Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:946/9-11-2015

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τα τελευταία χρόνια η Οικονομική Κρίση που έπληξε τη χώρα μας, είχε ως αποτέλεσμα, πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα, πλέον, να θεωρούμε πως είναι ανέφικτο να υλοποιηθούν. Έχει εδραιωθεί η αντίληψη, ότι η ενίσχυση του Αθλητισμού στη χώρα μας, δεν είναι ανάγκη να βρίσκεται ψηλά στην πολιτική ατζέντα. Και αυτό είναι λάθος. Ο Αθλητισμός στην Ελλάδα, είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες, που μπορούν να βοηθήσουν στην αναπτέρωση του ηθικού των Ελλήνων, που τόσο ανάγκη έχει η Πατρίδα μας. Αυτή τη δύσκολη εποχή πρέπει να στηρίξουμε τους Έλληνες Αθλητές, πόσο δε μάλλον, τους Αθλητές Α.Μ.Ε.Α., οι οποίοι καθημερινά με τις επιτυχίες τους μας κάνουν υπερήφανους.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επιστήσουμε την προσοχή σας, σε προβλήματα που ίσως να υποστηρίξουν κάποιοι πως είναι ανάξια αναφοράς, πλην όμως, γνώμη μας είναι ότι πρέπει να συμπεριληφθούν στις άμεσες προτεραιότητες της Πολιτείας. Δεκάδες κτηριακές αθλητικές εγκαταστάσεις είναι παραμελημένες ή κατεστραμμένες και εκατοντάδες Έλληνες Αθλητές Α.Μ.Ε.Α. προσπαθούν μόνοι τους, χωρίς καμία βοήθεια, να αθλούνται κάτω από αντίξοες έως και τριτοκοσμικές συνθήκες, με σκοπό να βάλουν την Πατρίδας μας στο υψηλότερο βάθρο. Είναι ανεπίτρεπτο, να μην στηρίζουν έμπρακτα οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, τους συγκεκριμένους αθλητές.

Είναι ηθικά μη αποδεκτό, οι Έλληνες Αθλητές Α.Μ.Ε.Α. να στηρίζονται από ιδιωτικές εταιρείες, από χορηγούς, που πιστεύουν σε αυτούς και η ίδια η Πολιτεία να τους ‘’λοξοκοιτά’’ και να μην τους υποστηρίζει. Ως απλοί πολίτες, θεωρούμε πως έχουμε το δικαίωμα να απαιτήσουμε, καλύτερες συνθήκες άθλησης, ηθική και υλική υποστήριξη για όλους αυτούς τους αθλητές, που τιμούν την Πατρίδα μας. Για παράδειγμα, έχουμε πρόσφατη την τεράστια επιτυχία του παγκόσμιου ρέκορντμαν και Παραολυμπιονίκη, Μανώλη Στεφανουδάκη, ο οποίος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Α.Μ.Ε.Α. στο Κατάρ, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και με την νίκη του κατάφερε να ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος και να κάνει για ακόμη μια φορά υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Σε όλα τα δημοσιεύματα, αναφέρονται ως υποστηρικτές του και χορηγοί του 4-5 ιδιωτικές εταιρείες και όχι η Ελληνική Πολιτεία. Ας επισημανθεί, ότι στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα στίβου η ελληνική αποστολή επέστρεψε συνολικά με οκτώ μετάλλια (τρία χρυσά, δύο ασημένια, τρία χάλκινα), κατέλαβε συνολικά την 19η θέση ανάμεσα σε 96 χώρες, ενώ εξασφάλισε επίσης (ως χώρα) πέντε θέσεις για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.

 

 

Θα πρέπει σε όλους μας το γεγονός αυτό να προκαλέσει θλίψη, ενώ πρέπει όλοι μας να προβληματιστούμε και να νοιώσουμε ντροπή, που το Ελληνικό Κράτος αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά ανάξιο να υποστηρίξει αυτόν τον μεγάλο Έλληνα Παραολυμπιονίκη. Δυστυχώς δεν είναι μόνο ο κ. Στεφανουδάκης, αλλά εκατοντάδες Έλληνες Παραολυμπιονίκες, που δεν έχουν τη στήριξη της Πολιτείας.

 

Επειδή πιστεύουμε ότι όλα όσα σας έχουμε εκθέσει είναι πολύ σοβαρά, αφού ο παραμερισμός των Αθλητών ΑμεΑ είναι πρόβλημα που ξεπερνά την οικονομική κρίση και αποκαλύπτει κρίση των ανθρώπινων αξιών και αρχών.

Επειδή πιστεύουμε ότι είναι ανάγκη η Πολιτεία να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις, ώστε οι Έλληνες Αθλητές ΑμεΑ να εφοδιαστούν με την αμέριστη ηθική και υλική στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας.

 

 

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Έχετε την πολιτική βούληση να ενισχύσετε τις προσπάθειες των αθλητών ΑμεΑ, που έχουν συμμετοχή σε διεθνείς αθλητικές συναντήσεις, καλύπτοντάς τους τα έξοδα μετάβασης & διαμονής αλλά και καλύπτοντας τις ανάγκες τους, όσον αφορά στα ήδη του αθλητικού τους εξοπλισμού, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να επιδοθούν στις αθλητικές τους δραστηριότητες & προπονήσεις;

 

2. Ποιες είναι οι προθέσεις και ο προγραμματισμός σας, όσον αφορά στην δημιουργία & προαγωγή των δημόσιων υποδομών αθλητισμού για τα ΑμεΑ;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος