Loading...
 Start Page
Αφήνει στην μοίρα του αθέμιτου ανταγωνισμού τους Έλληνες επενδυτές  «Η Κυβέρνηση κάνει τον… Κινέζο για τα φωτοβολταϊκά»

 

Την απουσία της κυβέρνησης από κάθε μέτρο υποστήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τα συναρμόδια Υπουργεία ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, επισημαίνοντας ότι ακόμη μια αναπτυξιακή προοπτική για την Ελλάδα «τορπιλίζεται» από την κυβερνητική έλλειψη σχεδίου και βούλησης.

«Η περιοχή της Αχαΐας, αλλά και η περιφέρεια Δ. Ελλάδος βρίσκεται σε εγκατάλειψη με την ανεργία να σημειώνει νέο ρεκόρ ξεπερνώντας το 20%. Μέσα σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον, βρέθηκαν άνθρωποι με γνώση και όραμα και επένδυσαν εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια, δημιουργώντας τέσσερις υπερσύγχρονες μονάδες κατασκευής φωτοβολταϊκών συστημάτων, στις οποίες απασχολούνται 430 εργαζόμενοι», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

«Δυστυχώς όμως τα νέα δεν είναι καλά, καθώς ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από τις επιχειρήσεις αυτές κάνουν λόγο για διακοπή των εργασιών λόγω της οικονομικής ύφεσης που δημιουργήθηκε εξαιτίας της κάθετης πτώσης των χρηματοδοτήσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα και εγκαταστάσεις από τις Τράπεζες. Ως δεύτερο λόγο για τα επερχόμενα λουκέτα κατονομάζουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό από αντίστοιχα προϊόντα κινεζικής κατασκευής, μιας και η κινεζική κυβέρνηση λειτουργώντας με πλάνο «επιχειρηματικής εισβολής» στην Ευρώπη, επιδοτεί τα προϊόντα της, καλύπτοντας το μεταφορικό κόστος από τη Κίνα στην Ευρώπη και παραλλήλως χρηματοδοτεί τα κινεζικά εργοστάσια με μηδενικά επιτόκια!», αναφέρει μεταξύ άλλων στην Ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος.

«Ο Έλληνας επιχειρηματίας από τη μια έχει να αντιμετωπίσει τον Κινέζο ανταγωνιστή με άνισους όρους και από την άλλη «πνίγεται» από την αδιάφορη πολιτική, στην καλύτερη των περιπτώσεων και την φορομπηχτική στη χειρότερη, της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που με την πρακτική της έχει βάλει σκοπό, η Ελλάδα, σε δυο, τρία χρόνια να ανήκει ολοκληρωτικά στα ξένα μεγάλα συμφέροντα», επισημαίνει ο κ. Νικολόπουλος και προσθέτει «στην Ελλάδα του Μνημονίου και της Κυβερνητικής ανικανότητας ωστόσο η κατάσταση είναι τραγική. Η Κυβέρνηση όχι μόνο είναι απούσα, αλλά φέρεται να βάζει και «πλάτη» στην αποτελμάτωση της ελληνικής Οικονομίας».

Ο Αχαιός Βουλευτής παραθέτει στοιχεία για το καθεστώς εγκατάστασης και στήριξης τέτοιων επενδύσεων στη γειτονική Ιταλία, ζητώντας να υιοθετηθούν και από τη χώρα μας, πρακτικές και διευκολύνσεις έναντι των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων τεχνολογιών αιχμής και καινοτομίας όπως ο εν λόγω κλάδος με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα όπως άτοκη δανειοδότηση επενδύσεων, παροχή εγγύησης σε δάνεια, μοριοδότηση Ελλήνων κατασκευαστών σε διαγωνισμούς της ΔΕΗ εφόσον έχει γίνει έλεγχος του κόστους διεθνώς), ζητώντας από τους Υπουργούς να απαντήσουν σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος επαναφέρει και το θέμα του ΕΤΕΑΝ, το οποίο ιδρύθηκε για την ενίσχυση τεχνολογικών, «πράσινων» και καινοτομικών επενδύσεων αλλά ακόμη δεν έχει λειτουργήσει, με αποτέλεσμα να καθυστερούν τραγικά τα νέα προγράμματα που θα στηρίξουν την ελληνική παραγωγική επιχείρηση.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος