Loading...
 Start Page
Ομιλία 9ης Ολομέλειας Τομέα  (11/07/2011) Του Νίκου Νικολόπουλου  Τομεάρχη Εργασίας Ν.Δ.

Αγαπητοί Συνεργάτες

Αγαπητοί φίλες, αγαπητοί φίλοι

Όταν κάποιος με ρώτησε, σε σχέση με τη σημερινή ολομέλεια, γιατί μέσα στο καλοκαίρι συνέρχεται ο Τομέας, ποιοι θα έρθουν και τι θα κάνετε του απάντησα ότι είμαστε τον Ιούλιο εδώ, εδώ θα είμαστε και τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο. Φέτος δεν θα πάμε διακοπές.
Την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν, ανησυχούν και υποφέρουν.
Την ώρα που η Κυβέρνηση νομοθετεί τόσο κρίσιμες ρυθμίσεις για τη ζωή όλων μας εμείς θα είμαστε παρόντες.
Για να την ελέγξουμε και να αποκαλύψουμε όλες τις επικίνδυνες και βλαπτικές μεταβολές που επιχειρεί.
Για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των πολιτών.
Αυτό επιβάλλει το καθήκον μας και αυτό θα κάνουμε.
Ο Τομέας Εργασίας όπως άλλωστε ξέρετε όλοι πολύ καλά δουλεύει πάντα σε πολύ υψηλές στροφές.
Με τη δική σας στήριξη λοιπόν συνεχίζουμε με περισσότερη δύναμη περισσότερο ενθουσιασμό.
Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το σχεδιασμό των επόμενων μηνών.
Ας έρθουμε τώρα στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Η Νέα Δημοκρατία πέρυσι, με πολύ ρίσκο καταψήφισε το Μνημόνιο, ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται να φέρει αποτελέσματα και πρότεινε τη δική της εναλλακτική πρόταση.
Η θέση της δικαιώθηκε πλήρως.
Ένα χρόνο μετά η Κυβέρνηση φέρνει το Μεσοπρόθεσμο για να αντικαταστήσει και να συμπληρώσει την αποτυχία του Μνημονίου.
Αλλά και το Μεσοπρόθεσμο έχει το ίδιο περιεχόμενο, την ίδια λάθος συνταγή.
Γι΄ αυτό είπαμε και στο Μεσοπρόθεσμο όχι.
Μια πολύ δύσκολη απόφαση. Με πολιτικό κόστος.
Με πίεση αφόρητη στο Εσωτερικό αλλά και στο Εξωτερικό. Η απόφαση αυτή του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ είναι ιστορική.
Η θέση αυτή έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του Λαού αλλά και τη σύμφωνη γνώμη πολλών έγκυρων αναλυτών στο Εσωτερικό αλλά και στο Εξωτερικό.
Στους Εφαρμοστικούς Νόμους η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα ευθύνης αλλά και αυτοσεβασμού ψήφισε κάποιες διατάξεις που είναι σύμφωνες με τις ιδέες, τις απόψεις και τις προτάσεις τους.
Γνωρίζουμε ότι αυτό θα αξιοποιηθεί από κύκλους που επενδύουν στην προβοκάτσια και στην στρέβλωση των πολιτικών μας θέσεων.
Είπαμε ναι στις αποκρατικοποιήσεις γιατί πιστεύουμε στην απεμπλοκή του Κράτους από δραστηριότητες οικονομικές που φέρουν ζημία οικονομική και στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό και στις ανοιχτές αγορές.

Λέμε ναι στη μείωση του Κράτους, στις λειτουργικές συγχωνεύσεις των Οργανισμών και στην κατάργηση όσων δεν προσφέρουν στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία.
Το ΠΑΣΟΚ που σήμερα καταγγέλλει και μιλά περιφρονητικά για τους Οργανισμούς αυτούς και για το προσωπικό τους είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία τους και για τη διόγκωσή του αριθμού των εργαζομένων.
Αλλά σε αυτές τις πολιτικές δεν δώσαμε λευκή επιταγή. Καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή την προχειρότητα, την ασυνέπεια και την αναποτελεσματική υλοποίηση της πολιτικής αυτής.
Ναι στις συγχωνεύσεις δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με την κατάργηση των Οργανισμών όπως για παράδειγμα ο ΕΟΜΜΕΧ. Ένας Οργανισμός με τεράστιο έργο και προσφορά στην Ελληνική Οικονομία. Με την πολιτική αυτή της Κυβέρνησης, η Χώρα μας θα είναι η μόνη στην Ε.Ε. χωρίς Οργανισμό για τους Μικρομεσαίους.
Προτείναμε την Εργασιακή Εφεδρεία σαν εργαλείο για την αποφυγή των απολύσεων. Η Κυβέρνηση την αξιοποιεί για απολύσεις προσωπικού.
Είναι ανάγκη λοιπόν να επικοινωνήσουμε της θέσεις μας με επιχειρήματα και τεκμηρίωση. Κυρίως να τις ξεχωρίσουμε από τις Κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Πρέπει να συμφωνήσουμε όμως όλοι, ότι δεν θα παρατήσουμε τις ιδέες μας, δεν θα αλλοιώσουμε τις προτάσεις μας και τις θέσεις μας, επειδή το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί κάποιες από αυτές και τις χρησιμοποιεί με τρόπο επώδυνο και αναποτελεσματικό.
Είναι επίσης αναγκαίο να τονίσουμε την αντίθεσή μας με το ΠΑΣΟΚ και σε άλλο ένα σοβαρό ζήτημα.
Διαφωνούμε με την μεθοδευμένη επίθεση και απαξίωση που επιχειρείται τον τελευταίο χρόνο από την Κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Η τακτική αυτή στοχεύει στην διευκόλυνση της εφαρμογής πολιτικών σε βάρος των εργαζομένων αλλά και της Ελληνικής Οικονομίας.
Η προσπάθεια αυτή έχει μετατρέψει τους εργαζόμενους σε μέρος του προβλήματος.
Για μας οι εργαζόμενοι πρέπει να γίνουν μέρος της λύσης του προβλήματος.
Μόνο με τη συνεργασία τους μπορούμε να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές και στην άρση των στρεβλώσεων του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω για όσα προσφέρετε στον Τομέα και να σας καλέσω το επόμενο διάστημα να δώσετε ακόμη περισσότερα.
Η συνεισφορά σας είναι πολύτιμη και αναντικατάστατη.
Δώστε μας τη δύναμη να προχωρήσουμε ακόμη πιο γρήγορα, ώστε η Νέα Δημοκρατία να γίνει σύντομα πλειοψηφικό ρεύμα στην Ελληνική Κοινωνία και να εξασφαλίσει την Προοπτική και Ελπίδα που έχει ανάγκη ο λαός μας.

Σας ευχαριστώ

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος