Loading...
 Start Page

Αρ. πρ. 54/3/8-10-2015

 

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κος Πάνος Καμμένος, στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ, είχε αναφέρει τα εξής, σχετικά με το θέμα Φαλτσιανί: «Οι εξελίξεις σε σχέση με την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη λίστα Λαγκάρντ θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σοβαρές και για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Ο σημερινός υπουργός Άμυνας, αυτολεξεί, είπε: «Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα ζητά τη συνδρομή του Φαλτσιανί. Αυτό σημαίνει, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήθελαν να καλύψουν τη λίστα Λαγκάρντ”.

Όπως ήθελαν να καλύψουν τα παλαιότερα σκάνδαλα της Siemens, τα σκάνδαλα των λιστών του Λουξεμβούργου.

Είναι φυσικό αυτό, όταν κάποια Kόμματα επιμένουν να έχουν στις τάξεις τους ανθρώπους για τους οποίους η δικαιοσύνη ζητά την ποινική τους δίωξη –όπως η Νέα Δημοκρατία τον κ. Μαρκογιαννάκη στα Χανιά.

Επίσης, κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος, ότι η λίστα Λαγκάρντ διευρύνεται, καθώς φαίνεται, ότι υπάρχουν περισσότερα ονόματα, τα οποία «κόπηκαν» από το αντίγραφό της, που είχε παραδοθεί στην Ελλάδα. Αυτά είπε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μιλώντας συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής 11/9, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Καμμένος, τα στοιχεία αυτά κατέχουν πια οι τέσσερις εισαγγελείς, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση αυτή, καθώς και την υπόθεση Παπασταύρου και οι οποίοι πήραν κατάθεση από τον κ. Φαλτσιανί, στο Παρίσι.

Εξάλλου, στην προεκλογική ομιλία του στην Πάτρα, στις 14/9, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας από την ΕΡΤ, ο ως άνω είπε: «Στη χθεσινή του δήλωση, ο Ερβέ Φαλτσιανί είπε: «για πρώτη φορά οι ελληνικές αρχές και οι ελληνικές κυβερνήσεις ζητούν να πάρουν στοιχεία και επεξηγήσεις για τη λίστα Λαγκάρντ. Αυτό και μόνο σημαίνει, ότι πέντε ολόκληρα χρόνια, εκείνοι που είχαν τη διαχείριση της εξουσίας, εκείνοι οι οποίοι είχαν διαπλακεί με τα συμφέροντα, θέλουν να συνεχιστεί η ιστορία της «ομερτά», του νόμου της σιωπής.

 

Επειδή οι έρευνες για τους καταθέτες της λίστας Lagarde αναμένεται να ενταθούν, μετά και την κατάθεση του Herve Falciani.

Επειδή οι έρευνες αποτελούν μόνιμη ενασχόληση και των οικονομικών εισαγγελέων, Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρή, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τους ελέγχους για αφορολόγητο και “μαύρο χρήμα”.

Επειδή, πρόσφατα μάλιστα, ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας, Ιωάννης Δραγάτσης, είχε καλέσει σε εξηγήσεις τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου, που είχε διατελέσει και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για καταθέσεις στη λίστα Lagarde, τις οποίες όμως ο ίδιος αρνείται.

Επειδή τα στοιχεία αυτά, τα οποία δεν ήταν εμφανή στη λίστα Λαγκάρντ, αποτελούν επίσης αρχεία της Τράπεζας HSBC και έχουν καταγραφεί σε μακροσκελή αρχεία του προγράμματος «Excel» όλα τα ονόματα των Ελλήνων, που συνδέονται με καταθέτες της λίστας.

 

Ερωτάσθε:

1. Είναι αλήθεια ότι κάτω από τη λίστα υπάρχει μια διασύνδεση ατόμων και λογαριασμών, που φανερώνει τη λειτουργία ενός σκιώδους τραπεζικού συστήματος, που έχει δημιουργηθεί για να κινείται χρήμα, τις περισσότερες φορές «μαύρο;»

- Να κατατεθεί η λίστα.

 

2. Το αρχείο με την ονομασία «Special_care_clients» περιλαμβάνει μόνο αριθμούς πελατών και όχι ονόματα; - Να κατατεθεί το αρχείο.

3. Μήπως, όσον αφορά στο ως άνω αρχείο, πρόκειται για ειδικούς πελάτες ευαίσθητου χειρισμού με κρυπτογραφημένα στοιχεία και «υψηλό ρίσκο», όπως σημειώνει η τράπεζα;

4. Είναι αλήθεια ότι από τους λογαριασμούς αυτούς έχουν διακινηθεί μυθικά ποσά, ενώ όπως επίσης σημειώνεται, υπάρχουν καταθέσεις της τάξης των 3,5 δις δολαρίων; - Να κατατεθούν οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί με τις ύποπτες και ερευνητέες διακινήσεις.

5. Σκοπεύετε να ζητήσετε τον πειθαρχικό έλεγχο εκείνων των δικαστικών λειτουργών, που ενδεχομένως, πλημμελώς άσκησαν τα καθήκοντα τους σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, με σοβαρό κίνδυνο να ζημιωθεί το Δημόσιο συμφέρον και να υπάρξει κίνδυνος απώλειας εσόδων για το κράτος;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος