Loading...
 Start Page
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ(11/07.2013) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ Ι.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΘΕΣΕΩΝ

Κύριε πρόεδρε

κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Εν μέσω θέρους, ένα ακόμα μνημονιακό κύμα καύσωνα πλήττει την ήδη αφυδατωμένη χώρα μας.

Ένα νέο πακέτο μέτρων, το οποίο για πολλοστή φορά στους μνημονιακούς καιρούς, έρχεται με την μορφή του κατεπείγοντος, για να ψηφιστεί λάχα – λάχα και χωρίς να μπορεί κανένας συνάδελφος επί της ουσίας να το μελετήσει και να αξιολογήσει προσεκτικά τα 109 άρθρα του.

Ένα νέο ανυπόφορο πακέτο εις βάρος του ελληνικού λαού, το οποίο η κυβέρνηση, χωρίς την παραμικρή αιδώ προσπαθεί να υποβαθμίσει, «βαπτίζοντας το κρέας – ψάρι», προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά και προκειμένου να προσπαθήσει – ματαίως – να πείσει έστω και έναν πολίτη πλέον, ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αυτή που φέρει την ανάκαμψη και την σωτηρία.

Δυστυχώς για τη κυβέρνηση όλοι έχουν καταλάβει πια ότι και αυτό το πακέτο είναι ένας ακόμα κρίκος στην ίδια βαριά και ασήκωτη αλυσίδα με την οποία δένεται η Ελλάδα χειροπόδαρα, βυθιζόμενη όλο και περισσότερο στον βούρκο της φτώχειας και της κοινωνικής και οικονομικής ισοπέδωσης.

Όλοι ξέρουν ότι αυτός ο κρίκος είναι συνέχεια του προηγούμενου και προαναγγελία του επόμενου, εφόσον συνεχιστεί η ίδια πολιτική. Όλοι κατανοούν πια ότι μετά τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, θα ακολουθήσουν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Ότι μετά τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους εκπαιδευτικούς, θα ακολουθήσουν και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί.

Ότι μετά την παραλλαγή και ενοποίηση των χαρατσιών, θα ακολουθήσουν και άλλοι φόροι πάνω στην περιουσία. Ότι μετά τα μεγάλα τζιπ και τις πισίνες, θα ακολουθήσουν και τα… τρίκυκλα και οι γούρνες στα μαντριά των κτηνοτρόφων μας.

Ο λαός μας έχει καταλάβει πλέον ότι με αυτό τον τρόπο και με τέτοιου είδους μέτρα δεν σώζεται κανένας.

Απλά και μόνο διαλύεται μία ολόκληρη χώρα, προκειμένου να παραδοθεί ξέπνοος στις ορέξεις των νέων αποικιοκρατών του εξωτερικού και των ντόπιων συνεργατών τους, που έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζουν τα φιλέτα. «Εσύ τις μεταφορές, εγώ τα νερά, ο άλλος την ενέργεια και ο παραπέρα τα σκουπίδια…».

Κυρίες και κύριοι, ο χρόνος είναι λίγος και κανένας μάλλον σε αυτό τον χρόνο δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί της ουσίας του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου. Ίσως, κάποιοι εξ ημών, θίξουμε κάπου – κάπου την μία ή την άλλη πτυχή του, αποκλείεται όμως να μπορέσουμε να το εξετάσουμε λεπτομερώς και εν συνόλω, είτε σε αυτή την Επιτροπή, είτε στην Ολομέλεια.

Μένουμε λοιπόν στην γενική αίσθηση, αλλά και στην γενική ουσία.

Και ως παράδειγμα και μόνο, ρωτάω:

Πόσο θα μειωθεί το χρέος της χώρας λόγω της κινητικότητας των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών;

Και πόσο περισσότερο θα μειωθεί, αν με μία υπογραφή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καταργηθεί αύριο η… Πυροσβεστική Υπηρεσία;

Μην με παρεξηγείτε…

Παραδείγματα φέρνω.

Για να πληροφορηθώ, βάσει των υπολογισμών που φαντάζομαι ότι υπάρχουν, τι μερίδιο του χρέους «κουβαλάει» ο πυροσβέστης, ο αστυνομικός, ο δάσκαλος, ο εφοριακός, ο δασικός υπάλληλος… Μήπως η κάθε ειδικότητα έχουν έναν διαφορετικό «συντελεστή βαρύτητας επί του χρέους»;

Ας τον μάθουμε…

Διαφορετικά, τι ωφελεί η προσθήκη και άλλων ανέργων σε αυτή την χώρα;

Δεν το καταλαβαίνω…

Περιμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις…

Επίσης, ως παράδειγμα και πάλι, αναρωτιέμαι γιατί έγινε τόση φασαρία το προηγούμενο διάστημα για τις αποδείξεις - μέχρι και ταμπελάκια αναγκάστηκαν να βάλουν οι επαγγελματίες πως δεν θα πληρώνονται αν δεν κόβουν αποδείξεις – για να εγκαταλειφθεί τώρα, με βάση το νέο φορολογικό κώδικα, το μέτρο των αποδείξεων;

Δεν πήγαν καλά τα έσοδα επειδή… κόβονταν αποδείξεις και θα πάνε καλύτερα αν… δεν κόβονται;

Από την άλλη πάντως, αντιλαμβάνομαι πλήρως γιατί ένα ισόγειο 100 τ.μ. στην οδό Ασκληπιού στην Λάρισα, θα φορολογείται το ίδιο, είτε έχει εμπορική χρήση, είτε χρησιμοποιείται ως αποθήκη, είτε παραμένει κενό, όπως πάρα πολλά ακίνητα στην χώρα πλέον.

Το δόγμα είναι: «χρήμα να πέσει και όπως να ‘ναι…».

Ναι, κυρίες και κύριοι, συνάδελφοι.

Εν τέλει αυτή είναι η ουσία αυτού του περίφημου πολυνομοσχεδίου:

Ένα νέο εισπρακτικό τσουνάμι σε συνδυασμό με ένα ακόμα οριζόντιο «θέρισμα» εργαζομένων του δημοσίου τομέα, γιατί η περίφημη αξιολόγηση ουδέποτε υπήρξε και γιατί, τελικά, κανέναν μνημονιο-καμμένο εγκέφαλο δεν τον ενδιαφέρει η ουσιαστική και ποιοτική αναδιάρθρωση του κράτους και ο εκσυγχρονισμός του. Τα πάντα είναι νούμερα και όταν αυτά προστάζουν, τότε… πέφτουν κεφάλια!

Εμείς όμως – εγώ δηλαδή σε αυτή την αίθουσα και οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες που εκπροσωπώ εκεί έξω – λέμε:

Αρκετά ανέχτηκε ο λαός μας τους «κυνηγούς κεφαλών». Πολύ σύντομα οι κυνηγοί θα γίνουν κυνηγημένοι.

Γιατί καμία χώρα δεν βγαίνει από το οικονομικό αδιέξοδο καταστρέφοντας ολόκληρες γενιές.

Και κανένας λαός δεν μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες συμμετέχοντας στο ολοκαύτωμά του.

Λέμε όχι στο πολυνομοσχέδιο, λέμε όχι στην συνέχιση αυτής της μάταιης θυσίας.

Όταν ακόμα και η κ. Λαγκάρντ ή ο κ. Ντράγκι παραδέχονται τη «λάθος συνταγή», ας μείνουν μόνοι τους ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να νομίζουν πως η ιστορία θα τους διασώσει επειδή… δεν δημιουργούν σκοτούρες στην κ. Μέρκελ, στην πορεία της προς τις εκλογές για την επόμενη θητεία στην καγκελαρία…

Σας ευχαριστώ

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2020 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας