Loading...
 Start Page
Καίρια παρέμβαση Νικολόπουλου για Παναχαϊκή

Το μείζον θέμα που αφορά την απαλλαγή της νέας ΠΑΕ Παναχαϊκή από τα χρέη των προηγουμένων διοικήσεων, φέρνει στην Βουλή των Ελλήνων ο αχαιός Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

«Είναι ώρα οι δεσμεύσεις των κυβερνητικών παραγόντων να γίνουν διατάξεις του αθλητικού νόμου» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, που μπαίνει μπροστά σ' αυτή την τόσο σοβαρή για την Παναχαϊκή υπόθεση και προτείνει: «Ολοι οι Αχαιοί Βουλευτές να προχωρήσουμε σε μία από κοινού ασφυκτική πίεση προς το νέο Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, ώστε να ρυθμιστεί αυτή η σοβαρή εκκρεμότητα. Από την εξέλιξή της εξαρτάται κυριολεκτικά το μέλλον της νέας Παναχαϊκής».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Νίκου Νικολόπουλου είναι το ακόλουθο:

Θέμα: «Έχετε ετοιμάσει τροπολογία για την απαλλαγή της νέας ΠΑΕ «ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ»

από τα χρέη της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ»;

Επί μήνες «ερευνάται» το θέμα των χρεών της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ Παναχαϊκή, καθώς ουδείς γνωρίζει πώς, εν τέλει, θα κατανεμηθούν αυτά τα βάρη, που αφορούν οφειλές της ΠΑΕ στην Εφορία, το ΙΚΑ και σε πιστωτές της.

Βέβαια, ο υφιστάμενος νόμος είναι σαφής. Σύμφωνα με αυτόν, τα χρέη επωμίζονται εξ ημισείας οι προηγούμενοι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ και οι επόμενοι, όταν επανέλθει η Παναχαϊκή στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου και επανασυσταθεί η ΠΑΕ. Τούτο, ωστόσο, όσον αφορά στην περίπτωση της Παναχαϊκής, είναι εντελώς άδικο.

Δεν είναι δυνατόν χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενοι να βαρύνουν κατά το ήμισυ το όποιο επόμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, που ουδεμία σχέση έχει με το προηγούμενο.

Τους τελευταίους μήνες το εν λόγω πρόβλημα έχει λάβει, όπως είναι φυσικό, μεγάλη δημοσιότητα στην Πάτρα, ενώ εξίσου μεγάλη είναι και η αγωνία στις τάξεις της ΠΓΕ και της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» που διαχειρίζεται την τύχη του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΓΕ, για την έκβαση του όλου θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κυβερνητικοί βουλευτές και εξέχοντες Κυβερνητικοί παράγοντες, προεξάρχοντος του κ. Παν. Σκούτα, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά, διαβεβαιώνουν ότι θα διευθετηθεί το ζήτημα με δίκαιο τρόπο και δη με ψήφιση τροπολογίας στον αθλητικό νόμο που πρόκειται να εισαχθεί στη Βουλή.

Ήτοι, θα προβλέπεται η απαλλαγή κάθε υποχρέωσης για χρέη του παρελθόντος της ΠΑΕ που θα συσταθεί όταν επανέλθει η Παναχαϊκή στην footbllegue ή με άλλον, εν πάσει περιπτώσει τρόπο, που θα κριθεί πρόσφορος!

Επειδή δεν είναι δίκαιο «αμαρτίες» του παρελθόντος να επωμίζεται η όποια νέα ΠΑΕ και εν προκειμένω η Παναχαϊκή.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να διαιωνίζεται αυτή η αβεβαιότητα και να αποτελεί τροχοπέδη στον σχεδιασμό της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ.

Επειδή μάλιστα πριν λίγες ημέρες, ο κ. Παν. Σκούτας, διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενηµέρωσης Νίκου Παππά, διαβεβαίωσε για µία ακόµα τα στελέχη της Παναχαϊκής Συµµαχίας ότι η φόρµουλα για την απαλλαγή της νέας ΠΑΕ Παναχαϊκή απ' τα χρέη της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ Παναχαϊκή βρίσκεται στο τελικό στάδιο, λέγοντας επί λέξει:

«Ισχύει ό,τι σας έχω πει. Προχωρήστε κανονικά το σχεδιασμό σας, θεωρώντας λυµένο το πρόβληµα. Μην ανησυχείτε. Είναι θέµα χρόνου να τακτοποιηθεί...».

Για τους λόγους αυτούς ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Είναι αληθείς οι διαβεβαιώσεις που δίνουν οι κυβερνητικοί βουλευτές και οι κυβερνητικοί παράγοντες;

2. Αναγνωρίζετε το δίκαιον του αιτήματος της ΠΓΕ, της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» και όλης της φίλαθλης Πάτρας;

3. Όντως, θα εισάγετε στη Βουλή καινούργιο αθλητικό νόμο ή τροπολογία της συγκεκριμένης διάταξης και αν ναι, πότε;

4. Απαντήστε συγκεκριμένα : Θα περάσει η τροπολογία που θα απαλλάσσει τη νέα ΠΑΕ από τις οφειλές της προηγούμενης, καταλογίζοντάς τις στους προηγούμενους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους της;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος».

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος