Loading...
 Start Page
Κυριακή 15 Φεβ 2009
Συνάντηση Νίκου Νικολόπουλου με γραμματεία ΔΑΠ ΑΤΕΙ Πάτρας:  «Πάμε για νέα νίκη»

 Συνάντηση με τους εκλεγμένους της φιλελεύθερης παράταξης και την γραμματεία της ΔΑΠ ΑΤΕΙ Πάτρας, είχε ο πρώην Βουλευτής και γέννημα θρέμμα του Νεολαιίστικου και φοιτητικού κινήματος κ. Νίκος Νικολόπουλος, χαρακτηρίζοντας την συμμετοχή τους στις εκλογές ως : «πράξη προοπτικής ενός καλύτερου μέλλοντος μα προπαντός πράξη ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο».
Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν προβληματισμοί, συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα και δρομολογήθηκαν κοινές ενέργειες και εκδηλώσεις  προκειμένου στις προσεχείς Φοιτητικές    εκλογές η ΔΑΠ στα ΑΤΕΙ Πάτρας να συγκεντρώσει το σύνολο των φιλελεύθερων δυνάμεων, αφού είναι η μοναδική που εκπροσωπεί την Κεντροδεξιά Παράταξη.
«Μπορούμε να διορθώσουμε ότι είναι εσφαλμένο στην πορεία της κοινωνίας και του εαυτού μας»» είπε ο κ. Νικολόπουλος. «Να ακολουθήσουμε νέους δρόμους κοινωνικής συνοχής, αποτελεσματικής δουλειάς και συλλογικής αυτοπεποίθησης. Με ελπίδα, αυτοπεποίθηση, δουλειά και αισιοδοξία». Ο κ. Νικολόπουλος είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε αρκετές ερωτήσεις των σπουδαστών και να τοποθετηθεί και στα επίκαιρα ζητήματα λέγοντας χαρακτηριστικά :
«Καταλαβαίνω πολύ καλά τους νέους. Ξέρω την πίεση που υφίστανται. Ξέρω την αγωνία τους να βρουν δουλειά. Καταλαβαίνω -όλοι καταλαβαίνουμε- το ψυχολογικό κόστος που συνεπάγεται η παράταση της εξάρτησής τους από την οικογένεια. Γι΄ αυτό και δεν θα πάψω ποτέ να επιμένω στις πολιτικές για την ποιοτική βελτίωση της εκπαίδευσης και την σύνδεσή της με την αγορά εργασίας. Δεν θα πάψω ποτέ να επιμένω σε πολιτικές που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Να μιλώ δυνατά και με απαίτηση. Για τα Ελληνόπουλα που χρόνια τώρα στοιβάζονται στο περιθώριο. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας...», είπε ο μαχητικός πολιτικός, «...υπάρχουν ζητήματα άλυτα για πολλά χρόνια που προκαλούν απογοήτευση στους νέους ανθρώπους. Περιπτώσεις αναξιοκρατίας. Φαινόμενα διαφθοράς στην καθημερινότητά μας. Αίσθηση κοινωνικής αδικίας. Οι παθογένειες αυτές είναι υπαρκτές»
Και συνέχισε : «Ο αγώνας για την αντιμετώπισή των ζητημάτων αυτών είναι ανηφορικός. Είναι διαρκής. Και είναι υποχρέωσή μας. Για τα παιδιά που γνώρισα στους αγώνες. Για τα παιδιά των φίλων μου. Για του κόσμου τα παιδιά, η υποστήριξη για ένα δημιουργικό ξεκίνημα. Ακόμη θέλω να ξέρετε, ότι βασικός στόχος της πολιτικής μας είναι η ποιοτική βελτίωση της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες».
Ο κ. Νικολόπουλος σε άλλο σημείο της διαλογικής συζήτησης με τους σπουδαστές της ΔΑΠ, επεσήμανε: «Ζητούμε, σήμερα, τη συμμετοχή όλων στο διάλογο που ξεκινά άμεσα για να αλλάξουμε το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και να αναμορφώσουμε το Λύκειο. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για ....
·    να απαλλαγούν τα παιδιά μας από το σημερινό άγχος,
·    να αποκτούν ευρύτερη μόρφωση,
·    να διαθέτουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο,
·    να έχουν πιο πολλές ευκαιρίες στο δρόμο τους.
Είναι, ταυτόχρονα, βασική προϋπόθεση για την ανακούφιση της οικογένειας από το σημερινό τεράστιο κόστος της παραπαιδείας.
Οι επόμενοι μήνες θα είναι, πράγματι δύσκολοι. Έχουμε, να αντιμετωπίσουμε τεράστια βάρη. Όλοι έχουμε υποχρεώσεις :
·    Η Κυβέρνηση πρώτη απ΄ όλους.
·    Αλλά και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.
·    Ο πνευματικός κόσμος και η Εκπαιδευτική Κοινότητα.
·    Οι φοιτητικές παρατάξεις.
·    Οι κομματικές οργανώσεις.
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αναδείξει την γνώμη των νέων ανθρώπων της ΔΑΠ και ιδιαίτερα σήμερα, που έχετε να μας πείτε πολλά και σημαντικά, οφείλουμε να σας ακούμε»
Και κατέληξε τονίζοντας : «Θα προσθέσω κάτι παραπάνω. Όχι μόνο να σας ακούμε όσοι ασχολούμαστε με τα δημόσια πράγματα και με την πολιτική αλλά και να λαμβάνουμε και υπόψη αυτά τα οποία λέτε. Αυτό είναι ένα βήμα περαιτέρω δημιουργίας για να μπορέσουμε το μέλλον που ανήκει σε εσάς τους νέους ανθρώπους να το διαμορφώσουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι καλύτερο από το σημερινό που παραλαμβάνετε από μας. Και αυτό είναι χρέος, όχι μόνο στην κατεύθυνση των πολιτικών και κοινωνικών δομών, αλλά πάντοτε και με την έγνοια να ζήσετε μέσα σε ένα περιβάλλον που να είναι πολύ καλύτερο από ότι το πήραμε εμείς και από ότι το παραδίδουμε σε εσάς»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος