Loading...
 Start Page

Αρ.Πρωτ. 483/14-02-2017

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Είναι γεγονός ότι πλείστοι όσοι βουλευτές -δικηγόροι υπερασπίζονται στη Δικαιοσύνη υποθέσεις πολύ σοβαρών παραβάσεων του νόμου γιατί αυτό επιτρέπεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, όπως και επιτρέπεται να γίνεται αυτή η υπεράσπιση και έναντι αστρονομικών αμοιβών, κάτι σύνηθες σε σοβαρά οικονομικά σκάνδαλα. Είναι επίσης καθήκον των βουλευτών να υπερασπίζονται με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα της εκλογικής τους περιφέρειας και γι’ αυτό άλλωστε εκλέγονται ανά περιφέρεια. Φυσικά καθήκον τους είναι, προπαντός και κυρίως, η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και η γενικότερη υπεράσπιση συμφερόντων πολιτών με νόμιμο τρόπο.

Με υπερβολική για τα δεδομένα της Ελλάδας ανοχή –αυτή είναι η άποψη των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών- επιτράπηκε σε δικαστικούς λειτουργούς και καθηγητές κρατικών πανεπιστημίων να καταλαμβάνουν θέσεις ελεγχομένων από την εξουσία θέσεων και μάλιστα έναντι αδράς αμοιβής, παρότι σχηματίζεται η εντύπωση ότι είναι δυνατόν η λειτουργία τους ,κατά την ενεργό υπηρεσία να προσαρμόζεται ανάλογα για να τους χαρισθεί η θέση την οποία καταλαμβάνουν μετά την συνταξιοδότηση ή προκειμένου για καθηγητές κρατικών πανεπιστημίων παράλληλα με τα πανεπιστημιακά καθήκοντά τους. Έτσι π.χ. βλέπουμε συχνά-πυκνά καθηγητές κρατικών πανεπιστημίων να βρίσκονται στο πλευρό πολυεθνικών εταιρειών ως υπερασπιστές τους χωρίς η επιτροπή Ανταγωνισμού να διακρίνει, όπως θα έπρεπε ,αθέμιτο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα όταν καθηγητές κρατικών πανεπιστημίων διδάσκουν και στη Σχολή Δικαστών και σχηματίζεται η εντύπωση ουσιαστικής επιρροής στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων. Το σκάνδαλο του "Ερυθρού Σταυρού" εξελισσόταν πολλά χρόνια διότι ο Ανδρέας Μαρτίνης και οι περί αυτόν, όπως αποκαλύφθηκε, απολάμβαναν την προστασία της πολιτικής εξουσίας. Ο Ανδρέας Μαρτίνης τώρα από τη φυλακή αποφάσισε να μιλήσει για τις ευθύνες και άλλων προσώπων σχετικά με την οικονομική καταστροφή του Ερυθρού Σταυρού.

Επειδή, αναμφισβήτητα, η αλλαγή σκοπού των διαθηκών και η διάθεσή τους σε άλλους σκοπούς μείωσε την περιουσία του Ερυθρού Σταυρού και άνοιξε κερκόπορτα για την ρευστοποίησή της και την ¨αξιοποίησή" της σε εμπορικές δραστηριότητες (Ερρίκος Ντυνάν κλπ) που οδήγησαν τον "Ερυθρό Σταυρό" στην αγκαλιά του Βγενόπουλου αλλά και ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον .Επειδή μια από τις πρώτες δικαστικές αποφάσεις που άνοιξαν αυτή την κερκόπορτα φέρει και την υπογραφή του σημερινού συνταξιούχου δικαστικού και προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη. Επειδή ο Δημήτρης Κυριτσάκης προεδρεύει μιας επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία κατά τη δική μας έρευνα και αξιολόγηση έχει ουσιαστικά πενιχρά αποτελέσματα που δεν ωφελούν το δημόσιο και ως εκ τούτου πρέπει να διερευνηθεί μήπως «βολεύουν» καρτέλ, αφού τελικά στα δημόσια ταμεία μπήκαν ελάχιστα πρόστιμα σε σχέση με όσα αρχικώς επεβλήθησαν.

Ερωτάσθε :

1.Είναι θεμιτή από πλευράς Ανταγωνισμού η υπεράσπιση πολυεθνικών εταιρειών με συνηγόρους καθηγητές κρατικών πανεπιστημίων ή στενών συγγενών δικαστικών λειτουργών ή καθηγητές της Σχολής Δικαστών σε παράλληλα διπλά και τριπλά καθήκοντα καθηγητή κρατικού πανεπιστημίου, καθηγητή σχολής δικαστών και ελευθέρου δικηγόρου με παρουσία και σε σωρεία κρατικών επιτροπών;

2.Η δικαστική έρευνα για την καταστροφή του Ερυθρού Σταυρού θα περιλάβει και τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε η ιερή και ακλόνητη τελευταία βούληση των πλουσίων διαθετών με δικαστικές αποφάσεις ,οι οποίες βγήκαν σχεδόν αποκλειστικά για τον Ερυθρό Σταυρό και σταμάτησαν να εκδίδονται όταν ανώτατοι δικαστές "πήραν χαμπάρι" ότι θα έκαναν φτερά τεράστιες ιερές περιουσίες, απαραίτητες για την επιβίωση του Ερυθρού Σταυρού ,χωρίς βέβαια να προλάβουν την καταστροφή και τέλος θα αναζητήσετε περίπτωση ενδεχόμενης διαπλοκής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από την παρουσία πρώην στελεχών της ως συνηγόρων εκείνων που υποτίθεται ότι κυνηγούσαν ως στελέχη της Επιτροπής ή και ως έμμισθων εξωτερικών συνεργατών των εν δυνάμει ελεγχομένων πολυεθνικών και Ελληνικών εταιρειών όπως απεκάλυψε η βουλευτής κ. Αννέτα Καββαδία στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2020 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας