Loading...
 Start Page
ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Πολυνομοοχέδιο ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 16 Ιουλίου 2013

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Βρισκόμαστε εδώ ακόμα μια φορά για να ψηφίσει η συμπολίτευση ως σύνολο, εν μέσω πιέσεων και απειλών προς καθέναν από τους βουλευτές της, ένα Νομοσχέδιο με το οποίο οι πάντες διαφωνούν και ουδείς θέλει. Οι μόνοι που το επιθυμούν είναι αυτοί που  εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία και όσοι αφελώς πιστεύουν ότι τους παρουσιάστηκε  μοναδική ευκαιρία να επιδείξουν δυναμισμό και να εγγράψουν υποθήκες  για την μελλοντική αξιοποίησή τους από το κυβερνών σύστημα εσωτερικού και εξωτερικού. Σύρονται οι υπόλοιποι συνάδελφοι της συμπολίτευσης  σε υπερψήφισή του και δεν το κρύβουν. Ξεκάθαρα το έχουν δηλώσει κάποιοι. Έρχεται όμως κάποια στιγμή που πρέπει καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του προς αυτούς που τον έστειλαν εδώ.

Συνάδελφοι

Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό. Η διεθνής κοινότητα απορεί μεγαλόφωνα με την ανοχή μας απέναντι στην συντελούμενη καταστροφή της χώρας.  Η κυβέρνηση αυτογελοιοποιείται σε κάθε ευκαιρία. Η ηγεσία του πολιτικού τερατουργήματος  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, και δεν είναι τυχαία η σειρά των ονομάτων, έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Όλες οι διεργασίες, οι τροποποιήσεις οι υπαναχωρήσεις που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες και συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή,  αποκαλύπτουν με σαφήνεια ότι καταθέτουν ένα Πολυνομοσχέδιο χωρίς να ξέρουν ούτε γιατί το κάνουν ούτε που στοχεύει. Απλώς πήραν την εντολή να το καταθέσουν και υπάκουσαν. Αυτά που κάνει όμως η πολιτική ηγεσία της χώρας,  εδώ και  πολύ καιρό δεν έχουν την νομιμοποίηση της κοινωνίας. Φαντάζομαι ότι ο κ. Βενιζέλος με την οξύνοια που τον διακρίνει το αντελήφθη πλήρως  όταν χρειάσθηκε να φυγαδευθεί στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη. Και ας μη το ομολογεί. Το ξέρουμε ότι το κατάλαβε και το  ξέρει ότι το ξέρουμε.

Συνάδελφοι

Υποτίθεται ότι η υπερψήφιση του Πολυνομοσχεδίου υπηρετεί  επείγουσα και κρίσιμη εθνική αναγκαιότητα. Ποια όμως είναι ακριβώς η φύση αυτής της αναγκαιότητας είναι ασαφές. Η κοινωνία δυσκολεύεται να καταλάβει γιατί είναι εθνική ανάγκη να μην έχουν γυμναστές τα σχολεία, να παραμείνουν έρημα και χωρίς φύλακες, να μην υπάρχει Δημοτική Αστυνομία ενώ μέχρι χθες ήταν απαραίτητη. Προ ολίγον ημερών ήταν εθνική ανάγκη να μην έχουμε καθηγητές πληροφορικής, τώρα διαπιστώσαμε ότι καλοί είναι οι καθηγητές πληροφορικής αλλά δεν είναι καλοί καθηγητές άλλων ειδικοτήτων. Όλες αυτές οι παλινωδίες που με περισσή σπουδή και  σοβαροφάνεια διαδραματίζονται μπροστά μας μόνον σοβαρό σχεδιασμό και προετοιμασία δεν προδίδουν. Αδυνατεί η κυβέρνηση να χειριστεί με σοβαρότητα ακόμα και την διαπιστωμένη αναλγησία της. Βεβαίως η κυβέρνηση έχει  ήδη ομολογήσει ότι  οι διατάξεις για την κινητικότητα μετατάξεις και απολύσεις των Δημοσίων υπαλλήλων έγιναν βιαστικά και πρόχειρα. Το επιβεβαιώνει κάθε μέρα με τις αλλαγές που υπό το πρόσχημα της ευαισθησίας ανακοινώνει. Προκύπτει σαφέστατα και από τις δηλώσεις των αρμοδίων αμέσως μετά τον ανασχηματισμό ότι μέχρι τότε δεν είχε γίνει καμία σοβαρή προεργασία ενώ «ώ του θαύματος» μέσα σε ολίγες  ημέρες το θέμα τακτοποιήθηκε από τον νέο Υπουργό μια και συμπτωματικά ο προηγούμενος δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στις φίλιες δυνάμεις . Τώρα πλέον ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες, οι αριθμοί και τα ονόματα αυτών που περισσεύουν και δεν τους χρειαζόμαστε. Εύγε για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύετε στην καταστροφή της ζωής των ανθρώπων. Και όλα αυτά άυπνοι. Σε κανένα άλλο τομέα δεν έχετε να επιδείξετε παρόμοια έφεση και σπουδή

Εν τέλει όμως με το υπό συζήτηση Πολυνομοσχέδιο εξηγήστε μας τι ακριβώς επιδιώκετε ως Κυβέρνηση. Το ότι αποτελεί δέσμευσή σας προς την Τρόικα δεν δικαιολογεί το γιατί θα πρέπει να στείλουμε στην ανέχεια  μερικές χιλιάδες οικογένειες. Είναι μέτρο που θα βοηθήσει τα Δημοσιονομικά μας ή μέτρο που θα βελτιώσει την λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης ; Θα βελτιωθεί η εκπαίδευση αν απαλλαγούμε από αριθμό καθηγητών ; Γιατί υποθέτω ότι αυτό είναι, πέραν των άλλων, το πρωτεύον αλλά και  το ζητούμενο. Έχουν γίνει αναδιατάξεις καθηγητών και λοιπού διδακτικού προσωπικού για την καλύτερη και ορθολογική χρησιμοποίησή τους ώστε το διδακτικό έργο να κυλήσει ομαλά στην νέα σχολική χρονιά ;  Μπορεί αυτό να μας το εγγυηθεί από το Βήμα της Βουλής ο Υπουργός Παιδείας ;  Έχει διασφαλισθεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και της υποδομής των σχολείων ώστε η απομάκρυνση των φυλάκων να μην αποδειχθεί καταστροφική για κτίρια και υλικό. Μπορεί να μας το βεβαιώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Παιδείας ;  Με λίγα λόγια εσείς που με τόση επιμέλεια επικαλούμενοι λόγους Εθνικής Ανάγκης,  πετάτε στον δρόμο ανθρώπους και καταστρέφετε ζωές αναλαμβάνετε την ηθική πολιτική και νομική ευθύνη ότι μετά από αυτά τα «εμπνευσμένα» σας μέτρα η Δημόσια Διοίκηση θα λειτουργεί εύρυθμα, ότι θα ενισχυθεί η κοινωνική ασφάλεια, ότι θα έχουμε λειτουργικότερη δημόσια υγεία, ότι η Εθνική Άμυνα θα είναι αποτελεσματική, ότι η εκπαίδευση δεν θα έχει κενά και δυσλειτουργίες, ότι δεν θα κλείσουν σχολεία και Πανεπιστήμια, ότι τα Ελληνόπουλα θα μπορούν να σπουδάζουν ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογενείας τους ; Δυστυχώς δεν μπορείτε να αναλάβετε αυτή την ευθύνη . Και αν δηλώσετε ότι την αναλαμβάνετε θα είστε κοινοί απατεώνες.  Δεν είστε ικανοί να διορθώσετε οτιδήποτε, γιατί αν ήσασταν θα  το είχατε ήδη κάνει..  .. «Με ανίκανους ανθρώπους, με ανθρώπους που σε άλλα πιστεύουν δεν μπορεί η χώρα να βγει από το αδιέξοδο». Εξ οικείων τα βέλη. Το εκστόμισε οργισμένος ο πρόεδρος κ. Απ. Κακλαμάνης προχθές εδώ από τα έδρανα της Βουλής αναφερόμενος στον κ. υπουργό των Οικονομικών.

Ίσως κατηγορηθώ ότι είμαι επιθετικός και αυστηρός στην κρίση μου. Ίσως.  Παρακαλώ και προκαλώ  δείξτε μου την πλάνη μου. Μετά από τρεισήμισι  χρόνια εξοντωτικών μέτρων, μεγαλόπνοων  σχεδίων, υποταγής, αμετροέπειας και απατηλών υποσχέσεων  τι έχετε πετύχει ; Σε οικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο διαρθρωτικών αλλαγών. Κάνετε απολογισμό.  Δείξτε μου ένα στόχο πού επετεύχθη από την παρούσα  κυβέρνησή σας και από τις  προηγούμενες.

Τι σας απασχόλησε ως κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό ; Ο διορισμός του κ. Παπουτσή και το αν θα συνεχίσει να ταξιδεύει ο κ. Αβραμόπουλος παρέα πια με τον κ. Βενιζέλο,  με Κρατικό αεροπλάνο ή με αεροπλάνο της γραμμής. Αλήθεια η Ελλάδα που πένεται έχει την δυνατότητα να διατηρεί δύο αεροπλάνα για τις μετακινήσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων ;

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι

Δεν αναφέρθηκα στην ουσία του Πολυνομοσχεδίου διότι απλούστατα δεν υπάρχει ουσία. Παρά τους ισχυρισμούς των ιθυνόντων δεν έχει στόχευση δεν έχει σκοπό και δεν θα έχει και αποτέλεσμα. Είναι ένα συνονθύλευμα διατάξεων, με επώδυνες συνέπειες για χιλιάδες οικογένειες που θα απορυθμίσει  ακόμα περισσότερο την Δημόσια Διοίκηση χωρίς κανένα λόγο και με αρνητικά αποτελέσματα. Είναι προϊόν μιας αδύναμης και ανίκανης κυβέρνησης που αγωνιά να δείξει ενεργητικότητα και ικανότητες που δεν έχει. Το ΧΡΙ.Κ.Ε. θα το καταψηφίσει και καλεί και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής αλλά και κάθε Βουλευτή προσωπικά να κάνει το ίδιο.  

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2020 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας