Loading...
 Start Page
Παρασκευή 06 Φεβ 2009
Ομιλία ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ στην Τ.Ο. Νικολάου Πλαστήρα

 Στην εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Νικολάου Πλαστήρα παρευρέθηκε ο πρώην βουλευτής Αχαίας κ. Νίκος Νικολόπουλος. Ο κ. Νικολόπουλος κατά την διάρκεια της ομιλίας του μεταξύ άλλων επεσήμανε :

«Το θερμό καλωσόρισμά σας επιβεβαιώνει τους δεσμούς της φιλίας και της εμπιστοσύνης, που μας συνδέουν. Δεσμούς που ήταν, είναι και θα είναι ισχυροί και ακατάλυτοι. Προσφέρετε πραγματικά πολλά στη Νέα Δημοκρατία και σε μένα προσωπικά χρόνια τώρα. Και θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους εσάς, που πρωτοστατείτε στους κοινούς μας αγώνες. Αγώνες που μαζί ξεκινήσαμε και μαζί συνεχίζουμε. Σας ευχαριστώ για όλα όσα προσφέρετε. Όχι μόνο στην παράταξη, αλλά και στην κοινωνία, και στην πατρίδα μας και σε μένα προσωπικά Η συμβολή σας είναι πραγματικά πρωτοποριακή και συγκινητική. Τώρα, γίνεται ακόμα πιο σημαντική. Για τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας. Για τις αντοχές που πρέπει να κρατήσουμε. Για τις πίκρες που πρέπει να παραμερίσουμε, Αλλά και για την ελπίδα που βρίσκεται την ώρα αυτή κρυμμένη πίσω από τα γκρίζα σύννεφα της σκληρής πραγματικότητας. Η ανησυχία όλων είναι μεγάλη.

Το λέω ξανά και ευθέως: Οφείλουμε όλοι να ξέρουμε τι γίνεται, τι λέμε και τι κάνουμε. Είναι αλήθεια, ότι η κρίση αυτή είναι πρωτόγνωρη στη μεταπολεμική ιστορία της ανθρωπότητας»

Επίσης συνεχίζοντας ο Αχαιός πολιτικός τόνισε: «Αυτές τις δύσκολες ώρες, πρώτη προτεραιότητά μας είναι η οικονομία της καθημερινότητας. ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Είναι η προστασία της εργασίας. Είναι η στήριξη της οικογένειας, που δύσκολα τα «βγάζει» πέρα. Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον της πρωτόγνωρης οικονομικής καταιγίδας, της αναπτυξιακής υποχώρησης και της αβεβαιότητας, οι πολιτικοί έχουμε ακόμη πιο δύσκολο ρόλο. Σ' εμάς προστρέχουν οι γύρω μας για δύναμη, για συμπαράσταση, για φροντίδα. Εμείς οι πολιτικοί γνωρίζουμε τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού μας. Πρέπει να είμαστε κοντά σας.

Ξέρουμε τα προβλήματα του Αγροτικού Κόσμου. Όπως ξέρουμε και τα προβλήματα που δημιουργεί η διεθνής συγκυρία σε πολλούς άλλους τομείς και κλάδους, σε πολλούς άλλους συμπολίτες μας. Προωθούνται, στο μεταξύ, μεσοπρόθεσμα μέτρα και προγράμματα για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων και διαρθρωτικών αδυναμιών. Εργαζόμαστε για να διασφαλιστεί ουσιαστική και μακρόπνοη ενδυνάμωση του αγροτικού τομέα.

Ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα οικονομικά αδύναμα στρώματα της κοινωνίας μας. Τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε, τις κάνουμε πράξη. Δόθηκαν, όπως δεσμευτήκαμε, οι αυξήσεις στο κατώτατο επίδομα ανεργίας, στις συντάξεις του ΟΓΑ, στο ΕΚΑΣ. Καταβλήθηκε, σε χιλιάδες επιδοτούμενους ανέργους, διπλό το δώρο για τις γιορτές. Χορηγείται τώρα έκτακτο επίδομα κοινωνικής συνοχής σε περισσότερους από 1,5 εκ. δικαιούχους. Χορηγείται, σε δύο δόσεις, έκτακτο επίδομα για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ και τους επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ.

Ενισχύουμε διαρκώς το δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Με βαθύ αίσθημα πολιτικής και κοινωνικής υπευθυνότητας. Με την σκέψη στο σήμερα, αλλά και το αύριο.»

Καταλήγοντας ο κ. Νίκος Νικολόπουλος είπε: «Οι επόμενοι μήνες θα είναι, πράγματι, δύσκολοι. Έχουμε, να αντιμετωπίσουμε τεράστια βάρη Όλοι έχουμε υποχρεώσεις:

- Η Κυβέρνηση πρώτη απ' όλους.

- Αλλά και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.

- Οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς.

- Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι.

- Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα συνδικάτα.

- Ο πνευματικός κόσμος και η Εκπαιδευτική Κοινότητα.

- Οι κομματικές οργανώσεις

Οφείλουμε, όλοι, να μην αγνοούμε το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό συμφέρον. Δεν μπορεί στις πιο δύσκολες περιστάσεις, που βιώνει ο σύγχρονος κόσμος, να προσποιούνται οι αντίπαλοι μας άγνοια της διεθνούς πραγματικότητας. Ο δρόμος μπροστά μας -όπως για όλες τις χώρες σήμερα- είναι ανηφορικός. Οι εκλογές έφτασαν. Ο Ιούνιος είναι αύριο. Απόφασή μας είναι να οδηγήσουμε και πάλι τη χώρα και την Αχαία με στέρεα βήματα, στη δύσκολη διαδρομή της. Και θα τα καταφέρουμε.. Καλή χρονιά και καλή δύναμη. Σας ευχαριστώ.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρώην Υπουργός Απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό προς τα μέλη και τους φίλους της τοπικής οργάνωσης.

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος