Loading...
 Start Page
Τοποθέτηση επί του Νομοσχεδίου  για την αλλαγή ταυτότητας φύλου Ολομέλεια Βουλής Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

 

Κυρίες και κύριοι,

Επί δύο μέρες ειπώθηκαν και ακούστηκαν πολλά σε αυτή την αίθουσα.

Έχω την βεβαιότητα όμως ότι δεν ακούστηκαν και δεν ειπώθηκαν αυτά που αισθάνεται και λέει η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας

Μια κοινωνία που διανύει τον όγδοο χρόνο μιας σκληρής κρίσης και η οποία αισθάνεται να βάλλονται ευθέως πλέον, όχι μόνο το οικονομικό και βιοτικό της επίπεδο, αλλά ακόμα και αυτά τα ιερά και όσια, αρχές και αξίες που ως πυλώνες στήριξαν επί αιώνες τον ελληνισμό.

Γνωρίζω, και αποδέχομαι, ότι κάποιοι εδώ μέσα δεν αποδέχονται ούτε καν την λέξη «έθνος» ή θεωρούν τις παραδόσεις και τις αρχές αιώνων, ως «παλιοπράγματα» που η μόνη θέση τους είναι στη χωματερή.

Κάποιοι το λένε και ευθέως, μάλιστα..

Δικαίωμά τους να πιστεύουν και να πρεσβεύουν ότι θέλουν.

Ας γνωρίζουν όμως ότι αποτελούν μία ισχνή μειοψηφία και ότι εκεί που αυτοί εντοπίζουν τον προοδευτισμό, οι περισσότεροι Έλληνες εντοπίζουν τον χειρότερο σκοταδισμό.

Αυτό ισχύει και με το παρών νομοσχέδιο, που εφόσον είναι τόσο σημαντικό, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, για την «προοδευτική ταυτότητα», τότε γιατί δεν τίθεται ευθέως στην κρίση του λαού, με ένα δημοψήφισμα, ας πούμε;

Και όχι μόνο το παρόν νομοσχέδιο…

Γιατί η κυβέρνηση δεν καλεί τον ελληνικό λαό να εκφραστεί συνολικά για τα θέματα που αφορούν το φύλο, το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, τη δυνατότητα να υιοθετούν παιδιά ή ακόμα και την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες;

Μήπως γιατί ξέρει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα;

Μήπως γιατί φοβάται ότι θα βρεθεί μπροστά σε μία οδυνηρή πραγματικότητα που επιμένει να αγνοεί, προτιμώντας την «ασφάλεια» της αίθουσας του κοινοβουλίου και την κυβερνητική πλειοψηφία;

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφου,

Με μεγάλη προσήλωση άκουσα χθες την παρέμβαση του πρωθυπουργού επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, την οποία έδρασε πάνω στην ανάγκη υπεράσπισης και διεύρυνσης των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, αλλά και στην ανάγκη, η σημερινή κυβέρνηση να στηρίξει τα δικαιώματα των πιο αδύναμων και μικρών, των κοινωνικών ομάδων που επί χρόνια υπόκεινται καταπίεση.

Θα συμφωνήσω μέχρι κεραίας με τον Πρωθυπουργό.

Και γι’ αυτό θα τον ρωτήσω:

Πότε θα μιλήσουμε και θα ξιφουλκήσουμε σε αυτή την αίθουσα για τα δικαιώματα των νέων ανέργων ή των εργαζομένων με μισθούς της πείνας;

Πότε θα μιλήσουμε για τα δικαιώματα των απολυμένων, των ΑμεΑ, των συνταξιούχων και των πολυτέκνων;

Πότε θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα σε αξιοπρεπή αμοιβή, αξιοπρεπή ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική κάλυψη;

Και πότε θα σταθούμε όρθιοι, υπερασπιζόμενοι για παράδειγμα, την ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού και μεροκάματου;

Όλοι αυτοί που ανέφερα, κ. Πρωθυπουργέ, τι είναι κατά τη γνώμη σας;

«Λιοντάρια» ή «ζέβρες»;

Φυσικά και είναι «ζέβρες»…

Είναι οι πολλοί ηττημένοι σε μια Ελλάδα, της οποίας το κράτος ακόμα δεν αναγνώρισε τα δικαιώματά τους.

Αναγνώρισε όμως τα δικαιώματα των διεμφυλικών ατόμων και της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ…

Και πάλι όμως, προσπερνώντας και αυτό, ας προσπαθήσω να παρακολουθήσω το σκεπτικό των εισηγητών του νομοσχεδίου και να αποδεχτώ ότι υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες, που πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα, που από κάποιο καπρίτσιο της φύσης μπήκαν σε λάθος σώμα.

 

Αναρωτιέμαι λοιπόν:

Αφού έχω το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζω το φύλο μου, γιατί δεν έχω το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζω και την υπηκοότητα ή το ύψος ή το… χρώμα των ματιών μου;

Ατομικό και προσωπικό μου δικαίωμα δεν είναι, κατά την ίδια λογική, να θέλω να θεωρούμαι Ιρανός γαλανομάτης με ύψος δύο μέτρα;

Γιατί να μην μπορώ με μία αίτησή μου να αλλάξω και άλλα βιολογικά ή εθνοτικά και φυλετικά δεδομένα μου, όπως θα μπορώ να αλλάξω και φύλο;

Εν τέλει, όλα ζήτημα προσωπικών επιλογών δεν είναι;

Και ποια είναι η λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ του δικαιώματος νομικής κατοχύρωσης του φύλου και του μη δικαιώματος νομικής κατοχύρωσης του… ύψους;

Και μην πει κανένας η μεζούρα…

Αυτή η λεπτή διαχωριστική γραμμή λοιπόν, κυρίες και κύριοι, είναι η ιδεολογική και πνευματική αφετηρία του ανθρώπου.

Και η δική μου ιδεολογική και πνευματική αφετηρία, όπως και των περισσοτέρων, υποδεικνύει πως δεν είναι δυνατόν να αλλάζουν βιολογικά δεδομένα με βάση τα «θέλω» ή τις συναισθηματικές και ψυχικές μεταπτώσεις του ατόμου

Δεν γίνεται, στο όνομα της όποιας ατομικής ελευθερίας, να αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας όπως θέλει και αυτό να σπεύδει το κράτος να το κατοχυρώνει και νομικά.

Εννοείται πως ζούμε σε μια οργανωμένη κοινωνία, με αναφαίρετες ατομικές ελευθερίες, στην οποία κυρίαρχος κανόνας είναι ο σεβασμός στις επιλογές του ατόμου, όταν αυτές δεν κινούνται σε βάρος της κοινωνίας.

Αλλά δεν μπορεί να φτάνουμε σε σημείο, η οργανωμένη κοινωνία να αποδέχεται την παραμόρφωση της βιολογίας, επειδή... έτσι αισθάνεται κάποιος.

Αυτό, αυτομάτως σημαίνει κατάργηση της οργάνωσης, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας.

Δεν ψηφίζω λοιπόν, το νομοθέτημα κυρίες και κύριοι.

Και δεν το ψηφίζω, ως πολιτικός, ως δημοκράτης και ως Χριστιανός, που θεωρεί την πατρίδα του και τη θρησκεία του, τις πιο ανθρωποκεντρικές, δημοκρατικές και φιλελεύθερες!

Δεν μπορώ να δεχτώ λοιπόν ότι σε αυτή τη χώρα, που εκατοντάδες ζευγάρια περιμένουν στην ουρά της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας για να υιοθετήσουν ένα παιδάκι, θα μπορεί πιο εύκολα να κατοχυρώσει το φύλο αρεσκείας του ένας πολίτης, επειδή… έτσι αισθάνεται!

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Αλίμονο, ούτε είμαι ούτε και θέλω να παραστήσω τον «κ. τέλειο».

Ούτε τα ξέρω όλα, ούτε και μπορώ να πω ότι δεν έχω κάνει λάθη ή δεν έχω ελλείμματα, πολύ περισσότερο ότι δεν έχω αδικήσει ανθρώπους.

Ίσως και τώρα ακόμα, να αδικώ κάποιους συμπολίτες…

Όμως, σε όλη μου τη ζωή και σε όλη μου την πολιτική καριέρα ακολουθώ έναν καθαρό αξιακό κώδικα, που δεν μπαίνει σε κανένα άλλο ζύγι, πέρα από το συνειδησιακό μου, καθώς και το ζύγι της ευθύνης μου έναντι του Θεού και των συμπολιτών μου Χριστιανών Ορθόδοξων πολιτών που εκπροσωπώ.

Και τόσο για μένα, όσο και για το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος που εκπροσωπώ, η ελευθερία του ατόμου χρησιμοποιεί το σώμα και το μυαλό του κατά βούληση, είναι αναμφισβήτητη, νομικά αλλά και θεολογικά κατοχυρωμένη, απολύτως σεβαστή στη Δημοκρατία μας και στην Ορθόδοξη Πίστη.

 

Όμως περαιτέρω πρωτοβουλίες που έμμεσα μετατρέπουν την ιδιαιτερότητα σε κανόνα και την μειοψηφία σε πλειοψηφία, παντού και πάντοτε θα με βρίσκουν αντίθετο με οποιοδήποτε τίμημα.

Από κανέναν και ποτέ δεν ζήτησα, ούτε πρόκειται να ζητήσω, την άδεια για να μείνω πιστός στην Ορθόδοξη πίστη και στις ιδεολογικές αρχές μου.

Κάποιοι έχουν τις δικές τους, «έξτρα λαρτζ» πεποιθήσεις για το συζητούμενο νομοσχέδιο, που απέχουν όσο το φως από το σκότος.

Και επειδή κάποιοι συνάδελφοι ένιωσαν την υποχρέωση να μεταφέρουν στη Βουλή τη φωνή της κοινότητας των διεμφυλικών ατόμων, προσωπικά αισθάνομαι και εγώ την ανάγκη να μεταφέρω στη Βουλή τη φωνή της Εκκλησίας:

Και η Ελλαδική Εκκλησία αναφέρει:

«Το φύλο στον άνθρωπο αποτελεί ιερή παρακαταθήκη και υπηρετεί, στη βάση της ψυχοσωματικής συμπληρωματικότητας, το μυστήριο της ζωής και της αγάπης. Υπό την έννοια αυτήν, δεν είναι επιλέξιμο, αλλά ως δώρο αποτελεί θείο χάρισμα στον άνθρωπο.

Η νομολογία των δικαστηρίων της πατρίδας μας καλύπτει, όπου υπάρχει ανάγκη, υφιστάμενα προβλήματα, με το δεδομένο ότι το φύλο, ούτε επιλέγεται ελεύθερα, ούτε και μεταβάλλεται κατά βούλησιν, αλλά επί τη βάσει ανατομικών, φυσιολογικών και βιολογικών χαρακτηριστικών, που ορίζουν την ταυτότητα του.

Η νομολογία προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας, έρχεται σε αντίθεση με τα χρηστά ήθη και την κοινή λογική και κυρίως καταστρέφει τον άνθρωπο.

Αντί να λιγοστεύει τη σύγχυση και τις ψυχικές διαταραχές, θα τις αυξήσει και θα δώσει διαστάσεις επικίνδυνου κοινωνικού φαινομένου. Ιδίως όταν επεκτείνει τις δυνατότητές του και μεταξύ των μαθητών, δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση και στα σχολεία».

Επιπλέον, ας ακουστεί στο κοινοβούλιο και η φωνή του Άγιου Όρους, που μεταξύ άλλων διερωτάται:

«Ποιός Ορθόδοξος Βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων θα ψηφίσει τοιούτον άνομον νομοσχέδιον» και στη συνέχεια παρακαλεί θερμά για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Εγώ λοιπόν, δεν θα είμαι εκείνος ο Ορθόδοξος βουλευτής που θα ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο!

Επί 30 χρόνια περίπου έχω τη τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπών στη Βουλή πολίτες που έχουν φόβο Θεού, αγάπη στην Πατρίδα και αφοσίωση στην Οικογένεια. Αυτούς εκπροσωπώ και αυτών εντολοδόχος είμαι.

Δεν ξέρω ποιος άλλος εδώ μέσα, έτσι αισθάνεται και τι θα επιλέξει να ψηφίσει.

Το είπα και νωρίτερα:

Υπάρχουν στιγμές που ο καθένας μας σε αυτή την αίθουσα αναμετριέται μόνο με τις αρχές του και τη συνείδησή του.

Κοιτάζοντας μάλιστα, ιδιαίτερα προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διερωτώμαι για ακόμα μία φορά, ποιους εκπροσωπούν και τι εκφράζουν σήμερα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενός κόμματος που εάν σήμερα σε αυτά τα έδρανα κάθονταν ακόμα προσωπικότητες όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Γεώργιος Ράλλης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ξέρω πολύ καλά τι θα έλεγαν και τι θα «φώναζαν» στον λαό μας. Σήμερα όμως, η ΝΔ τι ακριβώς λέει;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ταλαντεύτηκε αρκετά, τελικά αποφάσισε να «στρίψει δια του αρραβώνος», βλέποντας προφανώς τα δύσκολα και κατανοώντας μάλλον ότι ναι μεν έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των διεμφυλικών ατόμων, όπως διάβασα προ καιρού σε ρεπορτάζ της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» - εδώ και το σχετικό αντίγραφο που το καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής – αλλά αυτές οι δεσμεύσεις τον φέρνουν ευθέως απέναντι στην μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Έτσι, αποφάσισε να καταθέσει τη δική του… πατέντα στη νομική αναγνώριση της αλλαγής φύλου, νομίζοντας πως μπορεί να πατάει σε δύο «βάρκες».

Και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης να μην ψηφίσει, αλλά και να μην εμφανίζεται αντίθετος στη νομική κατοχύρωση του φύλου.

Μόνο που αυτά τα θέματα, κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ, δεν είναι για… μικροπολιτκές ντρίμπλες.

Ο λαός καταλαβαίνει.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ας αποφασίσει επιτέλους ποιους εκπροσωπεί.

Τα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας ή της Ορθόδοξης Κοινότητας;

Πρέπει να επιλέξει.

Οι Χριστιανοί πιστεύουν πως ο Θεός έπλασε άρρεν και θήλυ και ότι «το σώμα των ανθρώπων είναι ναός του Αγίου Πνεύματος».

Και αυτό δεν «σηκώνει»… φερετζέδες δικονομικών ή ηλικιακών μεταβολών!

Ή μήπως πιστεύουν οι βουλευτές της ΝΔ πως εάν η αλλαγή φύλου πάει από τα 15 χρόνια στα 18, είναι όλα καλά;

Κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχει διαφωνία αρχών ή όχι;

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες σας παρακολουθούν. Απαντήστε τους!

Απαντήστε, τουλάχιστον όσοι δεν ακολουθείτε την λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εδώ και καιρό έχει εγκαταλείψει τις παραδόσεις και τις παρακαταθήκες της ιστορικής παράταξης που εκπροσωπεί, είτε δίνοντας εντολή στήριξης της κατασκευής τζαμιού στην Αθήνα, είτε δίνοντας εντολή στήριξης - και επί ποινή διαγραφής - στο διαβόητο τερατούργημα του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

Και φυσικά είναι αυτός που εάν βρεθεί κάποιος βουλευτής της ΝΔ και πει ότι δεν πρέπει να καθίσει ο Νικολόπουλος στο «σκαμνί» επειδή μνημόνευσε αγιογραφικά ρητά σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, τότε με συνοπτικές διαδικασίες τον αντικαθιστά με κάποιον άλλο πρόθυμο θεληματάρη…

Όμως, έτσι είναι και όλοι οι βουλευτές της ΝΔ σήμερα;

Δεν το πιστεύω…

Αλλά εδώ που φτάσαμε, αναρωτιέμαι…

Είπαμε, ο καθένας εδώ μέσα αναμετριέται με τη συνείδησή του.

Και η κοινωνία είναι εκεί έξω και μας κρίνει όλους.

Προσωπικά πάντως, και τελειώνω, προτιμώ να εκφράσω την σιωπηλή πλειοψηφία που μπορεί να μην διοργανώνει παρελάσεις περηφάνιας γιατί τιμάει το φύλο, την πατρίδα και την θρησκεία της, αλλά υπάρχει και εκφράζεται μία και καλή για όλους μας.

 

Ευχαριστώ πολύ.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος