Loading...
 Start Page
ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΜΜΕ

Με το “δεξί” η ώρα του Πρωθυπουργού ακόμα και με την κυβέρνηση της αριστεράς .

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Χαιρετίζω την απόφασή σας να επαναφέρετε στη Βουλή την απαγορευμένη από το καθεστώς του Μνημονίου, από τους δανειστές και από τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο, Ώρας του Πρωθυπουργού.

Η Δημοκρατία στην Ελλάδα επιτέλους αποκαθίσταται, αφού για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό βλέπουμε και πάλι έναν Έλληνα Πρωθυπουργό να τιμά τους δημοκρατικούς θεσμούς και να εμφανίζεται ενώπιον μας, εδώ, στο κτίριο της Βουλής, για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις των εκλεγμένων αντιπροσώπων του Ελληνικού Λαού.

Όχι επειδή ήρθατε σήμερα εδώ για να απαντήσετε στην δική μου επίκαιρη ερώτηση, αλλά επειδή επιλέξατε να εγκαινιάσετε την Ώρα του Πρωθυπουργού με ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της Δημοκρατίας και των Θεσμών στην Πατρίδα μας.

Με ένα από τα ζητήματα που κανείς από τους προκατόχους σας δεν τόλμησε ή αν τόλμησε, δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει και να λύσει.

Με το ζήτημα της παράνομης λειτουργίας και δανειοδότησης των χρεοκοπημένων και διαπλεκόμενων, συστημικών ΜΜΕ.

Των βαστάζων εκείνων του Μνημονίου που έκαναν χρυσές δουλειές με την Τρόικα, αναλαμβάνοντας τα χρυσά συμβόλαια των δανειστών για την εμπέδωση του Δόγματος του σοκ στον Ελληνικό Λαό, μέσα από τηλεοράσεις, εφημερίδες, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες και ιστολόγια.

Ο λαός έρχεται αυτό που δεν κατάφερε η κυβέρνηση της κεντροδεξιάς να το πετύχει κυβέρνησή σας.

Και το ερώτημα που μπαίνει είναι γιατί καθυστερείτε και δεν αποκαθηλώνεται το καθεστώς νταβατζήδων ο Καραμανλής και ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έδωσαν τη μάχη της ανατροπής με μοχλό το νόμο περί βασικού μετόχου.

Τον πόλεμο όμως δεν το κερδίσαμε εσείς με την ίδια δεδηλωμένη πολιτική βούληση και χωρίς δεσμεύσεις πως μέχρι σήμερα ανέχεστε να λειτουργούν οι ίδιοι μηχανισμοί διαπλοκής μεταξύ της οικονομικής τραπεζικής μιντιακής διαπλοκής με την ελίτ αυτών ισχυρή αμετακίνητη και να συνεχίζει το θεάρεστο έργο της.

Μέχρι και αυτή την ώρα η κυρία Σακελλαρίου που ενέκρινε τα θαλασσοδάνεια του ΤΧΣ, αν και παραπέμπεται μαζί με άλλους 40 μεταξύ αυτών και τον καναλάρχη κύριο Κοντομηνά παραμένει στο ΤΧΣ.

Γιατί δε ζητάτε και την παραίτηση Στουρνάρα όπως κάνατε με την κυρία Σακελλαρίου όποιος την ημέρα της αποκάλυψης του σκανδάλου έξω από το μέγαρο Μαξίμου παρεμβαίνοντας στο προανακριτικό έργο Δικαιοσύνης είπε στηρίζουμε την κυρία Σακελλαρίου.

Γιατί δεν ενημερώνετε τον κύριο Ντράγκι της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας για το πλημμελή έλεγχο που κάνει ο κύριος Στουρνάρας ο διοικητής της τράπεζας Ελλάδος στα θαλασσοδάνεια των υπερχρεωμένων ΜΜΕ Όπως έπραξε με τον τελευταίο δανεισμό των 36 εκατομμυρίων € της εκδοτικής επιχείρησης συμφερόντων του κύριο Αλαφούζου;

Σας καταθέτω μερικά από όσα έπρεπε να δει και δεν είδε ο κεντρικός τραπεζίτης που βούλιαξε στα χέρια του ο κολοσσός της εμπορικής τράπεζας ενώ παραμένουν ακόμα αν δίνουμε τέτοια βαρύτητα διότι η διαφθορά εξελίσσεται σε μια δύναμη που κινδυνεύει να αφανίσει την οποιαδήποτε προσπάθεια για του ελληνισμού για την ανάκαμψη

Το πρόβλημα είναι ότι όλοι την εξορκίζουμε αλλά φοβάμαι ότι αν δεν εξειδικευτούν οι πολιτικές κατά της διαφθοράς τότε επαναλαμβανόμαστε.

Συγκεκριμένα:

Tρία μέλη της οικογένεια Μπόμπολα βρίσκονται στην Λίστα Λαγκαράντ.

Πριν από λίγες μέρες ανέκυψε ένα σοβαρό θέμα με το πόθεν έσχες του κ. Μπόμπολα σχετικά με το 1,8 εκ ευρώ.

Από την άλλη βρίθουν ενοχοποιητικών στοιχείων οποιαδήποτε σύμβαση ανακατεύτηκε η τεχνική του εταιρεία.

Αναρωτιέμαι τι άλλα στοιχεία χρειαζόμαστε προκειμένου να κινηθούν οι αρχές και να αποδώσουν δικαιοσύνη

Η περίπτωση της δανειοδότησης της καθημερινής είναι μια άλλη ιστορία διασπάθισης δημοσίου χρήματος και μάλιστα τραπεζικού χρήματος.

Δέκα μέρες τώρα και δεν καταδεχθεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο κ. Στουρνάρας να δώσει μια δικαιολογία για την εποπτεία που ασκεί στο τραπεζικό σύστημα.

Πώς ανέχθηκε να χρηματοδοτηθεί μια εταιρεία με δυσμενή οικονομικά στοιχεία και μάλιστα λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει η έκθεση των ορκωτών λογιστών.

Όπου σ αυτή την έκθεση περιέγραφαν την τραγική οικονομική εικόνα της Καθημερινής.

Με ποια κριτήρια κύριε πρωθυπουργέ οι συστημικές τράπεζες δανειοδότησαν μέσω κοινοπρακτικού δανείου την Καθημερινή.

Θα υπάρξουν επιπτώσεις?

Πριν δύο χρόνια ανάλογο κοινοπρακτικό δάνειο σύνηψαν και η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και το mega αναπάντητα σκληρά ερωτήματα για την υπόθεση της Ιονικής τράπεζας.

Πιστεύετε κύριε πρωθυπουργέ ότι αν μάθουν στην ΕΚΤ οι «προστάτες» του, για το πάρτι των θαλασσοδανείων των ΜΜΕ που ξεπερνούν όπως μου λένε τα 800 εκατομμύρια € θα εξακολουθούν να μας κουνάνε το δάκτυλο καταθέτω ένα κατάλογο που ενδεικτικά καταγράφεται τα χρέη των ΜΜΕ.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ.

Η παράνομη λειτουργία και δανειοδότηση των συστημικών ΜΜΕ, με το δημόσιο χρήμα με το οποίο ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, συνιστά μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού, στον οποίο μάλιστα, τα ίδια αυτά ΜΜΕ, έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο, καταλογίζοντάς του την ευθύνη της κρίσης και καλώντας τον αποδεχθεί την τιμωρία των μνημονίων, επειδή δήθεν ζούσε πάνω από τις δυνάμεις του.

 

Έχω εκτενώς αναλύσει με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησα και σας καταθέτω μέρος των ερωτήσεων που κατέθεσα στην Βουλή, ότι, η παράνομη λειτουργία και δανειοδότηση των συγκεκριμένων αυτών ΜΜΕ, όχι μόνο των καναλιών, αλλά και των εφημερίδων, ραδιοφώνων και ιστοσελίδων, παραβιάζει ευθέως, εκτός από τις νομοθετικές διατάξεις που αφορούν στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, θεμελιώδεις συνταγματικές επιταγές.

 

Νοθεύει και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό, εις βάρος όλων των μικρότερων και περιφερειακών ΜΜΕ, που δεν τυγχάνουν της προκλητικής αυτής διακριτικής μεταχείρισης από την Πολιτεία και το τραπεζικό σύστημα, με αποτέλεσμα, έτσι, να επηρεάζεται η ελεύθερη και ομαλή λειτουργία ολόκληρου του κλάδου και να παραβιάζεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του Ελληνικού Λαού για πρόσβαση στην αντικειμενική ενημέρωση και πληροφόρηση, που πλήττεται και υπονομεύεται, αφού μπορεί έτσι να καθοδηγείται και να επηρεάζεται υπέρ των πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων των μετόχων και των διοικήσεων των συγκεκριμένων, γνωστών και μη εξαιρετέων μιντιακών ομίλων που τα ελέγχουν.

 

Γνωρίζετε καλά σε ποιούς αναφέρομαι κε Πρωθυπουργέ.

 

Στους διάφορους Πρώτους, Δεύτερους και Τρίτους ΘΕΜΟΥΣ, τους ΤΡΕΜΑΜΕΝΟΥΣ ΝΤΕΡΜΠΕΝΤΕΡΗΔΕΣ, τους ΜΠΑΜΠΗΔΕΣ, τους ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΔΕΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΕΔΩ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΘΕΛΕΙΣ) και όλους αυτούς που ζουν και βασιλεύουν με τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, για να ταΐζουν τους αναγνώστες των χρεοκοπημένων εφημερίδων τους και τους τηλεθεατές των τηλεοπτικών εκπομπών τους με το κουτόχορτο των ανύπαρκτων σκανδάλων κατά της κυβέρνησης και με ψευδείς, συκοφαντικές και παραπλανητικές ειδήσεις που έχουν έναν και μοναδικό σκοπό.

 

Αυτόν της υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, λειτουργώντας ως «πατερίτσες» και βαστάζοι της Τρόικας εσωτερικού.

 

Κε Πρωθυπουργέ.

Ο Ελληνικός Λαός μας έδωσε μια και μοναδική εντολή.

Την οποία μάλιστα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, επιβεβαιώνει σε καθημερινή βάση, δείχνοντας μάλιστα πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά δείγματα εμπιστοσύνης και αποδοχής στο πρόσωπό σας.

 

Αλέξη Τσίπρα.

Μαζί με όλα τα άλλα, επιλέχθηκες από την ιστορία και τον Ελληνικό Λαό για να πατάξεις τη διαφθορά και να τσακίσεις τη διαπλοκή.

Κάνε λοιπόν την αρχή από τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ της διαπλοκής.

Ο Ελληνικός Λαός και όλοι οι βουλευτές είμαστε μαζί σου.

 

Κάνε εσύ πράξη την υπόσχεση που δώσαμε κάποιοι εδώ μέσα στον Ελληνικό Λαό, όταν πριν λίγα χρόνια δεσμευθήκαμε να τελειώσουμε τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.

Θα σε στηρίξουμε με όλη μας τη δύναμη, μέσα και έξω από τη Βουλή, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι ΜΕΣΑ και οι ΕΞΩ από τη Βουλή.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος