Loading...
 Start Page

Σε συνενετεύξεις που παρεχώρησε στα ηλεκτρονικά τοπικά ΜΜΕ και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο πρώην Βουλευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων, κρίνοντας την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Πάτρα, σχολίασε:

«Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε στην Πάτρα για να αποδείξει πως όχι μόνο δεν έχει ουσιαστικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα για την διακυβέρνηση της χώρας και το μέλλον της Αχαίας, αλλά και πως το μόνο που έχει να θυμίζει στην περιοχή από την οποία κατάγεται η οικογένειά του και της οποίας μάλιστα είναι Βουλευτής, είναι...οι κοινές μας ρίζες.

Δεν θέλει -δεν μπορεί ίσως- να συνεισφέρει στον αγώνα των Ελλήνων για την έξοδο από την κρίση. Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν ανέφερε, καμία συγκεκριμένη και εφαρμόσιμη πρόταση.

Την ώρα που οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν συνεννόηση, τουλάχιστον στα βασικά και τα αυτονόητα, χθες βράδυ ο Γ. Παπανδρέου επέλεξε την άρνηση, την ισοπέδωση, τον μηδενισμό, τον κυνισμό της ανευθυνότητας και της βουλιμίας για την εξουσία.

Φανέρωσε τις προτεραιότητες του. Για μία ακόμη φορά, αποκάλυψε πως πάνω από όλα βάζει το κόμμα. Δεν ασχολήθηκε με την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων. Δεν μπόρεσε να κρύψει ότι, δεν έχει κανένα σχέδιο απέναντι στην κρίση, δεν είχε να προτείνει τίποτα συγκεκριμένο και χρήσιμο για τον τόπο.

Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Μοίρασε ευχολόγια. Προτίμησε να ακουσθεί ευχάριστα, παρά να μετέχει στα δύσκολα, στα δημιουργικά, στα αναγκαία. Επένδυσε σε λόγια χωρίς κανένα αντίκρισμα και το χειρότερο στην σκανδαλολογία, στην πόλωση, στην παραπληροφόρηση. Με μία κουβέντα επένδυσε στο γκρίζο.

 

Η πολυδιαφημισμένη εναρκτήρια συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα αποδείχτηκε τελικά μια υπερτιμημένη μετοχή καθώς για τα μεγέθη της δεν χρειάζονται άλλα σχόλια από εκείνα, που γεμάτα πικρία και απογοήτευση, έκαναν όλοι οι Αχαιοί - ακόμα και οι πιο φανατικοί οπαδοί του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο της Πάτρας.

Πέρα όμως από μεγέθη συγκεντρώσεων και λοιπές κινήσεις εντυπωσιασμού, εκείνο που πραγματικά γεμίζει με απογοήτευση κάθε ενεργό πολίτη της περιοχής, πέρα και πάνω από κόμματα, είναι η απόλυτη ένδεια προτάσεων και συγκροτημένων απόψεων, ενός πολιτικού ηγέτη που αδιαμφισβήτητα διατηρεί πολλούς ιστορικούς και συγγενικούς δεσμούς με την Αχαΐα

 

Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας για κάποια από τα προβλήματα της περιοχής, μας υποσχέθηκε πως θα... πείσει την Τουρκία να ξαναδεχτεί τους παράνομους μετανάστες και πως σε «εύλογο» χρονικό διάστημα θα τους προωθήσει σε κέντρα φιλοξενίας.

Μας υποσχέθηκε ακόμα, να διαθέσει τα 80 εκ. ευρώ της Πολιτιστικής για τα έργα υποδομής που δεν ολοκληρώθηκαν το 2006, αλλά αναρωτιέμαι που είδε τις ώριμες για μελέτες δημοπράτηση; Μήπως στο Δημοτικό Θέατρο, στο Ανοικτό Θέατρο (Ρηγανοκάμπου) ή στο έλος της Αγυιάς; Δυστυχώς οι σύντροφοι του στο Δήμο είναι ανίκανοι σε 5-6 χρόνια να ολοκληρώσουν ακόμα και μελέτες. Πάντως όσα είχαν μελέτες δημοπρατήθηκαν. Το μόνο που είπε και αυτό εντελώς γενικά και αόριστα, ήταν ένα ΘΑ...«μεγάλο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Πελοποννήσου», εξαιτίας των πυρκαγιών του 2007.

 

Ασφαλώς όμως, ο κ. Παπανδρέου δεν μας είπε πόσα χρόνια διαρκεί το «εύλογο» χρονικό διάστημα για το ΠΑΣΟΚ, καθώς το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ταλανίζει την περιοχή για πάνω από 12 χρόνια, τα οποία στην πλειονότητά τους πέρασαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Δεν είπε επίσης, πως τα 80 εκ. ευρώ της Πολιτιστικής, με αποφάσεις των κυβερνήσεων της Ν.Δ., είναι πάντα διαθέσιμα για την Πάτρα, αλλά πως η ευθύνη για την μη απορρόφησή τους ανήκει στο τότε αλλά και στο σημερινό τοπικό σύστημα εξουσίας που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.

Και φυσικά, δεν τόλμησε ποτέ να πει, πως απέναντι στην διπλή φυσική καταστροφή που έπληξε το νομό, (πυρκαγιές - σεισμός), ήταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. αυτή που για πρώτη φορά θέσπισε τη δωρεάν κρατική αρωγή και που για πρώτη φορά στα χρονικά διέθεσε πραγματικό πακτωλό χρημάτων σε πολίτες και φορείς, για την επούλωση των πληγών και την ανασυγκρότηση του νομού.

 

Φαίνεται πως ο κ. Παπανδρέου δεν ρώτησε για παράδειγμα, το Νομάρχη, για το πρόγραμμα σχολικής στέγης που υλοποιήθηκε στην Αχαΐα μετά το σεισμό, ούτε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΤΑΣ για τον όγκο αιτήσεων και δαπανών που έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα και συνεχίζουν να εγκρίνονται.

Ο κ. Παπανδρέου, ίσως να ρώτησε μόνο τον κ. Φούρα για το...θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας και γι' αυτό ίσως αναφέρθηκε στην ανάγκη παραχώρησης 4 χλμ στην πόλη, αλλά κατά την επίσκεψή του, στο λιμάνι εάν θελήσει να πληροφορηθεί από τους ανθρώπους της διοίκησης του ΟΛΠΑ την πλήρη αλήθεια για την ειλλημμένη απόφαση παραχώρησης των συγκεκριμένων χώρων στην πόλη, από την στιγμή που θα ξεκινήσει την λειτουργία του το νέο λιμάνι της Πάτρας.

 

Εν τέλει, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ξεκίνησε κι επίσημα τον προεκλογικό αγώνα του, επιδιδόμενος στην συνηθισμένη σκανδαλολογική ρητορεία του και στον εξίσου συνηθισμένο χαρακτηρισμό των επικείμενων ευρωεκλογών ως δημοψήφισμα.

 

Δυστυχώς γι' αυτόν όμως και για όλους εκείνους που ονειρεύονται την παλινόρθωση του «παλιού καλού ΠΑΣΟΚ», και μετά την 7η Ιουνίου, μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία στο πλευρό της φιλελεύθερης παράταξης και του μόνου ηγέτη του Κώστα Καραμανλή που συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη όλων των Ελλήνων, θα τους αποδείξουν και πάλι πως η Ελλάδα ξέρει να πηγαίνει μπροστά και να κερδίζει τις μάχες για το μέλλον της, ξέρει όμως και να αφήνει για πάντα στο παρελθόν, τους λαϊκισμούς και τις ανέξοδες υποσχέσεις.

Ο κ. Παπανδρέου, μάλλον θα έχει αρκετό χρόνο ακόμα μπροστά του για να σκεφτεί κάτι καλύτερο και πιο ουσιαστικό να μας πει, την επόμενη φορά που με το καλό θα μας ξανάρθει...

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται καλά, πολύ καλά ότι στις δύσκολες αυτές ώρες τις κρίσιμες για ολόκληρο τον κόσμο, ο τόπος χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους.

 

Τέλος, σήμερα Τρίτη ο κ. Νίκος Νικολόπουλος θα μιλήσει στον Δήμο Παραλίας στο κέντρο «Ακταίον» στις 07.30 το απόγευμα.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος