Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:1341-23-11-2015

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

Εν γνώσει του τομέα Υγείας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος, περιήλθαν οι καταγγελίες των εργαζομένων του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Χώρας του Ευαγγελισμού.

Συγκεκριμένα , οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν , ότι σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο Ευαγγελισμός, λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης σημειώνοντας ότι στο νοσοκομείο δεν έχει δοθεί ούτε το 50% της προβλεπόμενης επιχορήγησης και μάλιστα η πρόσθετη επιχορήγηση που δόθηκε πρόσφατα (9,6 εκατ. ευρώ), καλύπτει τις ανάγκες ενός μόνο μήνα.

Υποστηρίζουν δε, ότι η έλλειψη προσωπικού έχει πάρει τραγικές διαστάσεις, ενώ "διευρύνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις". Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου θα απολυθούν 40 επικουρικοί - γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, τραυματιοφορείς και παραϊατρικό προσωπικό - οι 13 νοσηλευτές του ΚΕΕΛΠΝΟ στις ΜΕΘ του νοσοκομείου θα υποχρεωθούν να κάνουν σύμβαση έργου (μπλοκάκι), ενώ οι συνταξιοδοτήσεις από όλους τους κλάδους ανέρχονται σε πολλές δεκάδες.

Μόνο ο Ευαγγελισμός με τους «πετσοκομμένους», όπως λένε, οργανισμούς του 2012, έχει πάνω από 780 κενές οργανικές θέσεις όλων των κλάδων, εκτιμώντας ότι οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ περισσότερες.

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν "σταγόνα στον ωκεανό", τις 907 προσλήψεις πανελλαδικά που είχαν ήδη εγκριθεί από πέρυσι, "η δε υπόσχεση για 2.500 προσλήψεις (με γιατρούς) μόνιμου προσωπικού για το 2016, δεν έχει διασφαλίσει τις σχετικές πιστώσεις από τον προϋπολογισμό".

Γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου υπογραμμίζουν ότι η εντατικοποίηση της εργασίας είναι στο «κόκκινο», τονίζοντας ότι ήδη παρατηρούνται «βαριές ασθένειες στο προσωπικό ειδικά, των μονάδων, που φυσικά δεν καταγράφονται -όπως αναφέρουν- και δεν αξιολογούνται ως επαγγελματικός κίνδυνος, αφού δεν συγκροτείται η απολύτως αναγκαία (κι από το νόμο υποχρεωτική) Εσωτερική Υπηρεσία Υγείας και Πρόληψης με γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας».

 

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καταγγέλλει ότι οι "εργολαβικοί εργάτες τρομοκρατούνται καθημερινά, ώστε να μην αντιδρούν στην καθυστέρηση της πληρωμής, έστω κι αυτής της απαράδεκτης αμοιβής των 500€, οι τραπεζοκόμες – μάγειροι – προσωπικό στην αποστείρωση είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας".

Και όλα αυτά, όπως λένε, τη στιγμή που οι εργολάβοι"τσεπώνουν από το Δημόσιο κατά μέσο όρο 1.500 με 1.700 € για κάθε εργολαβικό εργάτη τον μήνα".

Κατόπιν όλων των ανωτέρω , ερωτάσθε :

1. Πως απαντάτε σε όσα επίσημα καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός;

2. Είστε ενήμεροι για τα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι; Και εάν ναι σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε, τόσο για την διερεύνηση όσο και την οριστική επίλυση για τα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι;

3. Θα διασφαλιστεί στον προϋπολογισμό, η υπόσχεση για 2.500 προσλήψεις (με γιατρούς) μόνιμου προσωπικού για το 2016;

4. Αληθεύει το γεγονός , σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ότι υπάρχουν εργολάβοι οι οποίοι "τσεπώνουν” από το Δημόσιο κατά μέσο όρο 1.500 με 1.700 € για κάθε εργολαβικό εργάτη τον μήνα;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος