Loading...
 Start Page
Ραδιοφωνικοί διαξιφισμοί μεταξύ δυο μαχητικών κοινοβουλευτικών ανδρών

Ραδιοφωνικοί διαξιφισμοί έλαβαν χώρα χθες στα ερτζιανά των Πατρών μεταξύ δυο μαχητικών κοινοβουλευτικών ανδρών  της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Σπηλιόπουλος και ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος με συντονιστή το δημοσιογράφο κ. Μιχάλη Μπαϊρακτάρη, διασταύρωσαν τα ξίφη τους και μίλησαν για τις δημοσκοπήσεις, για τον Προϋπολογισμό για την οικονομική κρίση και φυσικά για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.
Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος επέμεινε με παρρησία στην αναγκαιότητα της συναινετικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Μεταξύ άλλων είπε:
«Ο Πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και περνά στην αντεπίθεση για να ανατρέψει τα έως τώρα δεδομένα. Ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να καλύψει το χαμένο χρόνο και να γίνει ξανά κυρίαρχος των εξελίξεων.
Η διεθνής κρίση που θα χτυπήσει σύντομα και την Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να ανατρέψει όλες τις στρατηγικές και τα σχέδια επί χάρτου, αφού το ΠΑΣΟΚ έχει υποκατασταθεί στο ρόλο του ως αντιπολίτευση από τα ΜΜΕ με τα  μονοθεματικά δελτία ειδήσεων και ως εκ τούτου στηρίζεται σε γυάλινα πόδια και σε δανεικό στρατό.
Αντίστοιχα το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι το επικοινωνιακό, αφού δεν διαθέτει υποστηριχτές σοβαρούς με επιχειρήματα και δεν προβάλλονται οι πλευρές της αλήθειας».
Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος προχώρησε παραπέρα λέγοντας :  «Είναι θαμπό το κλίμα του κοινωνικού μας χώρου και σκοτίζεται τούτες τις μέρες ολοένα και περισσότερο. Οδοιπόρος και εγώ τούτης της εποχής και αχθοφόρος της τρέχουσας εξοντωτικής αγωνίας, προσεγγίζω, με αγάπη, πόνο  και αγωνία τους φίλους  - συμπολίτες μου, τους συνοδοιπόρους και συναχθοφόρους. Διαβάζω την αγωνία, την τυπωμένη στην έκφραση του προσώπου τους.
Ανάστατοι και καταφοβισμένοι οι πολίτες από τα «χτυπήματα» και τα παθήματα των καιρών, από τον καταλυτικό ατομοκεντρισμό και την κατακλυσμική εκμετάλευση.
Μια  κακή κυβέρνηση μπορείς να την αλλάξεις στις επόμενες εκλογές.
Αλλάζεις όμως το ίδιο εύκολα μια κοινωνία που πορεύεται τζαμπατζίδικα, χωρίς συγκρότηση, χωρίς  στόχους και χωρίς ιεράρχηση ;
Μια κοινωνία που δεν αναζητά ικανή ηγεσία να διευθύνει, να εμπνέει, να σχεδιάζει, να ερμηνεύει. Μια κοινωνία φοβισμένη να συγκρουστεί αξιοπρεπώς με περιθωριακούς ταραξίες κουκουλοφόρους ;
Μια κοινωνία που επιμένει να διεκδικεί το αύριο με χθεσινές μεθόδους και προχθεσινές ιδεολογίες».
Κάνοντας μια κομψή αυτοκριτική είπε : «Αν εμείς οι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας κάνουμε λοιπόν τους πολίτες να αντιληφθούν ότι είμαστε υπεύθυνοι και βοηθήσουμε  ώστε να βγει η χώρα με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις από την οικονομική κρίση, τότε ίσως να έχουμε μια ακόμη ευκαιρία να μπούμε με άλλο βηματισμό στο πολιτικό παιχνίδι.
Ναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε σήμερα είναι ένα κλίμα συντέλειας και πανικού.
Η βασική δουλειά των πολιτικών είναι να λύνουν προβλήματα και τα προβλήματα  λύνονται, με πολιτικό λόγο και πράξεις.
Είναι, λοιπόν, θέμα ευθύνης για όλους μας να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και συνεννόηση.
Τα άλλα είναι για τηλεοπτική κατανάλωση, είναι κινήσεις στις ίδιες παλιές ράγες».
Κατέληξε δε ο Αχαιός πολιτικός με την προσωπική του διαπίστωση : «Σήμερα οι πολίτες αισθάνονται εγκλωβισμένοι καθώς βλέπουν να τους στερούν και το δικαίωμα στο όνειρο και αυτοί είναι εκείνοι που αντιδρούν απέναντι σε αυτές τις αλήθειες είτε γιατί δεν καταλαβαίνουν την πραγματικότητα είτε γιατί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν για μικροπολιτικούς λόγους.
Κρίνεται ο καθένας μας από το κόστος που τολμά να αναλαμβάνει και αυτό ισχύει για όλους.
Οι καιροί απαιτούν, απ΄ όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλους μας να ανταποκριθούμε στην κρισιμότητα των περιστάσεων, με σχέδιο ευθύνης και με ισχυρή πολιτική βούληση.
Υπεύθυνα, ψύχραιμα, σοβαρά».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος