Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑ '97

Πόσοι απο τους βουλευτές σήμερα τολμούν να αναφερθούν σε ονόματα και σε γεγονότα σχετικά με τις υποθέσεις διαφθοράς στη χώρα;

 

Πόσοι απο τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ τολμούν να αναφερθούν σε προσωπα της περιόδου διακυβέρνησης απο τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ χωρίς να είναι ενταγμένοι σε κάποιο άλλο κόμμα, αλλά “ταγμένοι” στην ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση;

 

Δώστε μόνοι σας την απάντηση στα ερωτήματα.

 

Εμείς σας δίνουμε μερικά κριτήρια:

 

Ψάξτε πόσοι ασχολούνται με το Γιάννο Παπαντωνίου και την αμετάκλητη καταδίκη του απο τον Αρειο Πάγο σε ποινή χάδι (2 χρόνια με αναστολή) για το λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ του 1,2 εκατομ ευρώ. Συσχετίστε το με την καταδίκη σε 14 χρόνια κάθειρξη της καθαρίστριας για το πλαστό απολυτήριο Λυκείου, διότι “προκάλεσε ζημιά στο δημόσιο ταμείο, αφού θα είχε προσλάβει άλλη με κανονικό πτυχίο”...

 

Ο Γιάννος μάλιστα δουλευε τον κόσμο αρχικά λέγοντας ότι δεν ήταν η δική του Σταυρούλα Κουράκου αυτή που είχε το λογαριασμό...

 

το Αθηνα 97 είναι ένα απο τα μεγάλα σκάνδαλα της περιόδου Σημίτη. Φαγοποτι τεράστιο με προσχημα το παγκόσμιο κύπελλο στίβου στην Αθήνα.

 

Το Ελεγκτικό Συνέδριομε τεράστια καθυστέρηση αναγνώρισε τη λεηλασία οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να την συγκαλύψουν, αλλά εν τέλει υπήρξαν καταλογσμοί της λεηλασίας σε βάρος υπολόγων για πρώτη φορά.

 

Για να πλουτίσουν εκτόξευσαν τα εξοδα και 400% πάνω...Ο Σημίτης δεν προήδρευε απλώς, αλλά στη σκιά των αγώνων προτοίμαζε το πάρτι στα εξοπλιστικά, στο Χρηματιστήριο, στην υποδούλωση της οικονομίας κυρίως σε Γερμανούς που δάνειζαν για να αγοράζουμε απο τις δικές τους εταιρείες...Το λεγόμενο σημερινό χρέος στους δανειστές Γερμανούς.

 

Αυτούς που έβαλαν μπροστά τον Β. Σόϊμπλε εδώ και χρόνια να πάρει “τα σπίτια” αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε...

 

Στο πάρτι αυτό μεγαλούργησαν και ΜΜΕ και “επώνυμοι” δημοσιογράφοι και μερικών εξ αυτών, οι ερωμένες έκαναν την τύχη τους...

 

Ευτυχώς υπάρχουν δικαστές και στο...Βερολίνο και στην Αθήνα και έπιασαν ξανά στυλό στα υποβρύχια, στα εξοπλιστικά, στο Αθήνα 97 και αρκετά ακόμα, όπως μαρτυρούν οι περιπέτειες Ψυχάρη και άλλων με τα διάτρητα “πόθεν έσχες”.

 

Από τους ελάχιστους εν ενεργεία βουλευτές που τολμούν να μιλήσουν γι αυτά ο Νικος Νικολόπουλος, ο οποίος σήμερα ακολουθεί μια μοναχική πορεία αποκάλυψης και καταγγελίας των σκανδάλων που αποκαλύπτονται απο ΜΜΕ και δικαστικές έρευνες.

 

Με αφορμή τους καταλογισμούς του Αθήνα 97(ακριβώς σε αυτή τη χρονική συγκυρία η καταγγέλουσα Β. Πλακά εκδιώχθηκε...) ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε δηλώσεις και μεταξύ άλλων έφερε στο προσκήνιο μετά πολλά-πολλά χρόνια τον ξεχασμένο τότε Υπουργό Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα, απο την Πάτρα..

 

Μεταξύ άλλων ο κ.Νικολόπουλος τονίζει:

 

'...Τα έξοδα είχαν προϋπολογιστεί σε 2.150.000.000 δρχ. και πέταξαν στα 5.180.626.000 δρχ. και ο λογαριασμός τελικά έφτασε στα 19.119.427.013 δρχ., 400% πάνω δηλαδή!

 

Η τελετή έναρξης -λήξης είχε προϋπολογιστεί στο ποσό των 800.000.000 δρχ. και καταβλήθηκαν 2.235.997.199 δρχ. , δηλαδή τρεις φορές περισσότερα!

 

Βρέθηκε μέχρι και «φίλη» Υπουργού με βιλίτσα αγορασμένη στο όνομά της από τις μίζες!

 

Και τώρα με αναφορά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος θα σταλεί το πόρισμα στους Οικονομικούς Εισαγγελείς και στους Εισαγγελείς διαφθοράς για να διερευνηθεί σε ποιους λογαριασμούς εσωτερικού ή εξωτερικού διοχετεύτηκαν τα δις., που είναι τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων...

 

Ηταν αναμενόμενο και αναπόδραστο ότι θα «ξεμύτιζε» από το ….λαγούμι του, ο Ανδρέας Φούρας τώρα που «έσφιξαν τα γάλατα». Χαίρομαι που άρχισε να ψελλίζει τα «δικά του» ο πρώην Υφυπουργός, αλλά δεν πρόκειται να τον σώσουν οι όποιες επικοινωνιακές παραστάσεις του από τούδε και στο εξής.

 

Οι καταλογισμοί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 1997 έγιναν! Είναι πλέον υπόλογος. Και ας γνωρίζει ότι τα αδικαιολόγητα δεν δικαιολογούνται, όση…φιλότιμη προσπάθεια και να καταβάλει.

 

Μέχρι τώρα μιλούσα εγώ και με αντιμετώπιζε με υπεροψία. Τώρα όμως «μιλάει» η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και είναι καταπέλτης και κόλαφος...

 

Η Έκθεση «φρεσκάρει» την μνήμη, αλλά κυρίως είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Θυμάστε κύριε Φούρα πως το προϋπολογισθέν κόστος της τελετής έναρξης και λήξης των αγώνων εκτοξεύτηκε από τα 800 εκ. δρχ. σε 2.2 δις δρχ.; (!) Το λέει η Έκθεση:

 

»… Με εντολή Υπουργού -αυτό αναφέρει η Έκθεση- καταβλήθηκαν συνολικά 27,4 εκ. δρχ. σε 22 υπαλλήλους του ΣΕΓΑΣ, που υποτίθεται ότι εργάζονταν στο ΟΑΚΑ για τις ανάγκες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ αυτοί δεν το κούνησαν ρούπι από τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ. Κι όμως τους δίνατε εκατομμύρια για έξοδα κίνησης, σίτισης και …παράστασης!

 

Το ίδιο και με τους εργαζόμενους του ΟΑΚΑ. Παρότι πληρώνονταν (και υπερωριακά όταν παρίστατο ανάγκη) για την δουλειά τους, πριμοδοτήθηκαν με 125 εκ. δρχ. άνευ διευκρίνισης! Ενώ άλλα 172,5 εκ. δρχ. δόθηκαν για υπερωρίες, πέραν των υπερωριών που έπαιρναν! Όντως, εν προκειμένω, έχει δίκιο ο Θ. Πάγκαλος: «μαζί τα φάγατε» (επιβεβλημένη η παράφραση).

 

Πάμε τώρα ενδεικτικά και σε άλλα εδάφια και παραγράφους της Έκθεσης. Καθεμιά και μία παρανομία και στο σύνολο τους εκατοντάδες :

 

Με απόφαση της ΚΟΕ απασχολήθηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 8500 αστυνομικοί.. Όμως καταβλήθηκαν έξοδα σε ..15.000! Το συνολικό κόστος ανήρχετο σε 1.050.000.000 δρχ.. Στα ταμεία της ΕΛΑΣ «έφτασαν» 910 εκ. δρχ.! τα υπόλοιπα 130 εκ. δρχ. σε ποιο «δρόμο» χάθηκαν κύριε Φούρα;

 

Ο όρος «εθελοντές» ίσχυε εικονικά την περίοδο των αγώνων. Οι περισσότεροι ήταν…ψηφοφόροι και συνολικά δαπανήθηκαν 600 εκ. δρχ. (και χωρίς μάλιστα να καταβάλετε τις ασφαλιστικές εισφορές τους).

 

Μπορείτε να μας πείτε κύριε πρώην Υφυπουργέ, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσαν τα έργα «εκτός σκοπού», στο σπίτι της Άρσης Βαρών και στο Ποδηλατοδρόμιο; Αν δυσκολεύεστε, να σας διευκολύνω : Δίνατε λεφτά, χωρίς έγκριση, σε φιλαράκια σας (Σγουρό και λοιπούς).

 

Και για άλλα έργα, χωρίς έγκριση της Κ.Ο.Ε. κατεβλήθησαν 209 εκ. δρχ.

 

Η αλήθεια είναι, εν τέλει, ότι οι διοργανωτές της λεηλασίας έλεγαν σε όποιον ήθελαν, να κόβει τιμολόγιο και να περνάει από το ταμείο, χωρίς μετά την είσπραξη να ξέρουμε τι άλλο γινόταν.

 

Κάπως έτσι δόθηκαν για …καπέλα 9.5 εκ. δρχ., για… τσιγαροθήκες 15 εκ. δρχ., για ..λινάτσες 2.2 εκ. δρχ., για …τρόχισμα και βίδες 2.7 εκ. δρχ., για …αυτοκόλλητους αριθμούς 1.8 εκ. δρχ.

 

Ων ουκ έστιν ο αριθμός τέτοιων «απίθανων» τιμολογίων καθ’ υπέρβαση της δικαιοδοσίας του Β. Σαβράμη, που εκείνη την περίοδο ήταν το «μάτι», το «αυτί» και το «πιστό σκυλί» του Α. Φούρα.

 

Έχει και πολλά άλλα.... ο μπαξές. Ενδεικτικά αναφέρω τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, «εκτός σκοπού». Έγιναν γύρω στις 15. Μία από αυτές ήταν αφιερωμένη στον ποιητή, στιχουργό και δημοσιογράφο Λ. Παπαδόπουλο, κόστους 21.2 εκ. δρχ.!

 

Το…πρόγραμμα των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος είχε και αγορά καλλιτεχνικών έργων. Δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια. Τα έργα που αγοράστηκαν έπρεπε να αποτελούν περιουσία του Κράτους. Τα μέλη της Επιτροπής που συνέταξαν την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν τα βρήκαν πουθενά. Σε ποια σπίτια βρίσκονται; Ποιοι είναι οι «κλέφτες»;

 

Ό,τι περιέγραψα ανωτέρω και αφορά δαπάνες επαναλαμβάνω πως έχει ενδεικτικό χαρακτήρα. ... Είναι δε, ανώφελο να προσπαθεί να συσκοτίζει ή να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Ξέρει και ο ίδιος που οι πάντες τον έχουν κατατάξει και αυτό δεν αλλάζει. Συνεπώς, όση… ροδοζάχαρη και αν χρησιμοποιήσει, δεν πρόκειται να «γλυκάνει» τις «αταξίες» του.

 

Η αλήθεια είναι μία: Ως εγωκεντρικός και υπερόπτης και με αυξημένη την αίσθηση του ακαταδίωκτου, συνέβαλε καθοριστικά ώστε το κόστος των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου 1997 να εκτιναχτεί από τα 2 στα 20 δις δρχ.! Ε, ήρθε η ώρα να αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Και να καταμετράει τα καταλογισθέντα, που πρέπει να «σηκώνει από το στρώμα» και να αποδώσει….»!

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος