Loading...
 Start Page
«Η κυβέρνηση υποβάλλει τον λαό σε νέες θυσίες χωρίς αντίκρυσμα»


Συνέντευξη στην εκπομπή «ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΙΝΟ» στο ραδιόφωνο Τρικάλων στους δημοσιογράφους  Ελ. Νιζάμη και Χρ. Παπαθανασίου, καθώς και στο σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΜΕΛΛΟΝ» στο δημοσιογράφο Τ. Νικολόπουλο, παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Αχαιός πολιτικός μεταξύ άλλων είπε τα εξής: Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης έχει αποτύχει, τόσο στην έμπνευση όσο και στην εκτέλεσή της. Τόσο στην επίτευξη της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής, όσο και στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Και έτσι, η Κυβέρνηση αναγκάζεται να υποβάλει την κοινωνία σε νέες, περισσότερες, «αιματηρές» θυσίες.

Θυσίες χωρίς αντίκρισμα.

Η Ελλάδα βιώνει σήμερα μια από τις πλέον πολυτάραχες περιόδους της μακραίωνης  ιστορίας της. Σε καθημερινή βάση περπατά πλέον σε τεντωμένο σχοινί, ο Έλληνας εργαζόμενος κινδυνεύοντας να υποστεί τις συνέπειες μιας οικονομικής καταστροφής. Η Ελλάδα πληρώνει σήμερα την τραγική πολιτική επιλογής του Μνημονίου και της ακόμα χειρότερης προσπάθειας εφαρμογής των όρων του Μεσοπρόθεσμου».

Σχολιάζοντας τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης ο Ν. Νικολόπουλος επεσήμανε: «Τα νέα μέτρα καταλήστευσης των μισθών και των συντάξεων, που αποφασίστηκαν στις δύο νυχτερινές τηλεδιασκέψεις, έχουν προκαλέσει «σοκ και δέος»  στην ελληνική κοινωνία.

Η οριζόντια νέα μείωση μισθών και συντάξεων, οι νέες κρατήσεις, οι μαζικές απολύσεις μέσα από την εργασιακή εφεδρεία, οι δραστικές περικοπές των εφάπαξ αποζημιώσεων, το κούρεμα των επικουρικών συντάξεων υπονομεύουν την ανάπτυξη και καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή.

Όλοι γνωρίζουν ότι τα δυσβάστακτα αυτά μέτρα είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας και της ανικανότητας της Κυβέρνησης να πετύχει έστω και στοιχειωδώς τους στόχους της συμφωνίας που  η ίδια προσυπέγραψε».

Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκος Νικολόπουλος επίσης σε υψηλούς τόνους είπε: «Αυτό είναι μνημείο βαρβαρότητας,  θα αποτελεί για τα κοινοβουλευτικά χρονικά το νέο πακέτο μέτρων αφού  επιβάλλεται ακόμη και στις πιο ευπαθείς ομάδες, σε πολίτες χωρίς εισοδήματα, σε πολύτεκνους,  σε άτομα με αναπηρία, σε ανέργους και  άλλους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Τα τραγικά αυτά μέτρα επιβάλλουν αδιάκριτα και εσπευσμένα, επειδή έπεσαν έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και όλους τους στόχους τους. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι πως η  ελληνική κοινωνία και μάλιστα το πιο αδύναμο κομμάτι της «γονατίζει» σήμερα γιατί η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να περιορίσει έστω και λίγο τις σπατάλες του Δημοσίου».

Τέλος για να αιτιολογήσει αυτή την κριτική τόνισε:  

«Σκεφθείτε μόνον ότι το έλλειμμα αντί να μειωθεί αυξήθηκε το 2011 σε σχέση με το 2010, καθώς επίσης ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να περιορίσει το κράτος, δεν έκανε ούτε μια αποκρατικοποίηση, δεν έκλεισε ούτε έναν από τους αδρανείς και άχρηστους οργανισμούς, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ούτε ένα από τα ακίνητα της κρατικής περιουσίας, δεν κράτησε τη δέσμευσή της και προσέλαβε 28.000 υπαλλήλους, πολύ περισσότερους δηλαδή από αυτούς που έπρεπε».

Κατέληξε ο Αχαιός πολιτικός Νίκος Νικολόπουλος.

«Αυτές είναι οι αιτίες που σήμερα η χώρα συνθλίβεται από άδικα, αντικοινωνικά αλλά δυστυχώς και αναποτελεσματικά μέτρα ε, λοιπόν : Το θράσος τους δεν έχει όρια».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος