Loading...
 Start Page
Νομοσχέδιο : «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και άλλες διατάξεις »

Κύριες και Κύριοι συνάδελφοι,

Έχει από όλους μας διαπιστωθεί ότι το ποδόσφαιρο με τη σημερινή του μορφή δεν μας αξίζει. Όταν η βία, η διαφθορά, η ανυποληψία κυριαρχούν σ’ ένα χώρο που πρέπει να είναι “φάρος” για τους νέους, τότε η πολιτεία οφείλει να παρέμβει και να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παρέχουν την πλήρη συμπαράσταση στον αγώνα που κάνει ο Σταύρος Κοντονής στο θέμα της βίας, γιατί όλοι αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν οι ευρωπαϊκοί αγώνες να γίνονται σε γήπεδα εκκλησίες και στο εσωτερικό να γίνεται χαμός. Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες όλων από όσα συνέβησαν στον αγώνα Ηρόδοτος – Εθνικός που στοίχισαν την ζωή ενός φιλάθλου, ο οποίος έκανε το «λάθος» να πάει να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα !!!, άλλα και όσα πρόσφατα διαδραματίστηκαν στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ, και έκαναν το γύρο της Ευρώπης δυσφημώντας για ακόμα μια φορά την Χώρα μας στο εξωτερικό.

Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφέρω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν οποιεσδήποτε ενέργειες γίνονται προκειμένου να παταχθούν τα φαινόμενα της βίας. Για αυτό τασσόμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός γενικότερου πλαισίου προληπτικής στρατηγικής φαινομένων βίας, κάτι που απουσιάζει μέχρι και σήμερα από τον τομέα του αθλητισμού.

Πέρα δηλαδή από τις κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο υπάρχουν θέματα παιδείας που πρέπει να δούμε, προκειμένου να εκπαιδεύσουμε τη νεολαία στη νοοτροπία του ευ αγωνίζεσθε, αλλά και θέματα οργανωτικά στα οποία οι ίδιες οι ΠΑΕ πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες πριν την διεξαγωγή των αγώνων προκειμένου να προλαμβάνουν προβληματικές καταστάσεις.

 

Κύριες και Κύριοι,

Το νομοσχέδιο, λοιπόν, έρχεται να δώσει άμεση απάντηση στο θέμα της βίας που ταλανίζει τον επαγγελματικό αθλητισμό και να θέσει ένα τέλος και στη βία και στην ανομία που επικρατεί. Η παρέμβαση πρέπει να είναι μελετημένη και να έχει στόχο την εξάλειψη των φαινομένων παρακμής και την ανάπτυξη του λαοφιλούς αθλήματος.

Το κίνημα μας από την αρχή είχε τονίσει ότι το νομοσχέδιο πρέπει να εντάσσεται στους διεθνείς κανόνες που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες του κόσμου, που με την εφαρμογή τους το ποδόσφαιρο έχει φθάσει σε ζηλευτά επίπεδα. Είχαμε επισημάνει επίσης ότι η παρέμβαση της Πολιτείας πρέπει να φέρει τα ποθητά αποτελέσματα, χωρίς να έλθει αντιμέτωπη με τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς και να υποστεί κυρώσεις απομονωτισμού, κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί σε καμία χώρα του κόσμου.

 

Τότε κάποιοι βιάστηκαν και κάνανε λόγο με πρωτοσέλιδους τίτλους σε διάφορα Μ.Μ.Ε. , ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βάζουν «Μπλόκο», στο Αθλητικό νομοσχέδιο και διάφορα άλλα που πλέον δεν χρειάζεται να αναφέρω. Στο σημείο αυτό σας υπενθυμίζω ότι η κατεύθυνση που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έδωσε ήταν να προχωρήσει η ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου, αλλά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις, ώστε να αποφευχθεί το σενάριο της αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάτι το όποιο εμείς είχαμε τονίζει από την αρχή σθεναρά και με επιχειρήματα, έτσι ώστε για να αποφευχθεί το Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Κύριες και Κύριοι συνάδελφοι,

Η επίσκεψη του Γραμματέα της UEFA, του Τζιάνι Ινφαντίνο, η οποία ήταν και πολύ κρίσιμη αλλά και πολύ ουσιαστική, διότι διεξήχθη σε ένα κλίμα και συναίνεσης, αλλά και δημιουργικής διάθεσης, καθώς και το ότι, πλέον, όλοι καταλάβαμε ότι οι επισημάνσεις της UEFA κινούνται, ακριβώς, στην ίδια λογική με τις πρόνοιες της Κυβέρνησης. Το γεγονός αυτό ήταν νομίζω και η καλύτερη απάντηση, σε όσους προσπάθησαν να επενδύσουν πολιτικά στην κινδυνολογία και σε όποιους κρυπτόμενοι πίσω από το ζήτημα του αυτοδιοίκητου, προσπάθησαν να εμποδίσουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης να θέσει σε κίνηση μία σειρά διαδικασιών εξυγίανσης του ελληνικού αθλητισμού.

 

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίστηκε ότι δεν θα υπάρχει σε καμία περίπτωση Grexit και από εδώ και πέρα όποιος το επιθυμεί ή το διοχετεύει ή το σκορπάει ή το αναμοχλεύει θα έχει και την ευθύνη.

 

Σήμερα που μιλάμε οι Έλληνες πολίτες έχουν πλέον καταλάβει, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν προσπάθησαν ποτέ ουσιαστικά να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα βίας στον αθλητισμό ούτε είχαν τη διάθεση. Και αν την είχαν, αποδείχθηκε ελλιπής, αναποτελεσματική και εξηρτημένη. Απόδειξη η χαώδης κατάσταση που επικρατεί και την οποία καλείται το παρόν νομοσχέδιο να αντιμετωπίσει.

 

Η σημερινή Κυβέρνηση δείχνει σε όλες τις πλευρές, ότι κινείται έμπρακτα σε μια προσπάθεια εξυγίανσης, μια προσπάθεια να τηρηθεί ο νόμος και όλα αυτά σε μια διαβούλευση με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες της UEFA και της FIFA.

Τελειώνοντας , θα ήθελα να αναφέρω ξανά, ότι η προσπάθεια για την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού χαίρει της στήριξης όλης της ελληνικής κοινωνίας. Η Κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο κάνει πράξη τις δεσμεύσεις για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια ζωή και για την στήριξη των κοινωνικών αγαθών, όπως είναι ο Αθλητισμός. Στον αγώνα αυτόν, να είστε βέβαιοι ότι θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Στόχος όλων πρέπει αποτελεί η επιστροφή της ελληνικής οικογένειας στα γήπεδα, χωρίς υβριστικά συνθήματα, ούτε χούλιγκαν στους αγωνιστικούς χώρους.

Εν κατακλείδι η σημερινή Κυβέρνηση , θα κριθεί από τα αποτελέσματα που θα επιφέρει στον αθλητισμό το παρόν Νομοσχέδιο , γιατί αυτά που παρέλαβε δεν τιμούν ούτε τον Ελληνικό Αθλητισμό ούτε τον πολιτισμό μας.

Αυτός είναι ο στόχος και από αυτό θα μας κρίνει ο Ελληνικός λαός.

Ευχαριστώ πολύ.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος