Loading...
 Start Page
Ν.Νικολόπουλος: Ονόματα και ποσά για το «Αθήνα 1997»

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στην ιστοσελίδα του ο Νίκος Νικολόπουλος, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος :

 

«Φοβερές αποκαλύψεις για το μεγάλο «πάρτι» και τα «μπιλιετάκια» πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Λιάνη, Φούρα, Σγουρό και άλλα 37 πρόσωπα του αθλητισμού και της πολιτικής που είχαν την ευθύνη για τη διοργάνωση του έκτου παγκόσμιου πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε από 1 μέχρι 10 Αυγούστου 1997 στο ΟΑΚΑ», αναφέρει ο Νίκος Νικολόπουλος.

 

Συγκεκριμένα, «το Ελεγκτικό Συνέδριο έστειλε με εξώδικα στις ΔΟΥ, την καταλογιστική πράξη και ζητά 20 εκ. ευρώ από συνολικά 40 άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο «Αθήνα ’97».

 

Όπως είχε πει σε συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Νικολόπουλος:

 

«Καίρια θέση στην διαχείριση του ΑΘΗΝΑ 1997 είχε ο Αχαιός πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Φούρας, ο οποίος ήταν ο αρμόδιος και πανίσχυρος Υφυπουργός Αθλητισμού των Κυβερνήσεων Σημίτη», λέει ο ίδιος.

 

«ΑΠΟ 2 δισ δρχ. ΕΚΤΙΝΑΞΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΑ 20 δισ δρχ.»

 

«Ένα πρωτάθλημα που αρχικά είχε προϋπολογιστεί να στοιχίσει δύο δις δραχμές, όμως το κόστος του εκτινάχθηκε στα 20 δις δραχμές χωρίς να έχει νόμιμα αναμορφωθεί ο προϋπολογισμός του και με εκατοντάδες εκατομμύρια ν αλλάζουν χέρια, χωρίς παραστατικά!», ήταν η απάντηση έδωσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την αντίδραση του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού Αν. Φούρα σε προγενεστέρες Δημόσιες παρεμβάσεις του Νίκου Νικολόπουλου γύρω από το πολύκροτο θέμα της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «που παραλίγο να παραπεμφθεί στις καλένδες και στη λήθη της ατιμωρησίας», λέει ο κ. Νικολόπουλος.

 

Ο ίδιος αναφέρει ότι «κραδαίνοντας» την 100σελιδη Έκθεση Καταστατικού Ελέγχου Νομιμότητας του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλασικού Αθλητισμού «Αθήνα 1997», αναφέρθηκε εκτενώς σε πολλά συμπεράσματα της ομάδας ελέγχου» και παράλληλα »αιτιολόγησε το λόγο που θεωρεί τον πρώην υφυπουργό αθλητισμού Α. Φούρα «διευθυντή ορχήστρας» κατασπατάλησης πολλών δισεκατομμυρίων δρχ. για την διοργάνωση του πρωταθλήματος».

 

 

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος είπε χαρακτηριστικά :

 

«Απλά είναι τα πράγματα: Αναγνωρίζει ότι έγινε λεηλασία όπως λέει η Δικαιοσύνη δια του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

 

Αν το αναγνωρίζει θα συνδράμει το έργο της; Εμείς θα σπεύσουμε, επαναλμβάνω, άμεσα στους Οικονομικούς Εισαγγελείς με αιτήματα να ανοίξουν λογαριασμοί όλων για να διαπιστωθεί αν διακινήθηκε το δημόσιο χρήμα ,υπό περιστάσεις μαύρου χρήματος.

 

Ο δικός μας Ανδρέας λοιπόν έχει μόνο ένα δρόμο μπροστά του: Να δηλώσει ότι είναι αμέτοχος της λεηλασίας, να δώσει άμεση εντολή να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των γύρω του και φυσικά οι δικοί του, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο και όπου αλλού της γης υπάρχουν -τρόπος του λέγειν- αφού πιστεύω ότι δεν έχει. Επίσης να δηλώσει και να αποδείξει ότι δεν είχε και δεν έχει και τότε και τώρα σχέση με παρένθετα φυσικά η νομικά πρόσωπα(offshore)και να τεθεί με κάθε τρόπο στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

 

Μετά τον ενδελεχή έλεγχο της Δικαιοσύνης και εάν εκείνη αποδείξει ότι ο πρωτοκορυφαίος, απλώς έβλεπε τη ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΑ λεηλασία και δεν βούτηξε το δάχτυλο στα βαρέλια με το “μέλι- αίμα του ελληνικού λαού” θα είναι στο πλευρό μας να παλέψουμε εναντίον εκείνων που γονάτισαν τον ελληνικό λαό και τον οδήγησαν στη χρεοκοπία, στις αυτοκτονίες, στα σημερινά πολυποίκιλα δράματα.

 

Για τη μεγάλη λεηλασία του “ΑΘΗΝΑ 1997” ,όπως και εκείνη ων Ολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004”,όπως και για εκείνη του Ερυθρού Σταυρού ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ με ονοματεπώνυμα και αυτοί πρέπει να βρεθούν και να πληρώσουν και το τελευταίο ευρώ που λεηλάτησαν».

 

 

 

Ειδικότερα ο Νίκος Νικολόπουλος είπε : «Είμαι σαφής» και πρόσθεσε «Επικαλούμαι την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γιατί εκτιμώ ότι αποτελεί αποτέλεσμά πολύμοχθου ενδελεχούς ελέγχου. Με βάση λοιπόν την έκθεση, όλη η διοργάνωση πέρασε από τα χέρια του Α. Φούρα και ιδού γιατί …..

 

«Με το άρθρο 4 του ν.2435/96 (φ.189 Α) ορίστηκε η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή (ΚΟΕ) που συνέστησε με την υπ. αριθμ. 5896/29.2.96 (φ. 146 Β) απόφαση του ο Υφυπουργός Πολιτισμού Α. Φούρας (σελίδα 3)

 

Επίσης ο ίδιος ο Α. Φούρας συνέστησε Εκτελεστική Επιτροπή με τα εξής καθήκοντα:

 

α) Υλοποίηση αποφάσεων Κ.Ο.Ε.

 

β) Σύναψη συμβάσεων με χορηγούς

 

γ) οργάνωση και τέλεση πολιτιστικών εκδηλώσεων

 

δ) γενικότερη επιμέλεια διοργάνωσης

 

Όρισε με δική του απόφαση την υπ΄ αριθμ. 30186/8.11.96 (φ 1040 Β) τον Ε. Σαβράμη, ως γενικό διευθυντή της διοργάνωσης και τα 30 μέλη της Κ.Ο.Ε.

 

Το πρωτάθλημα διεξήχθη με έξοδα πέραν του ποσού 5.180.626.000 δρχ., χωρίς εγκεκριμένο αναμορφωμένο προϋπολογισμό

 

Μόνο ο Α. Φούρας με 30 αποφάσεις του εκταμίευσε 9.4 δισ δρχ.! Τόσα δισ μέσα σε λίγους μήνες από 18.7.1996 μέχρι 14.4.98

 

 

Αυτό είναι ολόκληρο το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το φαγοπότι στο «Αθήνα 1997» .

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος