Loading...
 Start Page
ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ  Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Νίκο Παππά (29/08/2016)

 

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδερφοι.

Οι μάχες που ξεκίνησαν επί Πρωθυπουργίας Καραμανλή συνεχίζονται και κορυφώνονται.

Ο πόλεμος με τους νταβατζήδες μαίνεται, αλλά κερδίζεται!

Έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και ποινικοποιούν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Λαθεύουν.

Χρησιμοποιούν τις αγωγές σαν φίμωτρο.

Προηγήθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ακολούθησε προ ημερών ο Γιάννης Αλαφούζος.

Σας καταθέτω τις αγωγές τους σε βάρος μου.

Αγωγές που προσβάλλουν τη Δημοκρατία.

Αγωγές που υποδηλώνουν την ετσιθελική νοοτροπία τους.

Ότι νοιώθουν ανεξέλεγκτοι και ότι είναι υπεράνω των νόμων.

Ότι μπορούν να ποδοπατούν τη βούληση του Ελληνικού λαού.

Ως γνωστόν, εδώ και χρόνια έχω καταθέσει πάμπολλες ερωτήσεις στην Βουλή των Ελλήνων που αφορούν σε γκρίζες ή παράνομες δράσεις διαφόρων επιχειρηματικών ή άλλων παραγόντων, προκειμένου να ελεγχθούν και να ενεργήσουν τα δέοντα οι αρμόδιοι Υπουργοί.

Αυτό ακριβώς έκανα και με την υπ' αριθμόν 4233/29.7.2015 ερώτηση μου για την οποία ο κ. Αλαφούζος ζητά να επιδικάσει το δικαστήριο 250.000 ευρώ εις βάρος μου.

Την απειλή του, κατ’ αρχήν την εκτόξευσε κατά την εξέταση που του έκανα στην Εξεταστική Επιτροπή για την εξαγορά του Seven-x και τα δάνεια του.

Πέραν τούτων, καθώς εκ του ρόλου μου αντιμάχομαι κάθε τι «σάπιο» και διεφθαρμένο στον τόπο, με βάση τα στοιχεία της Βουλής, από το 2007 μέχρι σήμερα έχω καταθέσει περισσότερες από 17.000 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Με τις αγωγές τους πιστοποιούν ότι θέλουν την Ελλάδα «μπανανία», «κολοβή» την Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία και φιμωμένους και τρομοκρατημένους τους Βουλευτές.

Αμ δε! Με χαλυβδώνουν-και πιστεύω πολλούς από σας.

Γιατί έχουμε σύμμαχο τον Ελληνικό λαό και εντολή να καθαρίσουμε τον κόπρο των νταβατζήδων.

Ταυτόχρονα όμως έχουμε υποχρέωση να θωρακίσουμε το κοινοβουλευτικό έργο.

Χωρίς να ζητώ προσωπική κάλυψη.

Μου αρκεί πως από το βήμα της Βουλής είχα πει στον κ. Πρωθυπουργό στην ώρα του Πρωθυπουργού σε σχετική ερώτηση που είχε έρθει να μου απαντήσει, πως ο,τιδήποτε μπορεί να μου συμβεί, θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος και η οικογένεια μου τι έχει συμβεί και από ποιους….

Αυτή είναι η δική μου θωράκιση.

Προσβλέποντας ότι και εσείς θα πράξετε τα δέοντα για να μην αισθάνεται απροστάτευτος και διωκόμενος ο κοινοβουλευτικός κόσμος της χώρας και η Δημοκρατία σε αυτή την πάγια και σκληρή αναμέτρηση με όσους νομίζουν πως μπορούν ακόμα να δρουν σε βάρος της χώρας και των θεσμών, ασύδοτοι και καλά «θωρακισμένοι».

Μόνος θώρακας και καταφύγιο όλων μας, η δημοκρατία και η διαφάνεια…

Προσωπικά θα διαθέσω και την τελευταία μου ικμάδα των δυνάμεων μου ώστε να απαλλαγεί η Πατρίδα μας και ο Λαός από τη Λερναία Ύδρα της διαπλοκής.

Κύριε υπουργέ,

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» λένε οι στίχοι του τραγουδιού, που δυστυχώς μοιάζουν να επαληθεύονται και σε ό,τι αφορά την τηλεοπτική μας πραγματικότητα.

Βέβαια, θα περιμένω και εγώ, όπως όλοι οι Έλληνες να δούμε πως θα διεξαχθεί η δημοπρασία των αδειών και πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση και μελλοντικά.

Επί του παρόντος πάντως, μάλλον εξακολουθούμε να ζούμε, όσα ζούμε επί χρόνια τώρα, με ορισμένους επιχειρηματίες – καναλάρχες να νομίζουν ότι μπορούν ελεύθερα και χωρίς να δίνουν σε κανέναν λογαριασμό να κάνουν ό,τι θέλουν.

Το αναφέρω αυτό, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την επίσημη καταγγελία της ΕΡΤ προ ημερών κατά του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την οποία, ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός υπέκλεψε την μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης από την πανηγυρική λειτουργία και τελετή της Τήνου, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Πληρώνει η ΕΡΤ, δηλαδή ο ελληνικός λαός, για να… «κάνει παιχνίδι» ένας ιδιωτικός σταθμός!

Μοιραία αναρωτιέμαι λοιπόν, ποιές μπορεί να είναι οι συνέπειες για τον ιδιωτικό σταθμό.

Τι προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο και εάν εστάλη η υπόθεση στον Εισαγγελέα ή εάν κινήθηκαν αυτεπάγγελτα οι θεσμοί της Πολιτείας για να τιμωρήσουν μια υποκλοπή, που κατά την άποψή μου είναι απολύτως ενδεικτική ότι η νοοτροπία «κάνουμε ό,τι θέλουμε και λογαριασμό δεν δίνουμε», συνεχίζει να υπάρχει στο τηλεοπτικό μας «βασίλειο».

Και αν είναι έτσι, αν δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία κατά του ΣΚΑΙ από τους θεσμικούς φορείς ή από την ΕΡΤ, τότε αναρωτιέμαι κύριε υπουργέ, με ποιο δικαίωμα η ίδια πολιτεία τιμωρεί κάποιους – που μπορεί να είναι και φουκαράδες – επειδή κλέβουν ρεύμα από τη ΔΕΗ ή εάν μπορεί με την ίδια άνεση και ένας έμπορος που πληρώνει ακριβό ενοίκιο για το μαγαζί του, να πάει στην Αγ. Παρασκευή και να ανοίξει τζάμπα στο ραδιομέγαρο ένα καινούργιο κατάστημα.

Και με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα κύριε υπουργέ να μας διευκρινίσετε και κάτι ακόμα:

Μπορεί ο κ. Αλαφούζος, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες; Κατά πόσο παραμένουν ισχυρές οι εγγυητικές επιστολές του Γιάννη Αλαφούζου;

Ως γνωστόν οι τραπεζικές δανειακές του συμβάσεις, κατά δήλωσή του έχουν ως εγγύηση την κινητή και ακίνητη περιουσία του και αυτή η περιουσία παραμένει δεσμευμένη με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα.

Παρακαλώ, απαντήστε μας ευθέως:

Έχει ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό και εάν ναι, για ποιους λόγους;

Με ποιες διασφαλίσεις;

Οι πολίτες διερωτώνται εάν προβλέπεται κλείσιμο των Τραπεζικών δανειακών συμβάσεων εξαιτίας της δέσμευσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, με απόφαση του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, οι συνέπειες από την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, αυτόματα δεν καθιστούν τον Γιάννη Αλαφούζο τραπεζικά μη ενήμερο;

Και αυτό, στην περίπτωσή μας μήπως σημαίνει πως δεν τηρούνται πλέον οι όροι του εν εξελίξει διαγωνισμού για το συγκεκριμένο πρόσωπο;

Οι εντεταλμένοι τραπεζίτες έχουν πράξει τα δέοντα;

Και κάτι τελευταίο: Αλήθεια, ο κ. Αλαφούζος έχει καταβάλει τον ειδικό φόρο επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων, τον οποίο μάλιστα αυτός και οι άλλοι καναλάρχες με διαφημιστικά SPOT κατήγγειλαν ως παράνομο;

Σας ευχαριστώ πολύ.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος