Loading...
 Start Page
Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής για το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ  «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» Ολομέλεια Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Κυρίες & Κύριοι Συνάδελφοι,

Οι 191 σελίδες του πολυνομοσχεδίου είναι βόμβα για εκατομμύρια συμπολίτες μας, αλλά ταυτόχρονα είναι και προσβολή στην ελεύθερη έκφραση των Βουλευτών.

Καλούμαστε σήμερα για ακόμη μια φορά με την ψήφο μας να καταπατήσουμε τα πιστεύω μας. Η Κυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά εκτελώντας πιστά τα σχέδια της ξένης Τρόικα προσθέτει άλλες 191 σελίδες κατηγοριών στο μελλοντικό εναντίον της κατηγορητήριο.  

Διότι δεν τίθεται αμφιβολία ότι το Πολυνομοσχέδιο αυτό είναι ένα ακόμα Μνημόνιο,  με το οποίο ισοπεδώνονται σημαντικοί κλάδοι της Οικονομίας, μας και εξαθλιώνονται περαιτέρω χιλιάδες άνθρωποι.

 

Τι να πρωτοαναφερθεί όμως σε πέντε λεπτά;

-          Η μη εξαίρεση από το καθεστώς διαθεσιμότητας των γυναικών που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή λοχείας;

-          H περαιτέρω μείωση των μισθών κατά 11% για όσους μακροχρόνια ανέργους κατορθώσουν να βρουν δουλειά.

-          Η διάταξη που μειώνει σε ποσοστό 50% τις τριετίες. Και άρα άνθρωποι άνω των 40 ή 50 ετών θα πεταχτούν στο δρόμο ή όσοι έχουν δουλέψει 20 χρόνια στη ζωή τους, θα προσλαμβάνονται με 570-580 ευρώ καθαρά για 8ωρη εργασία.

-          Η μείωση των επικουρικών συντάξεων, παλαιών και νέων συνταξιούχων; Καθώς προβλέπεται αλλαγή του τρόπου υπολογισμού από την 01/07.

-          Οι μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα βάλουν ταφόπλακα και θα φέρουν και νέες δραματικές μειώσεις στις παροχές των ταμείων πρόνοιας;

-          Η κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ;  Που σημαίνει ότι θα χάσουν από 133,8 ευρώ όσοι έχουν ένα παιδί, μέχρι και 843,7 ευρώ όσοι έχουν τέσσερα παιδιά.

-          Η ρύθμιση που αφορά την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό τους.

-          Η διάταξη που αφαιρεί από τον ΕΟΤ τις απαραίτητες για την εκτέλεση της αποστολής του αρμοδιότητες,;

-          Η μη αποδοχή των προτάσεων, των συμβολαιογραφικών συλλόγων εφετείων Ελλάδος.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ανάμεσα στον αυτοεξευτελισμό και στην αξιοπρέπεια για άλλη μια φορά αυτοί επέλεξαν τον αυτοεξευτελισμό.  Εμείς οι πληρεξούσιοι του λαού τι; Οι συνεργάτες των ξένων δυναστών δανειστών με την απειλή της πλήρους καταστροφής καλούν την κοινωνία και τους συλλογικούς φορείς να μην αντιδράσουν στα λουκέτα.

-          Στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

-          Στις ρυθμίσεις στον κλάδο εμπορίας υγρών καυσίμων και στην διάθεση αρτοποιητικών προϊόντων και γάλακτος.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Με εισαγόμενη μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, βιάζονται οι δύο Συμπρωθυπουργοί, να γράψουν τους οριστικούς τίτλους του τέλους της Ελληνικής μεσαίας τάξης

και της κοινωνίας. Γνωρίζουν ότι στερούνται –αυτοί και άπαντες οι συνεργοί τους- του ελαφρυντικού της κουφότητας και της αγνωσίας,  και για αυτό σπεύδουν και σε αυτό το πολυνομοσχέδιο να θωρακισθούν νομικά αυτοί και τα όργανα τους.

Μάταιος κόπος. Πάντα έρχεται το τέλος του σκότους και το φώς που ακολουθεί είναι πάντα πολύ σκληρό μαζί τους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ημέρες την προσοχή των ΜΜΕ μονοπώλησαν και προβλήθηκαν οι θλιβεροί λεονταρισμοί μερικών συναδέλφων της συμπολίτευσης.  Παρήλασαν οι γνωστοί ικέτες του τετάρτου της δημοσιότητας, προκειμένου να διχάσουν την κοινωνία, να αδρανοποιήσουν πολυπληθείς ομάδες πληθυσμού και να τις θέσουν στο περιθώριο.

Ξέχασαν τις δεσμεύσεις, τις κόκκινες γραμμές, όπως βεβαίως και το θεμελιώδες ζήτημα της λειτουργίας της Δημοκρατίας. Ξέχασαν ότι εκτός από το γάλα και τα φάρμακα. Πραγματεύεται και πολλά ευαίσθητα θέματα όπως την ιδιωτική Παιδεία για παράδειγμα,  που κατά την άποψη επιφανούς συνταγματολόγου οδηγεί σε «…. καταστρατήγηση του Συντάγματος, αλλά και της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας και στον χλευασμό της Δικαιοσύνης……. Από ότι φαίνεται οι σχετικές διατάξεις συμπεριλήφθησαν «κατ εντολή του αδελφού του Πρωθυπουργού».

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δυστυχώς ενώ το 2014 δεν θα είναι το πρώτο έτος ανάπτυξης άντε να έχουμε μία μηδενική μεταβολή του ΑΕΠ. Συνεχίζει η ατζέντα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής να είναι μονοθεματική και να αναφέρεται αποκλειστικά στην δημοσιονομική σταθεροποίηση.  Χωρίς  μέτρα  τρόπους και έναν οδικό χάρτη  προκειμένου να βγει η οικονομία από την κρίση.

Όμως σε αντίθεση με την δημοσιονομική σταθεροποίηση η ανάπτυξη δεν προστάζεται ούτε νομοθετείται. Για το 2014 οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου συνεχίζουν να μειώνονται, οι εξαγωγές έχουν χάσει την δυναμική τους και δείχνουν ότι δεν   μπορούν να προσθέσουν στην ανάπτυξη, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων περικόπτεται και τέλος οι εισροές των ξένων άμεσων επενδύσεων αναβάλλονται. 

Επίσης οι καταθέσεις συνεχίζουν να μειώνονται όπως και η ρευστότητα της οικονομίας. Το μεγάλο πρόβλημα από εδώ και πέρα είναι ο χρόνος.  Δεν υπάρχουν άλλες κοινωνικές αντοχές και ανοχές. Ο κίνδυνος «έκρηξης» μπροστά στις νέες επερχόμενες σκληρές αποφάσεις που θα ληφθούν σχετικά με το χρέος και το νέο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης, είναι κάτι περισσότερο από ορατός.

Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι ίδιο με το «πιθάρι των Δαναίδων». Ρουφά όχι νερό αλλά τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων. Ζούμε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την ύπαρξη του Έθνους μας εποχή. Ακριβώς για αυτό επιτρέψτε μου να θυμίσω πως αυτοί που σχεδιάζουν και μέσα από την δική μας ψήφο υλοποιούν το πιο μίζερο και ζοφερό παρόν και μέλλον για μας και τα παιδιά μας, έχουν μόνον την δύναμη που τους έχουμε εμείς και εσείς εκχωρήσει.  Αν τους την αρνηθούμε, αν άρουμε την εμπιστοσύνη θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος. Το ξέρετε, όσο και αν προσπαθούν να το κρύψουν, ότι η κοινωνία έχει ήδη αποσύρει την εμπιστοσύνη της από αυτή την κυβέρνηση και από  αυτή την ηγεσία. Πολιτικός που επιλέγει να είναι ουραγός των κοινωνικών επιλογών και όχι  μπροστάρης δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Σας ευχαριστώ.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2020 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας