Loading...
 Start Page
N. Nικολόπουλος: «Απαντάμε στη μοιρολατρεία του παρελθόντος μ΄ ένα "ΝΑΙ παράγουμε"»

Για μοιρολατρεία κατηγόρησε ευθέως την απερχόμενη κυβέρνηση ο Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη δευτερολογία του από το Βήμα της Βουλής.

 

 

Όπως σημείωσε, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεσμεύονται για τη δημοσιονομική ισορροπία και ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας.

 

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, τόνισε, πως θέλει να πιστεύει ότι όλοι "ρίχνονται" από κοινού στη μάχη για τη δημιουργία της "νέας εποχής".

 

Ολόκληρη η δευτερολογία του:

 

"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

από την μέχρι ώρας συζήτηση πιστεύω πως πρέπει να έγινε κατανοητό ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με κάθε τρόπο και με όλες τις δυνάμεις μας συμμετέχουμε στην κυβέρνηση και στην συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων συμβάλλοντας έτσι σ΄ ένα εθνικό σχέδιο αναμόρφωσης τόσο της οικονομίας όσο και της ελληνικής κοινωνίας.

 

Εμείς μάλιστα δεν ξεχνάμε ότι δίπλα στην δημοσιονομική ισορροπία χρειάζεται ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και παράλληλα ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας.

 

Και αυτό αποτελεί μια δέσμευση ή ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο διότι αυτή είναι η εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό.

 

Οι προσλαμβάνουσες των τελευταίων ημερών, δίνουν το στίγμα μιας κυβέρνησης που ανήκει στους Έλληνες και, που διαπραγματεύεται σκληρά και σθεναρά εν ονόματι τους.

Η Ελληνική κυβέρνηση δίνει ένα μάθημα Εθνικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας στον «ουδείς αναμάρτητος» και στην παρέα του, που τα τελευταία χρόνια ηθελημένα και αδιαμαρτύρητα κατανάλωναν τα «παραισθησιογόνα» της γερμανικής αλληλεγγύης και, όντες βυθισμένοι στη μέθη των παραισθήσεων τους πρόσφεραν θυσία το αίμα το Ελληνικού λαού σε αντάλλαγμα των «δόσεων» τους.

 

Ήταν τέτοια η μνημονιακή υποταγή τους, που όλα αυτά τα χρόνια εγκατέλειψαν μέχρι και τους ήρωες των Ιμίων καθώς εφείδοντο ακόμα κι ενός στεφανιού για να τους τιμήσουν.

Εμείς που δώσαμε μάχη για την ανατροπή που έφερε την ελπίδα και μία πολιτική που ενώνει ξανά τους Έλληνες, στηρίζουμε τη νέα κυβέρνηση και θα σταθούμε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, αφήνοντας κατά μέρος εγωισμούς και επιμέρους διαφορές, ρίχνουμε τις δυνάμεις μας, μετά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, στην αύξηση του εθνικού μας πλούτου.

Γιατί φίλες και φίλοι η ελληνική οικονομία έχει δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα που με την κατάλληλη διαχείριση μπορούν να αξιοποιηθούν.

Ο πλούτος και η αύξηση του ΑΕΠ θα εκφραστεί πολύ σύντομα με συγκεκριμένες πολιτικές που θα επεκτείνονται από τον πρωτογενή τομέα ως την ανάπτυξη του ορυκτού πλούτου και από την ενίσχυση της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας ως το εμπόριο.

Σ΄ αυτή την προσπάθεια θα διαβουλευτούμε χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς φετίχ.

Η αξιοπρεπής διαπραγμάτευση και η εθνική περηφάνια δυναμώνει με την ανάπτυξη και αυτές τις αναπτυξιακές πολιτικές εμείς στους ΑΝΕΛ θα τις αγκαλιάσουμε και θα τις ενδυναμώσουμε.

Στην προηγούμενη μοιρολατρεία που υποστήριζε ότι δεν παράγουμε τίποτε εμείς φωνάζουμε ότι παράγουμε.

Παράγουμε προϊόντα από την ελληνική γη από το υπέδαφος από την βιομηχανία και την βιοτεχνία ακόμα και από τον τουρισμό και την παιδεία.

Σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας και των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα πολύ γρήγορα θα αναδειχθούν οι εθνικοί πρωταθλητές.

Γιατί μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας γιατί μόνο έτσι θα ενισχυθούν τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί μόνο έτσι θα αυξηθούν οι εξαγωγές και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η ελληνική κοινωνία χρειάζεται συναίνεση και εθνική συνεννόηση.

Στην εθνική προσπάθεια που ξεκινάμε θέλουμε να οικοδομήσουμε μια ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συναίνεση.

Να επαναλειτουργήσουν οι δίαυλοι επικοινωνίας με την κοινωνία τους επιχειρηματικούς φορείς του εργαζόμενους.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο και να ανταποκριθούμε στην βαριά εντολή του ελληνικού λαού.

Εφόσον η ελληνική οικονομία λόγω της κρίσης που την μαστίζει, δεν δημιουργεί νέους αποταμιευτικούς πόρους για την χρηματοδότηση επενδυτικών έργων, η ασφαλέστερη και παραγωγικότερη λύση, είναι η παροχή κινήτρων για την αύξηση της εισροής ξένων επενδυτικών κεφαλαίων για άμεσες επενδύσεις.

Ακόμα και οι πόροι του ΕΣΠΑ θεωρούνται άμεσες επενδύσεις, λόγω του ότι εισρέουν στη χώρα μας από τα διάφορα κοινοτικά ταμεία για επενδυτικούς σκοπούς.

Συνεπώς, το αποτελεσματικότερο φάρμακο για έξοδο από το τέλμα της ύφεσης και την διατηρησιμότητα της αναπτυξιακής διαδικασίας, είναι η αύξηση των άμεσων επενδύσεων από την οποιαδήποτε ξένη πηγή, όπως ΕΣΠΑ, Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ, κ.λπ.

Τα στατιστικά στοιχεία του πίνακα του κειμένου ενισχύουν την ορθότητα των απόψεών μας. Χώρες σαν την Κίνα, τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Σιγκαπούρη, την Τουρκία, την Ιρλανδία, κ.λπ., που βαδίζουν με σταθερά βήματα στην ατραπό της ανάπτυξης, έχουν εισροές κεφαλαίων για άμεσες επενδύσεις πολλών δις δολαρίων ($).

Την περίοδο 2009-2013, που η Ελλάδα ήταν καθηλωμένη στο βούρκο της ύφεσης, οι καθαρές εισροές κεφαλαίων για άμεσες επενδύσεις ανήλθαν μόλις σε 8,8 δις $.

Απεναντίας, στις χώρες που ενδεικτικά περιλαμβάνονται στον πίνακα, οι εισροές κεφαλαίων για άμεσες επενδύσεις ανήλθαν σε πολλά δις $.

Αξιοπρόσεκτο είναι ότι οι μεγάλες εισροές ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, δίνουν την δυνατότητα σε χώρες σαν την Ελλάδα με πελώριο δημόσιο χρέος, να βρίσκουν πολύτιμους χρηματικούς πόρους για την χρηματοδότηση σημαντικού μέρους των τεράστιων τοκοχρεολυτικών δαπανών.

Συνεπώς, το φλέγον ερώτημα για την αναπτυξιακή εκτίναξη της χώρας μας είναι:

Τι μέτρα οικονομικής πολιτικής απαιτούνται, για την αύξηση της εισροής ξένων κεφαλαίων για άμεσες επενδύσεις, ώστε η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της εθνικής μας οικονομίας από προπαγανδιστικά κομματικά λόγια να καταστεί χειροπιαστό γεγονός;

Απευθυνόμενους προς τον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης θα ήθελα να επισημάνω κάποια σημεία προτεραιοτήτων που συμπίπτουν απολύτως τα δυο κόμματα της κυβέρνησης και που αποτελούν ανελαστική κοινωνική επιταγή , άμεσα εκτελεστή.

Στο πεδίο της οικονομίας :

1) Προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς που διατάσσονται είτε από τράπεζες είτε από τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία

2) Άνοιγμα της στρόφιγγας των τραπεζών για ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας

3) Κατάργηση του διαρκούς αυτοφώρου για οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία

4) Γενναία αύξηση των δόσεων για αποπληρωμή οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Αγωνιζόμαστε στην ίδια πλευρά, ο ένας δίπλα στον άλλον.

Και θέλω να πιστεύω ότι θα σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, με τον αναγκαίο αλληλοσεβασμό, αφού εννοείται, όπως είπε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, κανένας μας δεν είναι «πρόβατο» και προσωπικά τουλάχιστον, ποτέ μου δεν υπηρέτησα καλά τον ρόλο του «προβάτου»...

Αν σεβαστούμε όμως ο ένας την διαφορετικότητα του άλλου, δεν υπερβούμε τα εσκαμμένα και προτάξουμε τους κοινούς στόχους, έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία νέα εποχή."

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2020 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας