Loading...
 Start Page
Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΟΝΝΕΔ.. Σαμαράς στα νέα γραφεία της ΟΝΝΕΔ

Συζητώντας με την ΟΝΝΕΔ

Σήμερα Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 01.30 μ.μ. παρουσία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε μία νέα προσπάθεια παρουσιάζοντας 14 θέσεις και προτάσεις εστιασμένες στους νέους ανθρώπους . 14 προτάσεις που θα αναδείξουν το αδιέξοδο της υπερβολικής φορολόγησης και θα προβάλλουν την ανάπτυξη ως μοναδικό μέσο προκειμένου να γεννηθεί η ελπίδα.

 

 Πρωτοβουλία «Συν και Πλην»  σκοπεύει να ευαισθητοποιήσει μια νέα γενιά που σκέφτεται διαφορετικά και καταθέτει τις δικές της προτάσεις απέναντι σε ένα Κράτος που αντί να ανοίγει νέους δρόμους, θέτει συνέχεια καινούργια εμπόδια. Μια γενιά που στόχο δεν έχει να αποτελεί το Κράτος μόνιμο συνοδοιπόρο του , αλλά αρωγό στις προσπάθειες της.

«Σήμερα είναι η μέρα που μιλάτε εσείς. Κι εμείς ακούμε με προσοχή…

Θέλω, όμως να σας συγχαρώ, να συγχαρώ την ΟΝΝΕΔ, για την πρωτοβουλία της, να πάρει, να εκλαϊκεύσει, να επεκτείνει και να προβάλει στο χώρο της Νεολαίας, τη μοναδική διέξοδο απ’ την κρίση: την Επανεκκίνηση της Οικονομίας με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη.

Όλη η Κοινωνία χρειάζεται όραμα να πιστέψει. Οι νέοι το χρειάζονται περισσότερο!

Όλη η Κοινωνία χρειάζεται Προοπτική και Ελπίδα να ακουμπήσει.

Οι νέοι περισσότερο απ’ όλους…

Κι εσείς, οι νέοι της ΟΝΝΕΔ, αυτό ακριβώς κάνατε:

Πήρατε το όραμα και την Ελπίδα και τα «μεταφράσατε» στη γλώσσα της νέας γενιάς. Τα εξειδικεύσατε για τους νέους.

Ο τρόπος που παρουσιάζετε το πρόβλημα και τη λύση του, ο τρόπος που το εξειδικεύετε για τη Νεολαία,  δείχνει δύο πράγματα:

Ότι η ΟΝΝΕΔ έχει πολιτικά ανακλαστικά.

Κι ότι η νεολαία αρχίζει ξανά να πολιτικοποιείται. Πολιτικοποιείτε τη Νεολαία χωρίς να την «καπελώνετε». Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα.

 

Κάθε κοινωνία, που βρίσκεται σε κρίση, πρέπει να σηκωθεί στα πόδια της, να πιστέψει στον εαυτό της και στο μέλλον της. Και το μέλλον κάθε κοινωνίας είναι οι νέοι άνθρωποι. Αν αυτοί πιστέψουν στον εαυτό τους, τότε όλα αλλάζουν, τότε η κρίση ξεπερνιέται. Όχι χωρίς δυσκολίες. Αλλά ξεπερνιέται…

 

Εμείς δίνουμε Ελπίδα στον τόπο. Κι εσείς δίνετε κουράγιο σε μας. Και το κάνετε εσείς ΟΝΝΕΔιτες και ΟΝΝΕΔίτισσες:

Με απόλυτη συνέπεια στις ιδέες μας, τις ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού. Με αγάπη για την Πατρίδα. Και με την φρεσκάδα, τον ενθουσιασμό της νιότης.  Πριν ένα χρόνο επέβαλαν το δίλημμα: Μνημόνιο ή Χρεοκοπία.

Κι ας τους προειδοποιούσαμε ότι το Μνημόνιο θα οδηγήσει πιο κοντά στην Χρεοκοπία. Τώρα το Μνημόνιο απέτυχε… Και επέβαλαν νέο εκβιασμό: Μεσοπρόθεσμο ή Χρεοκοπία!

Τους προειδοποιήσαμε ξανά: το Μεσοπρόθεσμο θα χειροτερέψει τα πράγματα.

Και πριν προλάβουν να το ψηφίσουν, οι ίδιοι που εξόρκιζαν ως χθες τη χρεοκοπία, έρχονται και μιλάνε τώρα, για τί νομίζετε;

Για «επιλεκτική Χρεοκοπία» τη μία, για «στάση πληρωμών» την άλλη. Απέναντι σε μια Κυβέρνηση που επιβάλλει εκβιαστικά διλήμματα και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή, εσείς αντιτείνετε την πολιτική της Ανάκαμψης, της Ανάπτυξης και της Ελπίδας.

Μέσα σε ένα περιβάλλον σκοτεινό, εσείς η νεολαία της Παράταξης, αγκαλιάζετε ολόκληρη την Ελληνική νεολαία με μήνυμα Ελπίδας. Δεν φέρνετε απλώς την Ελπίδα. Είστε η Ελπίδα!

Συνεχίστε αυτό που κάνετε. Εντείνετε τις προσπάθειές σας. Η νίκη είναι κοντά».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος  στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ανάγκη που οδήγησε την οργάνωση στο σχεδιασμό και υλοποίηση  της συγκεκριμένης Πρωτοβουλίας, και παρουσίασε τις προτάσεις. Ειδικότερα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή κατάσταση της χώρας δεν επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες. [...] Νεκρή αγορά, φορολογικές επιδρομές, συνεχείς οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων και μηδενικές προοπτικές ανάπτυξης. [...] Μέσα σε όλα αυτά, καλείται μια γενιά όπως η δική μας, να θέσει τις βάσεις για μια νέα Ελλάδα [...] Αγαπάω την Ελλάδα, σημαίνει μένω εδώ και αγωνίζομαι, προτείνω και διεκδικώ ένα καλύτερο μέλλον. [...] Ως νέοι Έλληνες, δεν συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια.  Δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε όσα μας αναλογούν, γιατί πολύ απλά τα αδιέξοδα δεν ταιριάζουν στις Δημοκρατίες. Όμως απαιτούμε να «πληρώνουμε δίκαια», για όσα δικαιούμαστε. Να αποδίδουμε όσα μας αναλογούν, και να

λαμβάνουμε  όσα μας αξίζουν. Δε ζητάμε λοιπόν το ανέφικτο, διεκδικούμε  όμως το λογικό. Δε μας ταιριάζει να είμαστε μόνιμα στο ΟΧΙ και στο ΔΕΝ, αλλά σε ένα σύστημα που έχει μάθει να μη του χαλάνε την ησυχία. Όλοι εμείς, οι νέοι άνθρωποι, η σημερινή γενιά των απογοητευμένων θέσαμε ως προτεραιότητα ένα και μόνο πράγμα. Να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω. Για να επιτρέψουμε ξανά στους εαυτούς μας, να μπορούν να κάνουν όνειρα. Να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους. Με τις δικές μας ιδέες αλλά πάνω από όλα την αποφασιστικότητα και την πρόταση διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, είναι απλά θέμα χρόνου να το πετύχουμε.»

Φυσικά στον Openplace βρέθηκε ο Τομεάρχης Εργασίας και παλιός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι συμμερίζεται και υιοθετεί όσα υποστηρίζουν οι νέες και οι νέοι της Νέας Δημοκρατίας ότι:

 «η σημερινή κατάσταση της χώρας δεν επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες. Νεκρή αγορά, συνεχείς ορίζοντες περικοπές εισοδημάτων και μηδενικές προοπτικές ανάπτυξης.

Όλοι μας επιζητούμε μια λογικά σκεπτόμενη πολιτεία που αντί να θέτει εμπόδια, θα ανοίγει νέους δρόμους. Δεν αρνούμαστε γενικά και αόριστα, αλλά απαιτούμε να συνεισφέρουμε δίκαια σε όσα μας αναλογούν.

Δεν θέλουμε ένα χαοτικό Δημόσιο τομέα, αλλά πιστεύουμε σε μια απλούστερη, πιο σταθερή και ευέλικτη Νομοθεσία που δε θα φοβάται την ιδιωτική πρωτοβουλία. Για ένα εργασιακό περιβάλλον με ευκαιρίες, που θα προσφέρει αξιοπρεπές εισόδημα σε όλους εμάς απαλλαγμένο από τη νοοτροπία της εισφοροδιαφυγής και της παρανομίας. Για ένα Κράτος που δε θα καταλήγει συνιδιοκτήτης των επιχειρήσεων μας μέσω των φόρων, αλλά θα λειτουργεί ως σύμβουλος που προσφέρει κίνητρα σε μια κοινή προσπάθεια μέσα από ορθολογικές πολιτικές και υπεύθυνες Πρωτοβουλίες.

Πιστεύουμε στις φιλελεύθερες πολιτικές που θα δώσουν ώθηση στην αγορά προσφέροντας εισόδημα, θέσεις εργασίας μα πάνω από όλα, κοινωνική δικαιοσύνη σε μια γενιά που αρνείται να αποδεχθεί την μοίρα που της έχουνε ορίσει.

Στην  προσπάθεια ανάδειξης  της συγκεκριμένης  Πρωτοβουλίας, αλλά προσέλκυση νέων ανθρώπων Μέσα από την διαδραστική  ιστοσελίδα plironodikaia.gr μπορεί ο καθένας να καταθέσει τα σχόλια του, να πάρει πληροφορίες και γνώμες σημαντικών οικονομολόγων αλλά και να δει αναλυτικά τις  προτάσεις.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος