δρχ. δόθηκαν για υπερωρίες, πέραν των υπερωριών που έπαιρναν! Όντως, εν προκειμένω, έχει δίκιο ο Θ. Πάγκαλος: «μαζί τα φάγατε» (επιβεβλημένη η παράφραση).»

 

Α. Φούρας: Άψογη η διοργάνωση

 

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας μιλώντας στο thebest.gr, υπογράμμισε ότι το θέμα είναι «τυπικών διαδικασιών» και πως «δεν υπάρχει περίπτωση να επικυρωθεί ο καταλογισμός, είτε από το από το Τμήμα, είτε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συμβουλίου.

 

Υπογράμμισε δε, ότι η όλη διοργάνωση του έκτου παγκόσμιου πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού, ήταν άψογη και πως δεν έχει υπεξαιρεθεί ούτε μια δραχμή.

 

Κατά τον κ. Ανδρέα Φούρα, το όλο θέμα είναι τυπικών διαδικασιών καθώς «κάποιος από το Ελεγκτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι κακώς δώσαμε στην ΕΡΤ τηλεοπτικό υλικό, κακώς πληρώσαμε υπερωρίες στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, κακώς αγοράσαμε τα μηχανήματα του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, μετά από πρόταση του τότε προέδρου Νικήτα Κακλαμάνη, κακώς δώσαμε στους εθελοντές τα εισιτήρια και ένα σάντουιτς.»

 

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Φούρας όλα αυτά θα καταπέσουν κατά την ακροαματική διαδικασία, όταν θα κληθούν και οι 38 να δώσουν εξηγήσεις.

 

Πάντως, ο κ. Φούρας δηλώνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει κάποιο επίσημο έγγραφο για το θέμα που έχει ανακύψει και δηλώνει εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι, ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος γνωρίζει.

 

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος