Loading...
 Start Page
Ομιλία Νίκου Νικολόπουλου στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής

«Όσο περισσότερο καίνε τα κάρβουνα, τόσο περισσότερο πλησιάζει η ώρα που θα κληθούμε να αναλάβουμε τη μεγάλη ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου» επεσήμανε ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μιλώντας την Τετάρτη στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Νικολόπουλος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στα στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής τα αποτελέσματα των περιοδειών του Τομέα Εργασίας σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, τονίζοντας πως εκείνο που αποκόμισαν τα μέλη του Τομέα ήταν πως η σταθερή πολιτική στάση της Νέας Δημοκρατίας τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει διαμορφώσει ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία θα πρέπει να συμπληρωθεί και με πολλές άλλες, αδιάκοπες επαφές των στελεχών του κόμματος με την κοινωνία.

Ο Αχαιός πολιτικός υπογράμμισε πως στα εργασιακά ζητήματα, η ελληνική κοινωνία τείνει να γυρίσει στην δεκαετία του 1920 με τις επιλογές της κυβέρνησης και τις ευλογίες της τρόικας, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει τη δημιουργία σωματείων που θα... δέχονται τις μισθολογικές μειώσεις. Θα τις αποκαλεί «ενώσεις προσώπων» και αυτές θα μπορούν να συσταθούν και σε επιχειρήσεις με κάτω από 20 άτομα, από το 15% του συνόλου του προσωπικού, δηλαδή... από ένα ή δύο άτομα!

«Προσωπική μου πεποίθηση είναι πως το αδιέξοδο είναι πλέον προφανές, πως τα τεχνητά διλήμματα έχουν καταπέσει και πως κάθε κυβερνητική προπαγάνδα έχει βουλιάξει στον βούρκο της ανικανότητας και της απρονοησίας. Δεν το ξέρουμε πλέον μόνο εμείς. Το ξέρουν όλοι. Το γνωρίζει πλέον όλος ο ελληνικός λαός και έχω την αίσθηση πως αρχίζουν να το καταλαβαίνουν και στην Ευρώπη: Οι θέσεις του προέδρου μας, Αντώνη Σαμαρά και της παράταξής μας, σε σχέση με την οικονομική κρίση, έχουν δικαιωθεί. Έχουν δικαιωθεί όμως, με τραγικό τρόπο για τον ελληνικό λαό και με εξαιρετικά επίφοβο τρόπο για την Ευρώπη. Γι' αυτό και το μπαλάκι των ευθυνών έχει περάσει πλέον στη δική μας πλευρά...» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος.

Ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. πρότεινε την άμεση κατάρτιση ενός σχεδίου στοχευμένων περιοδειών σε ολόκληρη την χώρα, με αξιοποίηση όλων των στελεχών, μέσω του οποίου θα επιτευχθεί η διαρκής ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και η εκλογική ετοιμότητα της παράταξης, είτε η προεκλογική περίοδο είναι μικρή, είτε μεγάλη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Οι πολίτες σήμερα απαιτούν δουλειά, ήθος, συνέπεια και αποτελέσματα. Και εμείς η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος που δεν απέφυγε να σχολιάσει και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για την «επιλεκτική χρεοκοπία», αλλά και τα σενάρια που διακινούνται:

«Η Κυβέρνηση, αντί να θέτει η ίδια τέτοια ζητήματα, σαν να προσκαλεί τις αγορές να... κατασπαράξουν και ό,τι έχει απομείνει σε τούτο τον τόπο, οφείλει να είναι έτοιμη να αντιδράσει δυναμικά στα σενάρια που διακινούνται για επιμήκυνση των ομολόγων που λήγουν έως το 2015, με ή χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις. Και πρέπει να απαντήσει: Κάποια Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν ομόλογα που λήγουν την επίμαχη περίοδο. Τι θα σήμαινε μια τέτοια εξέλιξη για τα Ταμεία; Θα στερηθούν της δυνατότητας σε 2 ή 3 χρόνια να καταβάλλουν απρόσκοπτα συντάξεις και παροχές; Απαιτούμε μια σαφή απάντηση! Επίσης, η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι επιλέγει να "κάψει" ομόλογα δύο ετών, στην λογική του μικρότερου κακού. Αλλά αυτό, είναι ένα μεγάλο ρίσκο. Γιατί όταν αποφασίζεις να κάψεις δύο δέντρα για να γλιτώσει το δάσος θα πρέπει να είσαι σίγουρος πως η πυρκαγιά δεν θα επεκταθεί. Σε ένα παντελώς άνυδρο περιβάλλον όμως, με ποιες εγγυήσεις μπορεί η κυβέρνηση να απεργάζεται τέτοια σχέδια, χωρίς να ρισκάρει την γενική καταστροφή;»

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος