Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:702/30.10.2015

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος έλαβε την συνημμένη επιστολή απ' την εφημερίδα “Ακρόπολη” που υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Τάκης Μαυρίκος.

Επειδή στην επιστολή καταγγέλλει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη για έκνομη συμπεριφορά, αφού με δική του εντολή έχει διακόψει την προβολή των πρωτοσέλιδών τους από τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, καθώς και την ανταποδοτική διαφήμιση στην συνεργασία τους.

Επειδή όπως μας πληροφορεί περί τούτου έχει στείλει σχετικό εξώδικο προς τον κύριο Ταγματάρχη και έχει ενημερώσει τον γενικό γραμματέα επικοινωνίας κύριο Κρέτσο.

Επειδή μας ζητά να ενημερώσουμε τον κύριο Πρωθυπουργό μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου γιατί όπως τονίζει το θέμα θίγε επί της ουσίας την πολυφωνία και την ισότιμη αντιμετώπιση των μέσων απ' την κρατική ραδιοτηλεόραση σε μια δημοκρατική χώρα .

Κατόπιν των ανωτέρω ,ερωτάσθε :

- Γιατί έχει διακοπεί από την ΕΡΤ η προβολή των πρωτοσέλιδων της Ακρόπολης από τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ καθώς και η ανταποδοτική διαφημιστική συνεργασία;

- Γιατί έχει διακοπεί η ανάγνωση του πρωτοσέλιδου της Ακρόπολης από την ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ που δείχνει τα πρωτοσέλιδα του συνόλου των ημερήσιων πανελλαδικών εφημερίδων;

- Γιατί δεν ανανεώνεται η αμοιβαία συμψηφιστική διαφήμιση μέχρι σήμερα , θα ανανεωθεί; Και εάν ναι πότε;

- Ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας πιστεύει ότι με τον αποκλεισμό της εφημερίδας «Ακρόπολη» υπηρετείται από την ΕΡΤ η πολυφωνία και ισότιμη αντιμετώπιση των ΜΜΕ από την κρατική ραδιοτηλεόραση στη Δημοκρατική Ελλάδα;

- Εάν διαφωνείτε με όσα εις βάρος της εφημερίδας «Ακρόπολη», συμβαίνουν τι ενέργειες θα κάνετε χάριν της πολυφωνίας και της ελευθεροτυπίας ;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

 

 

Πειραιάς 29/10/2015

Προς: Αξιότιμο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ

Κο Νικολόπουλο Νίκο

 

 

Με την παρούσα επιστολή, σας ενημερώνουμε για την έκνομη συμπεριφορά του κου Ταγματάρχη, όπου με δική του εντολή έχει διακόψει την προβολή των πρωτοσέλιδών μας από τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ καθώς και την ανταποδοτική διαφημιστική συνεργασία μας.

Ήδη έχουμε στείλει σχετικό εξώδικο προς τον κ Ταγματάρχη, και έχουμε ενημερώσει τον κ Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας κ Κρέτσο.

Σας γνωρίζουμε, ότι η πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ που δείχνει τα πρωτοσέλιδα του συνόλου των ημερησίων πανελλαδικών εφημερίδων, διέκοψε την ανάγνωση του πρωτοσέλιδου της Ακρόπολης παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Εδώ και δύο μήνες περίπου έχουμε αποστείλει στην ΕΡΤ το σύνολο των εγγράφων για την ανανέωση της αμοιβαίας συμψηφιστικής διαφήμισης όμως δυστυχώς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πότε και αν θα ανανεωθεί.

Λυπούμαστε διότι η Ακρόπολη πρωτοστάτησε στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ και είναι η μοναδική εθνικής εμβέλειας εφημερίδα που βιώνει με φασίζοντα τρόπο τον αποκλεισμό της.

Όπως γνωρίζεται οι εφημερίδες του Ομίλου μας πανελλαδικές και με διευρυμένη κυκλοφορία σε εθνικό επίπεδο, στηρίζουν τις υπεύθυνες πολιτικές της σημερινής διοίκησης και αναδεικνύουν σε μεγάλο εύρος τα προγράμματα της ΕΡΤ καθώς και λοιπές δράσεις της. Και όλα αυτά διότι πιστεύουμε σε μια δημόσια ΕΡΤ που θα συνεισφέρει στο δικαίωμα στην ελεύθερη και ισότιμη διακίνηση των ιδεών.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τον κ Πρωθυπουργό για το θέμα το οποίο θίγει επί της ουσίας την πολυφωνία και την ισότιμη αντιμετώπιση των μέσων από την κρατική ραδιοτηλεόραση σε μια δημοκρατική χώρα. Επίσης, παρακαλούμε θερμά για τις ενέργειές σας προκειμένου να μην περάσει ο φασισμός.

 

 

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Τάκης Μαυρίκος

 

Address: Sfaktirias 19, P.O.185 45, Τel:210-4130405, Fax: 210-4130505,email:[email protected]

Δ/νση: Πειραιάς, Σφακτηρίας 19, ΤΚ: 18545, Τηλ.: 210-4130405 Fax: 210-4130505,email: [email protected]

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος