Loading...
 Start Page

Αρ. πρ. 47/8-10-2015

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

 

Κοινοποίηση: α) Εισαγγελία Αρείου Πάγου

Β) Στρατιωτικός Εισαγγελέας

 

Σε κορυφαία θέματα της προεκλογικής περιόδου ανεδείχθησαν κρίσιμα ζητήματα, ιδιαίτερα μέσα από τον καταγγελτικό λόγο του εκ νέου Κυβερνητικού εταίρου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, που αφορούν στις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατήγγειλε στις 22/7/2015, στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις προϋποθέσεις της συμφωνίας με τους δανειστές, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Επειδή βλέπω και διάφορες ερωτήσεις, βλέπω τον φωτογράφο του κ. Μεϊμαράκη στο Υπουργείο Άμυνας και τον κ. Τασούλα να κάνουν ερωτήσεις, τα NH90 -ήταν 20 δισεκατομμύρια- δεν είχαν περάσει προσυμβατικό έλεγχο, όπως και τα «Απάτσι» επίσης ήταν εκτός προσυμβατικού ελέγχου. Στην κ. Ράϊκου είναι όλα’’.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επίσης, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, στις 13/3/2015, στον «Real fm», ενώπιον του δημοσιογράφου, Νίκο Χατζηνικολάου, είχε αποκαλύψει ότι: ‘’ετοιμάζονται άλλοι 14 φάκελοι εξοπλιστικών για τη Δικαιοσύνη’’.

Συγκεκριμένα, είπε: ’’Έχουμε το φαινόμενο, στο μεγαλύτερο μέρος των εξοπλιστικών να υπάρχουν ελλιπείς φάκελοι. Δεν εννοώ λεπτομέρειες. Εννοώ ελλείψεις εγγυητικών επιστολών. Δεν υπάρχει καμία προμήθεια σχεδόν που να έχει, όπως απαιτεί ο νόμος, τον έλεγχο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους!!!.

Έχουμε από την μεριά των συμβαλλομένων, δηλαδή των προμηθευτών, παραβίαση των περισσότερων όρων στις προμήθειες. Έχουμε καταβολές τεράστιων ποσών, εκατοντάδων εκατομμυρίων, χωρίς να υπάρχουν καν τιμολόγια!!!

«Είναι, δηλαδή, μια κατάσταση, την οποία ούτε εγώ την περίμενα», είπε και συνέχισε: «Τα περισσότερα ξεκινάνε από την περίοδο 1997-1998 μέχρι το 2003. Όμως, οι υποθέσεις αυτές συνεχιζόντουσαν, γινόντουσαν καταβολές χρημάτων, παραλαβές, γινόντουσαν διορθώσεις των συμβάσεων».

 

>> Έχουμε τεράστια όπλα στα χέρια μας, που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει. Αυτά όλα έχουν μπει σε μία σειρά, ήδη οι δύο μεγάλες υποθέσεις έχουν πάει στη Δικαιοσύνη.

>> Άλλοι 14 φάκελοι ετοιμάζονται και παράλληλα, ξεκινάμε τις διαδικασίες να καλούμε τους αντισυμβαλλόμενους και να τους πούμε: “κοιτάξετε εδώ έχετε καταδικαστεί για δωροδοκία”, υπάρχουν συμβάσεις τις οποίες έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός 2-3 φορές παραπάνω από ό,τι πρέπει να τις πληρώσει και πρέπει να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο και το υπουργείο Άμυνας».

Έκτος από τα παραπάνω, στις 6.9.2015, ο Πάνος Καμμένος είχε πει σχετικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ότι: ‘’η κα Κωνσταντοπούλου πήρε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά στις 21 Ιανουαρίου και η δικογραφία αυτή δεν έφτασε ποτέ στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων’’, ενώ πρόσθεσε, ότι: «οι υποθέσεις αυτές έπρεπε να είχαν πάει στην Ολομέλεια».

Στο ερώτημα αν υπήρχε σκοπιμότητα από την πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο Πάνος Καμμένος είπε: «δεν ξέρω αν είχε σκοπιμότητα, πάντως, το ότι ο πατέρας της εν συνεχεία εμφανίστηκε ως δικηγόρος του Γερμανού στην υπόθεση των υποβρυχίων, με ενοχλεί πάρα πολύ.

>> Άμα είσαι συνήγορος στην υπόθεση των υποβρυχίων που έρχεται η ίδια να φέρει στην Ολομέλεια, είναι θέμα» τόνισε, ενώ έκανε λόγο και για σχέσεις της κας Κωνσταντοπούλου με τον Αντώνη Κάντα: «Μαθαίνω ότι υπήρχαν σχέσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου με τον κ. Κάντα. Αυτά είναι θέματα, που εμένα, τουλάχιστον, μ' ενοχλούν πάρα πολύ, διότι η κυβέρνηση αυτή, εάν πήρε μια εντολή, η πρώτη εντολή που πήρε, είναι να χτυπήσει τη διαφθορά», πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

 

 

Επειδή αυτό είναι ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο, που δείχνει περίτρανα, γιατί υποδουλώθηκε η Ελλάδα ενώ εδώ πραγματικά αποδεικνύεται, ότι το χρέος είναι απεχθές και επονείδιστο.

Επειδή η ελληνική κυρίαρχη αμυντική σκέψη τις τελευταίες δεκαετίες καταλήφθηκε, όπως και άλλοι τομείς της δημόσιας διοίκησης, από τις μίζες επίορκων υπουργών και δημοσίων υπαλλήλων.

Επειδή λειτουργοί που έκλεβαν ή έκλειναν τα μάτια στις κλοπές του δημοσίου χρήματος έναντι ενός φθηνού ανταλλάγματος προσωπικής ικανοποίησης σε χρήμα ή και είδος, πρέπει να τιμωρηθούν.

 

 

 

 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο έλεγχος των συμβάσεων των εξοπλιστικών προγραμμάτων για τις δύο βασικές υποθέσεις των ελικοπτέρων ΝΗ-90 και της υπόθεσης των υποβρυχίων; - Να κατατεθούν τα Εισαγγελικά πορίσματα.

2. Τα αποτελέσματα των ως άνω ελέγχων διαβιβάστηκαν αρμοδίως στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση; - Να κατατεθούν όλα τα διαβιβαστικά έγγραφα.

3. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι υποθέσεις των 14 φακέλων, όπου αναφέρθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και σε ποιους αφορούν? - Να κατατεθούν τα ονόματα των πολιτικών και των έμπορων όπλων που έχουν εμπλακεί.

4. Αφορούν οι ως άνω υποθέσεις τα εξοπλιστικά προγράμματα της τελευταίας πενταετίας μόνον;

5. Υπάρχει έγγραφο, που να αποδεικνύει, ότι η υπόθεση της πληρωμής των 107 εκατομμυρίων ευρώ στη γερμανική εταιρεία κατασκευής των υποβρυχίων έχει μπει στο αρχείο;

6. Αληθεύει ότι το μεγαλύτερο μέρος των εξοπλιστικών έχει ελλιπείς φάκελους, δηλαδή ελλείψεις εγγυητικών επιστολών και απουσία ελέγχων του Συμβουλίου του Κράτους, όπως απαιτείται εκ του νόμου;

7. Από ποιους υπουργούς έλαβαν χώρα περίεργης νομιμότητας χειρισμοί, όπως: καταβολές χρημάτων, παραλαβές και διορθώσεις των συμβάσεων; - Να κατατεθούν οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις.

8. προτίθεσθε να διερευνήσετε τις σχέσεις των πολιτικών και άλλων κυβερνητικών παραγόντων με τον κ. Κάντα;

9. Ποια είναι τα «τεράστια όπλα», που έχει στα χέρια της η Κυβέρνηση και δεν τα έχει χρησιμοποιήσει ακόμα; Γιατί καθυστερεί;

10. Ποιες είναι οι παραπάνω σχολιαζόμενες «δυο μεγάλες υποθέσεις», που έχουν πάει στην Δικαιοσύνη; - Να κατατεθούν τα σχετικά διαβιβαστικά.

11. Ποιες είναι οι άνω αναφερόμενες συμβάσεις, τις οποίες έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός 2-3 φορές παραπάνω, από ότι έπρεπε να τις πληρώσει; - Να κατατεθούν οι εν λόγω συμβάσεις.

 

12. Θα ζητήσετε γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια για τη δικογραφία, που απεστάλη στις 3 Φεβρουαρίου 2015 από την Αντιεισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή των Ελλήνων και στις 9/2/2015 από τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλο; Θα ζητήσετε να συσταθεί επί τούτου Εξεταστική Επιτροπή;

13. Ο Πρωθυπουργός και οι συναρμόδιοι υπουργοί νιώθουν την ανάγκη να ενημερώσουν τον Ελληνικό λαό για αυτά τα σκάνδαλα μέσα από μια συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος