Loading...
 Start Page
Αιγιάλεια:Κρούση στον Σπίρτζη για τον κίνδυνο πλημμυρών από έργα-Σύσκεψη δημάρχου με βουλευτές

Οι εθνικοί συγκοινωνιακοί άξονες που διαπερνούν την Αιγιάλεια, προκαλώντας ζωτικής σημασίας προβλήματα σε κατοικημένες περιοχές, απασχόλησαν προγραμματισμένη συνάντηση που έγινε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο του Αιγίου, παρουσία του δημάρχου Θ. Παναγόπουλου, βουλευτών και εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Δήμου.

Η μη πρόβλεψη απορροής όμβριων υδάτων από το όριο των απαλλοτριώσεων των έργων έως τη θάλασσα και οι κίνδυνοι για μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα, αποτέλεσαν το βασικό κορμό της τρίωρης συζήτησης, με παρακλάδια τη σύνδεση του νέου λιμένα με τη νέα εθνική οδό και τα ρήγματα του Πλατάνου Ακράτας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στη συνάντηση επικράτησε ο προβληματισμός, για το ποιος φορέας θα πρέπει να αναλάβει το κόστος και την εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων, για να αποφασιστεί τελικά η παρουσίαση από όλους, του πραγματικού μεγέθους του προβλήματος και των επιπτώσεων στην οικονομική και κοινωνική λειτουργία του τόπου.

Αυτό θα γίνει στους αρμόδιους φορείς -όπως το υπουργείο Υποδομών και την ΕΡΓΟΣΕ- με τη συμπαράσταση κυρίως των κυβερνητικών βουλευτών.

Αρχικά, υπήρχε μια διστακτικότητα εκ μέρους των παρισταμένων κοινοβουλευτικών της συμπολίτευσης Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Σπαρτινού, που τόνισαν ότι θα πρέπει πρώτα να ερωτηθεί ο κ. Σπίρτζης για την αρμοδιότητα υλοποίησης τέτοιων συμπληρωματικών έργων, με δεδομένο ότι έχει ειπωθεί πως υπεύθυνη γι' αυτά είναι η Αυτοδιοίκηση.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Τελικά απορρίφθηκε πρόταση να δώσει χρήματα το υπουργείο στον Δήμο για μικρές παρεμβάσεις και προκρίθηκε πρωτοβουλία για επίσκεψη στον υπουργό, ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση εκτέλεσης όλων των απαιτούμενων έργων, εντός πλαισίου κατασκευής του εθνικού άξονα, το συντομότερο.

Είχε προηγηθεί πρόταση του ανεξάρτητου βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα για λήψη μέτρων πριν τελειώσουν οι εργολαβίες στον δρόμο και τη νέα γραμμή του τρένου, με συνυπογραφή και των 8 βουλευτών, παραγράφου στην ήδη υπάρχουσα σύμβαση, που θα υποχρεώνει τον εργολάβο σε επιπρόσθετα έργα προστασίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο δήμαρχος, πάντως, σημείωσε πως οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής απέβησαν άκαρπες, ενώ ο αντιδήμαρχος Εργων Δημ. Φιλιππάτος, μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο του Δήμου Απ. Λιόγκα, υπογράμμισαν ότι το πρόβλημα είναι η μη απορροή των υδάτων που συγκεντρώνονται σε μεγάλα φρεάτια, αλλά καταλήγουν σε μικρά αυλάκια, την ώρα που οι βροχοπτώσεις έχουν γίνει απότομες και οι υπάρχοντες αποδέκτες έχουν καταστραφεί και δεν έχουν ποτέ οριοθετηθεί, είναι σε κακή κατάσταση και έχουν πολύ μικρότερες διαστάσεις.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσονας Φωτήλας, Νίκος Νικολόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Γρ. Αλεξόπουλος και Γ. Λύτρας, συνεργάτης του Ανδρέα Ριζούλη, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρ. Μπούνιας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Ντίνος, η αντιδήμαρχος Β. Ψυχράμη, ο βοηθός δημάρχου Χρ. Σπηλιωτόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Θανασούλιας και ο γγ του Δήμου Δ. Καλογερόπουλος

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος