Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:1986/16.12.2015

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

 

 

To Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος, παρακολουθούσε από την αρχή την υπόθεση του πρώην αξιωματούχου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κ. Κώστα Αγγελάκη ο οποίος μετά από πέντε χρόνια άδικών διώξεων κηρύχθηκε αθώος στις 31 Μαρτίου 2015 από το Γ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων μετά μάλιστα από σχετική απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών κας Ουρανίας Στέκα – για τη κατηγορία της κατασκοπείας και υπεξαγωγής εγγράφων, υπόθεση που είχε απασχολήσει πολύ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πριν από 5 χρόνια επί διακυβερνήσεως της χώρας από τον κ. Γ. Α.

Παπανδρέου και διοικήσεως της υπηρεσίας από τους Κ. Μπίκα και Φ.Παπαγεωργίου.

 

 

Παρόλο λοιπόν που η κα Εισαγγελέας με μια μεστή, εμπεριστατωμένη και πλήρως νομικά τεκμηριωμένη πρόταση κατέρριψε σημείο προς σημείο το κατηγορητήριο κατά του στελέχους της ΕΥΠ, το ανθρωποκυνηγητό εις βάρος του συνεχίζεται αφού έκανε το... τραγικό λάθος, να υπερασπιστεί το συμφέρον της Πατρίδας του και όχι να εξυπηρετήσει κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα.

 

Τα όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος κ. Καλλιόπη Σουφλή , στα «ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ», προκαλούν οργή και αγανάκτηση για το σε τι σημείο μπορούν να φτάσουν κάποιοι προκειμένου να σπιλώσουν και άλλο την φήμη ενός ανθρώπου που σημειωτέον αθωώθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

 

Συγκεκριμένα στο εν λόγω ρεπορτάζ ,μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής αποκαλυπτικά :

 

“Tην ερχόμενη Παρασκευή, 18/12/2015, ο κ. Κώστας Αγγελάκης θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κατηγορούμενος αυτή τη φορά ότι δήθεν δεν ενημέρωσε τον διοικητή του ότι είχε λάβει και αυτός επιστολή ως πρόεδρος των συνδικαλιστών της υπηρεσίας, που περιείχε αντίγραφο των ψυχομετρικών τεσσάρων υπαλλήλων της ΕΥΠ που είχαν διοριστεί επί ΠΑΣΟΚ το 2000-2001...

 

Σημειωτέον την ίδια επιστολή είχαν λάβει -και ήταν αυτό ορατό στην επιστολή- εκτός από τον κατηγορούμενο και ο κ. Μπίκας και οι δύο τότε υποδιοικητές της υπηρεσίας και άλλοι τρεις συνδικαλιστές... Και όλοι φαίνονταν ως αποδέκτες στην επιστολή...

 

Δηλαδή, όταν κάποιος λαμβάνει μια επιστολή στην οποία αναγράφονται και άλλοι αποδέκτες σ΄ αυτήν, θα πρέπει κατά τον κ. Μπίκα και το παρεάκι του να ενημερώνει και τους υπόλοιπους αποδέκτες ότι έλαβε και αυτός την επιστολή... Σημειωτέον την επιστολή την παρέδωσε στον κ. Αγγελάκη η Γραμματεία της υπηρεσίας...

 

Άρα ο κ. Μπίκας και η υπηρεσία εκτός του ότι το έβλεπαν στους αποδέκτες του αποστολέα ότι η επιστολή έχει κοινοποιηθεί και στον κ. Αγγελάκη το ήξεραν ότι την παρέλαβε και από την Γραμματεία της υπηρεσίας...

 

Τι να πει κανείς; Τρελλά και Ελληνικά... Το θέμα είναι ότι και γι αυτό το θέμα ο κ. Αγγελάκης έχει ήδη δικαστεί και αθωωθεί...Την Παρασκευή θα είναι η τρίτη πράξη του ίδιου έργου, του ίδιου δράματος, της ίδιας τραγωδίας ή μάλλον κωμωδίας...

 

Την περασμένη Τρίτη, 8/12/2015, παρακολούθησα την δεύτερη πράξη της φαρσοκωμωδίας...

 

Ο κ. Κώστας Αγγελάκης βρέθηκε και πάλι στο ειδώλιο, αυτή τη φορά για δήθεν παράβαση περί προσωπικών δεδομένων, γιατί λέει βρέθηκαν στο γραφείο του, φυλασσόμενα, τα Ψυχομετρικά Τεστ υποψηφίων διαγωνιζομένων για πρόσληψη στην ΕΥΠ δηλαδή για την υπόθεση που σας αποκάλυψα εδώ, στα «ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ», πρόσφατα.

 

Παρακολούθησα και τη δίκη αυτή και έμεινα κατάπληκτη με τα τεκταινόμενα σ΄ αυτήν.

 

Τη μήνυση δεν την είχε υποβάλλει κανένας από τα υποτιθέμενα πρόσωπα των οποίων είχαν θιχτεί τα προσωπικά δεδομένα (;), αλλά ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κ. Μπίκας, ο οποίος δεν εμφανίσθηκε καν στο ακροατήριο!

 

Ήταν λέει απασχολημένος με τη Βασίλισσα Ελισσάβετ στο Λονδίνο…

 

Ο διορισθείς στην ΕΥΠ Νομικός Σύμβουλος του Κράτους κ. Π. Παππάς (ο οποίος παραμένει μέχρι σήμερα και από αυτήν την κυβέρνηση στην ίδια θέση), που απ΄ ότι έχουμε διαβάσει έχει χρηματίσει και νομικός σύμβουλος του γνωστού «αδιάβαστου» Μ. Χρυσοχοΐδη αλλά και στο Υπουργείο Άμυνας επί Γιάννου Παπαντωνίου, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής υπέρ του Δημοσίου και κατά του κ. Κώστα Αγγελάκη.

 

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του κ. Κώστα Αγγελάκη, κ. Γεώργιος Χρ. Παπατσώρης, υπέβαλλε ένσταση με νομικά και ουσιαστικά επιχειρήματα κατά της παράστασης πολιτικής αγωγής, η οποία έγινε δεκτή τόσο από την κα Εισαγγελέα Έδρας όσο και από το Τριμελές Δικαστήριο ομόφωνα και ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους κ. Π. Παππάς αποβλήθηκε από πολιτική αγωγή.

 

Αμέσως μετά ο κ. Γ. Παπατσώρης υπέβαλλε και νέα ένσταση, ζητώντας να παύσει η ποινική δίωξη κατά του κ. Αγγελάκη καθότι το ζήτημα για το εάν καλώς κατείχε ο κατηγορούμενος τα ψυχομετρικά αυτά τεστ είχε κριθεί σε προηγούμενη δίκη - αυτήν της δήθεν κατασκοπίας όπως προανέφερα - καθώς το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών είχε αποφασίσει τότε πως «τα έγγραφα που αφορούν την διεξαγωγή εξετάσεων για την πρόσληψη υπαλλήλων της ΕΥΠ όπως τα έντυπα της επιτροπής ψυχομετρικών διαδικασιών με στοιχεία εξεταζόμενων ατόμων, καταστάσεις υποψηφίων, τα έγγραφα που αφορούν το κόστος του διαγωνισμού, τα έγγραφα των συνεντεύξεων αξιολόγησης, τα προγράμματα εξετάσεων, κατείχε ο κατηγορούμενος ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής των εξετάσεων για προσλήψεις υπάλληλων οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να διατηρηθούν αυτά επί πενταετία και μάλιστα ως προς τα «ψυχομετρικά», συμφωνούσαν προς τούτο και οι διενεργήσαντες τις εξετάσεις αυτές ιατροί».

 

Και τα έγγραφα αυτά που περιγράφονται στην μήνυση του κ. Μπίκα μεταξύ των οποίων και τα ΨΧΜ τεστ των τεσσάρων υπαλλήλων που προσλήφθηκαν το 2000-2001 που ήδη προανέφερα, αναφέρονται και στο παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση της δήθεν κατασκοπίας αλλά και στην αθωωτική Απόφαση του Εφετείου.

 

Ευλόγως, η Εισαγγελέας και οι Δικαστές ρώτησαν : "μα είναι τα ίδια ακριβώς;;;"

 

Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Γ. Παπατσώρης επέδειξε την αθωωτική απόφαση, αλλά το Δικαστήριο επειδή έπρεπε να είναι απολύτως σίγουρο, πριν εκδώσει απόφαση, λόγω του ότι τα έγγραφα στη μήνυση αναφέρονταν εντελώς αόριστα, ανέβαλε τη συζήτηση, ζητώντας η Υπηρεσία να προσκομίσει τα τεστ που βρέθηκαν στο γραφείο του Υπαλλήλου…

 

Τώρα θα αναρωτηθείτε: «Μα καλά ο Διοικητής της ΕΥΠ έκανε μήνυση και δεν προσκόμισε τα αποδεικτικά έγγραφα;

 

Στο Αστυνομικό Τμήμα να πάει ο απλός πολίτης να υποβάλλει μια μήνυση παίρνει και τα έγγραφα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του. Ο Διοικητής της ΕΥΠ δεν το γνώριζε αυτό;».

 

Αυτό αναρωτηθήκαμε και εμείς και προφανώς και το Δικαστήριο.

 

Απευθύνθηκα ως όφειλα, στον δικηγόρο υπεράσπισης του κ. Κώστα Αγγελάκη, κ. Γεώργιο Χρ. Παπατσώρη, ζητώντας του να μιλήσει για την υπόθεση, καθώς, απ' ότι πληροφορήθηκα, έχοντας παρακολουθήσει την υπόθεση αυτή στις δικαστικές αίθουσες, έχει χειριστεί πλήθος υποθέσεων διωκόμενων υπαλλήλων της ΕΥΠ, θεωρώντας ως δεδομένο, πως δεν μπορεί να πει όλα όσα έχουν περιέλθει εις γνώση του.

 

Η απάντησή του, ήταν λακωνική:

 

«Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Δεν γίνεται τόσα πολλά στελέχη της ΕΥΠ ξαφνικά να βρέθηκαν στα Δικαστήρια και να αθωώθηκαν όλα.

 

Ελπίζω κάποτε οι πραγματικοί λόγοι των διώξεων αυτών να αποκαλυφθούν».

 

"Τι σκέφτεται να πράξει ο εντολέας σας, στη συνέχεια, κύριε Παπατσώρη"; ήταν η επόμενη ερώτηση που υπεβαλα.

 

Αρκέστηκε να μου απαντήσει με τρεις λέξεις, που όμως αφήνουν την σκέψη για... πολλές εκπλήξεις, ελπίζω δυσάρεστες για τους ανθρωποκυνηγούς ενός ΑΘΩΟΥ : «Θα δείτε. Υπομονή…»!!! “

 

Επειδή, ο κ.Αγγελάκης έτρεχε από Ανακριτή σε Εισαγγελέα, από δικηγόρους σε δικηγόρους, επισκεπτόταν τις δικαστικές αίθουσες σε ανοιχτά Ακροατήρια για να εισπράττει, στο τέλος, μόνο την ηθική ικανοποίηση ότι κηρυσσόταν αθώος.

 

Επειδή, η εκάστοτε Διοίκηση προκειμένου να τιμωρήσει τους μη φίλα προσκείμενους σε αυτήν υπαλλήλους συνεχώς εξαπολύει μηνύσεις που εκ των προτέρων γνωρίζει ότι καμία τύχη δεν έχουν, αλλά μέχρι να εκδικασθούν ο υπάλληλος θα τραβήξει το δικό του δικαστικό Γολγοθά, πληρώνοντας ταυτόχρονα εξ ιδίων διόλου ευκαταφρόνητα δικαστικά έξοδα όντας εκτός υπηρεσίας.

 

 

Κατόπιν όλων των ανωτέρω , ερωτάσθε:

 

1. Πόσες φορές μπορεί να δικασθεί κάποιος για την ίδια πράξη;

2. Πώς μπορεί ένας αθωωθείς δημόσιος υπάλληλος, να μένει μόνιμα σε δυνητική αργία;

3. Τι γίνεται όταν οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο δημόσιο, αντιμετωπίζουν κατηγορίες οι υποθέσεις των οποίων χρονίζουν και τελικά οι υπάλληλοι αυτοί αθωώνονται;

4. Πότε θα αποκατασταθεί και πότε θα επιστρέψει στην θέση του ο κ. Αγγελάκης, αφού όλες οι αποφάσεις έως τώρα είναι αθωωτικές ;

5. Θα αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που εσκεμμένα τον αδίκησαν , όλα αυτά τα χρόνια;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος