Loading...
 Start Page
Ομιλία Νίκου Νικολόπουλου  σε επερώτηση της ΝΔ για το Πρόγραμμα Κοινωνική Εργασία (ΜΚΟ)


Την μετατροπή μιας σημαντικής δράσης που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους, σε μικροκομματική πολιτική εξυπηρέτηση ημετέρων, καταγγέλλει ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας σήμερα σε επερώτηση 10 Βουλευτών της ΝΔ για το πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας

 

Οι βουλευτές της ΝΔ καταθέτοντας τη σχετική ερώτηση και ζητώντας όλες τις αναγκαίες διευκρινίσεις, αναφέρθηκαν στα σοβαρά ερωτηματικά που υπάρχουν ως προς την αποτελεσματική και διάφανη χρήση των πόρων του προγράμματος, επισημαίνοντας την σημασία που έχει η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που υπάρχει σε μια εποχή όπου η ανεργία μαστίζει την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους.

 

Μιλώντας στη Βουλή επί της ερώτησης, ο κ. Νικολόπουλος, αναφέρθηκε στις πολλές καταγγελίες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα για «λίστες κομματικών φίλων» που έχουν ανοίξει σε βουλευτικά γραφεία, τονίζοντας πως το πρόγραμμα είναι μικρής διάρκειας (5 μήνες), με αμοιβή κάτω από τον κατώτατο μισθό, με ασαφή κριτήρια συμμετοχής και με ακόμα πιο «θολές» διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων.

 

«Με απλά λόγια πρόκειται για μία κακέκτυπη επανάληψη των stage» υπογράμμισε ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. προσθέτοντας πως το ΠΑΣΟΚ εμπλέκει στο πρόγραμμα τις ΜΚΟ, τις οποίες, κατά τα άλλα, απαγόρευσε την χρηματοδότηση τους

και τις κατέστησε ύποπτες και ελεγκτέες. 

 

Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην άρνηση του Προέδρου του ΑΣΕΠ να συμμετάσχει στην διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των υποψηφιοτήτων, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση, η οποία επί χρόνια δεσμευόταν για διαφάνεια στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

«Γιατί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  επέλεξε να εντάξει, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) σε ρόλο «μεσάζοντα» στα προγράμματα;» ρώτησε ο κ. Νικολόπουλος, τονίζοντας πως όταν η κυβέρνηση υπέγραφε το μνημόνιο δεν ήξερε και δεν είχε υπόψη της ούτε τις βασικές παραμέτρους της πολιτικής με κοινωνικό πρόσωπο και εκ των υστέρων καταφεύγει σε… ζογκλερισμούς

 

«Τόσα χρόνια το ίδιο κάνετε, μόνον που σήμερα αυτούς τους ζογκλερισμούς,  τους πληρώνει ακριβά η κοινωνία,  τους πληρώνει ακριβά η Ελλάδα, θα τους πληρώσουν πολύ ακριβά τα παιδιά μας» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος.

 

Και ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. κατέληξε: «Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία,

στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, το μετρήσιμο αποτέλεσμα μπορεί να έρθει μόνο

μέσα από την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού προγράμματος

που προάγει την ανάπτυξη και ενισχύει την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Είναι αδιανόητο να εφαρμόζονται οριζόντιες μειώσεις μισθών στο εσωτερικό, για να διασφαλιστούν, στο ακέραιο, τα τοκογλυφικά συμφέροντα οίκων του εξωτερικού. Βέβαια, ένα τέτοιο σχέδιο προϋποθέτει ότι ο μικροκομματισμός και οι πελατειακές σχέσεις θα μείνουν εκεί όπου ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!  Το στοίχημα της απασχόλησης και της αντιμετώπισης της ανεργίας δεν κερδίζεται με μικροκομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις.

 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει συχνά – πυκνά ότι: «Μόνο η στροφή στην ανάπτυξη, η επανεκκίνηση της οικονομίας και οι στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης μπορούν να εξασφαλίσουν την ανάσχεση της ανεργίας».

 

Την ερώτηση υπογράφουν ακόμη οι βουλευτές : Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Τασούλας,  Κωστής Χατζηδάκης, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γιάννης Βρούτσης, Κώστας Τσαβάρας, Κώστας Καραγκούνης, Κώστας Μαρκόπουλος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος