Loading...
 Start Page
Κυριακή 01 Φεβ 2009
 Σε μία ενθουσιώδη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του πολιτικού γραφείου του Νίκου Νικολόπουλου στην Κάτω Αχαΐα.

Σε μία ενθουσιώδη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του πολιτικού γραφείου του Νίκου Νικολόπουλου στην Κάτω Αχαΐα.
Στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Δύμης συμμετείχαν εκατοντάδες φίλοι του Νίκου Νικολόπουλου, νεοδημοκράτες από την Κάτω Αχαία, αλλά και πολίτες της περιοχής μετατρέποντας την εορταστική εκδήλωση σε μία πολιτική συγκέντρωση, με ουσία και αγωνιστικό παλμό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο όγκος της εκδήλωσης δεν περιορίστηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, αλλά πλημμύρισε τον πεζόδρομο, τους γύρω δρόμους μέχρι και την κεντρική πλατεία της πόλης. Ο χώρος απεδείχθη πολύ μικρός και παρά το τσουχτερό κρύο οι φίλοι του Νίκου Νικολόπουλου κατέκλυσαν τους γύρω δρόμους και παρέμειναν με ενθουσιασμό μέχρι τέλους, δημιουργώντας κλίμα νίκης.
Ο Νίκος Νικολόπουλος στην ομιλία του επικεντρώθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στα αγροτικά θέματα και την ουσιαστική παρέμβαση της κυβέρνησης, με μέτρα και πρωτοβουλίες, για να στηριχθούν οι Έλληνες αγρότες. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:
«Το θερμό καλωσόρισμα σας καθώς και η πρωτοφανής συμμετοχή σας που κατέκλυσε και τους γύρω δρόμους, επιβεβαιώνει τους δεσμούς της φιλίας, και της εμπιστοσύνης που μας συνδέουν. Δεσμούς, που ήταν, είναι και θα είναι ισχυροί και ακατάλυτοι. Σας ευχαριστώ όλες και όλους. Μου δίνετε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε και πάλι και για πάντα μαζί τους αγώνες μας. Θα μιλήσω και σήμερα όπως και πάντα ‘'έξω από τα δόντια''. Προσφέρετε πραγματικά πολλά στην Νέα Δημοκρατία και σε μένα προσωπικά, χρόνια τώρα. Και θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες που πρωτοστατείτε στους κοινούς μας αγώνες. Αγώνες που μαζί ξεκινήσαμε και μαζί συνεχίζουμε.
Η συμβολή σας είναι πραγματικά πρωτοποριακή και συγκινητική. Τώρα γίνεται, ακόμη πιο σημαντική. Για τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας. Για τις αντοχές που πρέπει να κρατήσουμε, για τις πίκρες που πρέπει να παραμερίσουμε. Αλλά και για την ελπίδα που βρίσκεται κρυμμένη πίσω από τα γκρίζα σύννεφα της σκληρής πραγματικότητας.
Είναι αλήθεια, ότι η κρίση αυτή είναι πρωτόγνωρη στην μεταπολεμική ιστορία της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχει την ώρα αυτή καμία δυνατότητα ασφαλούς πρόβλεψης, ούτε για την ένταση, ούτε για την διάρκεια της κρίσης.
Επηρεάζονται ακόμη περισσότερο οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Έρχονται σε δύσκολη θέση οι οικονομικά ασθενέστεροι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτές τις δύσκολες ώρες, πρώτη μας προτεραιότητα είναι η οικονομία της καθημερινότητας, είναι πρώτα ο άνθρωπος και μετά τα δημόσια οικονομικά και το δημόσιο χρέος.
Είναι η στήριξη στον αγροτικό κόσμο, τον τουρισμό, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι η στήριξη στους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ενισχύουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, για τους αγρότες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Είδατε ότι ο Καραμανλής έδωσε από αυτά που δεν έχουμε. Κοντά 600 εκατομμύρια στους Έλληνες αγρότες.
Αυτά μπορεί να κάνει. Αυτή είναι η δυνατότητα που έχει. Ξέρουμε τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Όπως ξέρουμε και τα προβλήματα που δημιουργεί η διεθνής συγκυρία σε πολλούς άλλους τομείς και κλάδους, σε πολλούς άλλους συμπολίτες μας. Ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα οικονομικά αδύναμα στρώματα της κοινωνίας μας.
Θέλω κυρίως να επαναλάβω ότι προσεγγίζουμε, με σχέδιο και υπευθυνότητα, τις διεκδικήσεις, τους στόχους και τα όνειρα που έχουν οι νέες και οι νέοι μας. Καταλαβαίνω πολύ καλά τους νέους. Ξέρω την αγωνία τους να βρουν δουλειά.
Δεν θα πάψω ποτέ να επιμένω στις πολιτικές που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Να μιλώ δυνατά και με απαίτηση, για τα δικά μας παιδιά. Για τα Ελληνόπουλα, που χρόνια τώρα στοιβάζονται στο περιθώριο. Υπάρχουν ζητήματα άλυτα για πολλά χρόνια. Που προκαλούν απογοήτευση στους νέους ανθρώπους. Περιπτώσεις αναξιοκρατίας, φαινόμενα διαφθοράς στην καθημερινότητα μας. Αίσθηση κοινωνικής αδικίας. Οι παθογένειες αυτές είναι υπαρκτές. Ο αγώνας για την αντιμετώπιση τους είναι ανηφορικός. Είναι διαρκής. Και είναι υποχρέωση μας για τα παιδιά που γνώρισα στους αγώνες, για τα παιδιά των φίλων μου, για του κόσμου τα παιδιά. Όχι για τα δικά μου που είναι μικρά....και ας με κακολογούν....και ας με συκοφαντούν...και ας μην με ψηφίζουν κάποιοι δήθεν προοδευτικοί, κάποιοι υποκριτές!!!
Βασική μας προτεραιότητα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία είναι η εξεύρεση και η προστασία της εργασίας.
Οι επόμενοι μήνες θα είναι, πράγματι, δύσκολοι. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τεράστια βάρη. Όλοι έχουμε υποχρεώσεις: Η Κυβέρνηση πρώτη από όλους. Αλλά και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων. Οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς. Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο πνευματικός κόσμος και η εκπαιδευτική κοινότητα. Οι κομματικές οργανώσεις, οι πολιτικοί και οι αυτοδιοικητικοί και οι συνδικαλιστές.
Μπορούμε να μεταβάλουμε την διεθνή κρίση σε εθνική ευκαιρία. Φθάνει ένα και μόνο: να υπάρχει υπευθυνότητα από όλους. Να υπάρχει συνένωση δυνάμεων απέναντι στους κοινούς κινδύνους και στους κοινούς στόχους. Οφείλουμε να το καταλάβουμε όλοι αυτό. Έτοιμες συνταγές δεν έχει κανένας. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Οφείλουμε, πρώτα από όλα να λέμε στους πολίτες όλη την αλήθεια. Η δική μου επιλογή είναι αυτή. Το διακύβευμα δεν είναι σήμερα η Κυβέρνηση. Δεν είναι μία παράταξη. Είναι το αύριο της κοινωνίας. Το αύριο κάθε πολίτη, το αύριο της νέας γενιάς.
Και πάλι μαζί σε μία δυνατή γροθιά απέναντι στα προβλήματα. Με πείσμα στην κοινή προσπάθεια. Κανένας δεν μπορεί να ξεχνά ότι κερδίσαμε μαζί ως σήμερα μεγάλες μάχες. Οι καιροί απαιτούν να έχουμε όλοι και όλες δυναμικό παρόν και πάλι στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Με τις οργανώσεις του κόμματος, της νεολαίας και με τους κοινωνικούς φορείς. Είναι ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι ώστε να περάσουμε με σιγουριά και ασφάλεια τους δύσκολους καιρούς.
Οι μέρες είναι δύσκολες. Οι εκλογές έφθασαν. Ο Ιούνιος είναι αύριο...Απόφαση μας είναι να οδηγήσουμε και πάλι την χώρα και την Αχαία με στέρεα βήματα στη δύσκολη διαδρομή της. Και θα τα καταφέρουμε.»
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε συγκινημένος που αντάμωσε και πάλι τόσους πολλούς παλιούς, αλλά και εκατοντάδες νέους φίλους, ώριμους και αποφασισμένους να στρατευθούν μαζί του. Τόνισε πως συμμερίζεται την άποψη τους ότι σε αυτές τις δύσκολες εποχές πρέπει να επιστρέψουμε στην πολιτική. «Να παρατήσουμε τις ατσαλάκωτες επιλογές, τα μοντέλα και τους ηθοποιούς και να παλέψουμε μαζί με αυτούς που είναι έτοιμοι να μπουν στο καμίνι του αγώνα. Γιατί η εποχή της ανεμελιάς και της ραστώνης πέρασε. Τώρα είναι η ώρα του αγώνα να, για να κρατήσουμε όσα με κόπο δημιουργήσαμε και να ξαναδώσουμε στα παιδιά μας τη ελπίδα», είπε χαρακτηριστικά

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος