Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:1234/17.11.2015

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

Σε γνώση του Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος , περιήλθε η νέα επιστολή που απέστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς προς των Πρωθυπουργό.

Στην 26 σέλιδη επιστολή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Είναι απολύτως αναγκαία η αύξηση των ελεγκτών κατά 300, κυρίως για να καταστεί εφικτή η ταυτόχρονη έκδοση πολυάριθμων εντολών φορολογικού ελέγχου των προσώπων που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες μέχρι τις 31/12/2016 και να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι αυτοί…».

 

Παράλληλα, παραθέτουν και στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη των υποθέσεων. Λόγου χάρη, για τη «λίστα Λαγκάρντ» επί συνόλου 1.727 ταυτοποιηθέντων φυσικών και νομικών προσώπων έχουν εκδοθεί 478 εντολές ελέγχου, ενώ για τη «λίστα Λιχτενστάιν» διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 17 υποθέσεις, που αφορούσαν στοιχεία τα οποία εστάλησαν από τις γερμανικές Αρχές, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε η τέλεση φορολογικών ή άλλων παραβάσεων. Αναφορικά με τη «λίστα Λουξεμβούργου» έχουν ταυτοποιηθεί 35 πρόσωπα, για τα οποία οι αρμόδιοι ελεγκτές έχουν προβεί σε αιτήματα ανοίγματος λογαριασμών.

 

Επειδή, η κυβέρνηση έχει πολλάκις αναγάγει την πάταξη της διαφθοράς και δη την εξέταση εις βάθος κάθε λογής λιστών σε μείζον ζήτημα.

Επειδή, η ολοκλήρωση των ελέγχων απαιτεί τη στελέχωση της υπηρεσίας με 300 εξειδικευμένους ελεγκτές και χρήστες πληροφορικής, καθώς και τον εξοπλισμό της με τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα.

Επειδή, οι δύο επιστολές των οικονομικών εισαγγελέων προς τον Πρωθυπουργό, υπογραμμίζουν ότι η εξέταση της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ» (αλλά και εκείνης του Λουξεμβούργου και άλλων) είναι σχεδόν αδύνατη λόγω έλλειψης προσωπικού.

Επειδή, ο οικονομικός εισαγγελέας κ.Παναγιώτης Αθανασίου από τις 25 Μαΐου έχει προειδοποιήσει το Μαξίμου για τα προβλήματα, επισημαίνοντας ότι με 20 ελεγκτές κατάφεραν, υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες, να βεβαιώσουν φόρους που αγγίζουν τα 270.000.000 ευρώ από τον έλεγχο περίπου 30 υποθέσεων.

 

Καλείστε να απαντήσετε 1ον , Γιατί δεν έχετε κινητοποιήσει τους πάντες και από 25 Μάιου εμπράκτως δεν απαντήσατε ;

 

Ισχύουν τα όσα αναφέρουν οι οικονομικοί εισαγγελείς; Εάν ναι γιατί κωφεύετε;

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε για να εξασφαλίσετε όλα τα μέσα που χρειάζονται για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη και να καταστεί εφικτή η έκδοση πολυάριθμων εντολών φορολογικού ελέγχου των φοροφυγάδων; Κατακλέβουν το δημόσιο και εξακολουθούν να γλεντάνε “εις υγείαn των κορόιδων”;

Σε ποίες άμεσες ενέργειες θα προβείτε, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η γρήγορη επεξεργασία των υπό έρευνα στοιχείων, με σκοπό την είσπραξη των τεράστιων φοροδιαφευγόντων πόρων μέσα από την ασφαλή εξέλιξη όλης της προβλεπόμενης επιχειρησιακής και κατ’ επέκταση ποινικής διαδικασίας;

Σκέφτεστε να αναζητήσετε τους άριστους , μέσω οικιοθελών μετατάξεων από όλο το Δημόσιο τομέα;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος