Loading...
 Start Page
Νέα μετεκλογική πορεία με τον λαό Εγκαινίασε ο Ν. Ι. Νικολόπουλος

 

Κάθε εβδομάδα και ημερίδα

Σχολιάστηκε θετικά και αναλύθηκε πολιτικά η μεγάλη συμμετοχή πολιτών - φίλων της Νέας Δημοκρατίας στην διαδημοτική συνάντηση, των Δήμων Αιγείρας και Ακράτας, που προκάλεσε με πρόσκληση του ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Οι αίθουσες του Δημοτικού Συμβουλίου αποδείχθησαν μικρές για να φιλοξενήσουν τους ενεργούς και ανήσυχους πολίτες που ολοπρόθυμα προσήλθαν για να καταθέσουν τον προβληματισμό, την αγωνία και τις προτάσεις τους για την από δω και πέρα πορεία της κυβερνώσας κεντροδεξιάς παράταξης.

Ο Γραμματέας Τεκμηρίωσης και πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος ανοίγοντας τις εργασίες, έκανε  μία σύντομη ανασκόπηση των εξελίξεων και ανέλυσε το περιεχόμενο αυτής της νέας μετεκλογικής πορείας του με το λαό, παρουσιάζοντας και την προσωπική πολιτική του τοποθέτηση είπε : «Οι συναντήσεις που σήμερα ξεκινώ από εδώ ενώ έχουν την ασφάλεια της κλειστού τύπου πολιτικής εκδήλωσης είναι ταυτόχρονα ανοιχτές σε όλους τους πολίτες που σκέπτονται ελεύθερα και πολιτικά, ως άνθρωποι της δράσης και δρουν ως άνθρωποι της σκέψης.

Με την νέα αυτή πρωτοβουλία αναπτύσσουμε την μετεκλογική πολιτική ατζέντα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μηνυμάτων που έστειλαν οι Ευρωεκλογές. Είναι μία προσπάθεια που θέλει να στηρίξει τον Κώστα Καραμανλή και να βοηθήσει την Νέα Δημοκρατία να ξαναβρεί την περπατησιά της.

Βγαίνουμε μπροστά για άλλη μια φορά...» συνέχισε ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος «και οφείλουμε όλοι μέσα από την δραστηριοποίηση μας και την διαρκή επαφή με τους πολίτες, να συμβάλλουμε στην διάδοση και προώθηση των θέσεων, των στόχων και των επιδιώξεων μας, καθώς επίσης να προβάλλουμε το σημαντικό έργο μας.

Πρέπει να διοχετεύσουμε την δυναμική ορμητικότητα, την ενεργητικότητα, την ζωντάνια και την φρεσκάδα ώστε να διορθώσουμε την πορεία μας και να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα μας. Η επαναστατικότητα, η ζωντάνια, μα προπαντός η δημόσια περπατησιά όλων μας δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τις επιδόσεις και τα αποτελέσματα που θα έχουμε. Έχουμε την δύναμη να κερδίσουμε. Είναι πολιτικά σημαντικό ότι είμαστε όλοι παρόντες.

Θα συνεχίσουμε κάθε εβδομάδα και μία ημερίδα σε ένα δήμο και σε μία επαγγελματική - συνδικαλιστική ομάδα. Κύρια βάση οργάνωσης έχουμε τους φίλους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ, όλους τους ενεργούς πολίτες που προτιμούν την δράση από την αδράνεια και όλους τους νέους ανθρώπους που είναι η κινητήρια δύναμη, γεγονός που εξασφαλίζει και μεγάλες οργανωτικές δυνατότητες». 

Ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος συνέδεσε την ατζέντα με την πολιτική επικαιρότητα, έκανε αναφορές στην πολιτική και οικονομική κρίση, η οποία κάνει επιτακτικότερη την ανάγκη του μετασχηματισμού του πολιτικού και του κομματικού συστήματος.

«Ο προγραμματισμός ξεκίνησε. Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί τις πολιτικές πρωτοβουλίες,» είπε με νόημα, «να διαλέξουμε τα πρόσωπα που μπορούμε να στηριχτούμε. Να νικήσουμε το κόμμα της αποχής. Η μείωση της συμμετοχής να μην γίνει μόνιμο φαινόμενο της εκλογικής διαδικασίας. Να επιστρέψουμε στην πολιτική. Βρισκόμαστε σε ένα ρευστό οικονομικό και κοινωνικό τοπίο. Υπάρχει η πρώτη ύλη για να φέρουμε νέες σημαντικές ανακατατάξεις με ασφάλεια και ελπίδα.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να διατηρήσει την δύναμη της, την πολιτική αυθυπαρξία της, την ιδεολογική οντότητα της, την κυβερνητική αυτοτέλεια της και εμείς που είμαστε οι φρουροί της ΄΄κιβωτού των αξιών΄΄ να μείνουμε οι θεματοφύλακες αυτού του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που αποκλήθηκε Καραμανλισμός στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης.

Η υπεύθυνη στάση του Κώστα Καραμανλή δίνει σε όλους τους Έλληνες την εικόνα του ηγέτη που σε μία δύσκολη συγκυρία αντιμετωπίζει ευθέως την μεγάλη κρίση χωρίς εκλογικά ΄΄τεχνάσματα΄΄ και χωρίς υπολογισμό του πολιτικού κόστους των αναγκαίων αποφάσεων».

Δεν απέφυγε πάντως ο Ν. Ι. Νικολόπουλος και τα δύσκολα λέγοντας: «Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, υπήρξε α) κρίση αντιπροσώπευσης σε θεσμικό επίπεδο, β) αποστασιοποίηση από το πολιτικό σύστημα, και γ) διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση».

Και κατέληξε: «Πρέπει να αποδείξουμε, ιδιαίτερα στον κόσμο μας ότι η ΝΔ κατανόησε τα αίτια της οργής των ψηφοφόρων της.  Είναι επιβεβλημένες οι αλλαγές σε πρόσωπα, προκειμένου να δώσει η Ν.Δ. την αίσθηση ότι έλαβε το μήνυμα των εκλογών. Οι αλλαγές στην Κυβέρνηση και το κόμμα, τις οποίες με την αποχή του -ο ψηφοφόρος της Ν.Δ.- κυρίως ζητά, από τον Κώστα Καραμανλή, πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα. Υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού της Κυβέρνησης και του κόμματος και δραστικές και πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες.

Το βάρος πρέπει να δοθεί στον συντονισμό της Κυβέρνησης και στην ενίσχυση του στίγματος που εκπέμπεται μέσω των πολιτικών που επιλέγονται και στις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται.

Μία σωστή πολιτική διαχείριση θα αλλάξει σημαντικά το κλίμα.» 

Τον λόγο πήραν περισσότεροι από 30 ομιλητές, Δήμαρχοι, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αγροτσυνδικαλιστικών οργανώσεων, της νεολαίας, παλαιά και νέα στελέχη και απλοί άνθρωποι του μεροκάματου.

Η συνάντηση κράτησε κοντά τέσσερις ώρες και μάλιστα με αμείωτο το ενδιαφέρον μένοντας ως τέλους οι περισσότεροι.

Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματισθεί για τον Δήμο Καλαβρύτων και την ευρύτερη επαρχία.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος