Loading...
 Start Page
«Μια κυβέρνηση που δεν είναι πια ούτε... διοικούσα επιτροπή!»

«Η κυβέρνηση έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Και τουλάχιστον, την ύστατη έστω στιγμή, θα μία πολύτιμη υπηρεσία στην χώρα, αν ομολογούσε την πλήρη αδυναμία της να διαχειριστεί την κατάσταση και οδηγούσε την χώρα σε εκλογές» ανέφερε ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης και τις κυβερνητικές δηλώσεις περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας», κλπ.

«Παλινωδούν και δεν ξέρουν τι να πουν, περιμένοντας ως μάνα εξ ουρανού μια λύση από την Ευρώπη. Κανένας όμως δεν σώζεται αν δεν προσπαθήσει και ο ίδιος και δεν διεκδικήσει το καλύτερο. Η κυβέρνηση έχει παραδοθεί στην ανικανότητά της, στην αποτυχημένη της πολιτική και απλά... άγεται και φέρεται. Γι' αυτό και λίγα μόλις 24ωρα μετά τις εμπρηστικές του Γ. Παπανδρέου στην Γερμανική έκδοση των Financial Times περί "μερικής αδυναμίας πληρωμών" αλλά και την επίμονη αναφορά του Ε. Βενιζέλου στον όρο "selective default", ο Υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα υποστηρίζοντας πως ο συγκεκριμένος όρος "δεν είναι χρεοκοπία, πτώχευση ή αδυναμία πληρωμής», πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο Αχαιός πολιτικός, υπογραμμίζοντας πως «οι ίδιοι που ξόρκιζαν ως χτες την χρεοκοπία έρχονται τώρα και μιλάνε για "επιλεκτική χρεοκοπία" την μία και για "στάση πληρωμών" την άλλη» υπενθύμισε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, από την πρώτη στιγμή μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, δηλαδή χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερο διάστημα αποπληρωμής, με παράλληλη έκδοση ευρωομολόγου και αλλαγή πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας, με δικαιότερη φορολογία και αναπτυξιακή κατεύθυνση, τονίζοντας πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ούτε... «διοικούσα επιτροπή του ελληνικού κράτους»!

«Τώρα, πλέον, αναγνωρίζουν οι πάντες ότι χωρίς επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, η χώρα δεν θα βγει από τη κρίση. Πως η συνολική απάντηση της Ευρώπης στην κρίση ξεκινάει από την Ελλάδα και πως η Ελλάδα δεν είναι το "μαύρο πρόβατο" της ευρωζώνης, αλλά με την τακτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε σε ασθενές κύτταρο, μέσω του οποίου η ίωση μπορεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η κρίση είναι και το μεγάλο μας όπλο, που δεν χρησιμοποίησε η κυβέρνηση. Τα δικά της "όπλα" ήταν μόνο... αυτοκτονικά» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος

Και ο Τομεάρχης Εργασίας κατέληξε: «Σήμερα, όλοι συζητούν τα μέτρα που πρότεινε η Ν.Δ. Ακόμη και την μείωση των φορολογικών συντελεστών και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος. Σήμερα, γίνεται κατανοητό περισσότερο από ποτέ πως τίποτα δεν θα αλλάξει με φοροεπιδρομές που φέρνουν ύφεση και ανεργία. Όσοι υποτιμούσαν, αγνοούσαν ή και λοιδωρούσαν τον Αντώνη Σαμαρά και τη Ν.Δ. είναι ήδη απολογούμενοι. Ας μας κάνουν την χάρη να φύγουν από τη μέση λοιπόν, για να ξεκινήσει μια πραγματική προσπάθεια νέας ελπίδας. Το έχουν ανάγκη όλοι οι Έλληνες!».

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος