Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:1743/8-12-2015

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετούς οικονομικής κρίσης, τα άτομα με αναπηρία έχουν βιώσει ακόμη περισσότερο τον αποκλεισμό τους από την εργασία εξαιτίας των πρόσθετων μέτρων που έχουν ληφθεί με τις μνημονιακές πολιτικές.

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος , ενημερώθηκε για ένα ακόμα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, μέσω της επιστολής που απέστειλε Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στις 07.12.2015 (Αρ. Πρωτ.: 2765).

Συγκεκριμένα στην εν λόγω επιστολής τους με θέμα : «Ζητείται η άμεση παρέμβαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την έκτακτη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015 στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις πριν τα Χριστούγεννα» μεταξύ άλλων αναφέρουν :

“Η τελευταία διαρκής και εντεινόμενη οικονομική κρίση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους και ως εκ τούτου απαιτείται η λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων για την κάλυψη των αναγκών τους.

Όσο βαθαίνει η ύφεση στην οικονομία, η πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους που είναι δικαιούχοι επιδομάτων, έχουν ως μοναδικό μέσο επιβίωσης το προνοιακό επίδομα, με το οποίο προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της καθημερινότητας και να προμηθευτούν ακόμη και βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους.

Με τον παρόν σας μεταφέρουμε το πάνδημο αίτημα του αναπηρικού κινήματος, για την καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους πριν τα Χριστούγεννα, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις βασικές υποχρεώσεις τους και να κάνουν ανθρώπινες γιορτές.

Ζητάμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πιστωθούν άμεσα οι Δήμοι και οι Περιφερειακές Ενότητες με τα ποσά που απαιτούνται για τη χορήγηση των προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης και των πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας (προνοιακά επιδόματα, εξωιδρυματικό επίδομα, επίδομα κίνησης, διατροφικό επίδομα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων συμπαγών οργάνων κ.λπ.) του διμήνου Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2015, ώστε να καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους ΑμεΑ πριν τα Χριστούγεννα.”

 

Επειδή, οι λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, αποτελεί μείζων θέμα για το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος .

Επειδή, η Ε.Σ.Α.μεΑ. ελπίζει ότι μια συνεργασία ξεκινάει με την νέα πολιτική ηγεσία, πάνω σε βάσεις για ένα ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο, ώστε να επιλυθούν τα σοβαρά και χρόνια ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Επειδή, η φροντίδα για τα Άτομα με Αναπηρία αποτελεί ένα ύψιστης σημασίας ανθρωπιστικό καθήκον, το οποίο δεν είναι δυνατόν να μπει για οποιοδήποτε λόγο σε δεύτερη προτεραιότητα κατά τις κυβερνητικές δράσεις.

Επειδή, η πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία έχουν ως μοναδικό μέσο επιβίωσης το προνοιακό επίδομα, με το οποίο προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της καθημερινότητας και να προμηθευτούν ακόμη και βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους.

Επειδή το Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ προέταξε το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης στην προεκλογική επιχειρηματολογία του, γεγονός που συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόκριση έναντι των πολιτικών του αντιπάλων κατά τις τελευταίες δυο εκλογικές αναμετρήσεις.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω , ερωτάσθε:

1. Θα προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πιστωθούν οι Δήμοι και οι Περιφερειακές Ενότητες με τα ποσά που απαιτούνται για τη χορήγηση των προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης και των πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας (προνοιακά επιδόματα, εξωιδρυματικό επίδομα, επίδομα κίνησης, διατροφικό επίδομα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων συμπαγών οργάνων κ.λπ.) του διμήνου Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2015, ώστε να καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους ΑμεΑ πριν τα Χριστούγεννα;

2. Έχετε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ή μελέτη, έτσι ώστε να σχεδιάσετε εκείνες τις πολιτικές και να συντονίσετε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και δράσεις για την προστασία των πιο ευπαθών πολιτών αυτής της χώρας; Αν Ναι να μας το παρουσιάστε αναλυτικά. Αν πάλι Όχι , είναι στις άμεσες προθέσεις σας να το πράξετε ; ; Και αν Ναι πότε;

3. Πως απαντάτε σε όλα όσα αναφέρει η επίσημη επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος