Loading...
 Start Page
«Στην επιτροπή ακούσαμε απίστευτα πράγματα.»  Το θράσος τους δεν έχει όρια

«To έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Έπρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14% ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αποκάλυψε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά.

Την παραπάνω δήλωση θύμισε στους ακροατές της πρωϊνής ζώνης του ΑΝΤ1 radio o βουλευτής της ΝΔ, κ. Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε απατώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων  Π. Λιάκου και Κ. Γιαννουλόπουλου στην εκπομπή «Αδιάβροχοι».

Αυτή τη δημόσια καταγγελία και την κατηγορηματική άποψη ότι «το έλλειμμα του 2009 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας. Κι εμείς παρουσιάσαμε στη Eurostat 15,4%», εκλήθη χθες , υποδειχθείς από την κυβέρνηση Παπανδρέου για Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής ΄΄ΕΛΣΤΑΤ΄΄, να καταρρίψει ή να επιβεβαιώσει από την αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Γεωργίου.

Αξίζει να υπογραμμιστεί, είπε ο Τομεάρχης Εργασίας , ότι αρκετά μέλη του Δ.Σ. που διόρισε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ καθώς και οι επιστήμονες στατιστικολόγοι, εργαζόμενοι και στελέχοι της ΄΄ΕΛΣΤΑΤ΄΄, καταγγέλλουν εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος για το 2009. Ενώ, η Επιτροπή για την Αξιολόγηση των Δημοσιονομικών Στοιχείων, που συνέστησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμούσε, στην Έκθεσή της, πέρυσι το Φεβρουάριο, πολύ χαμηλότερο έλλειμμα για το 2009.

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, εξήγησε και τους λόγους που ζήτησε να κατατεθεί όλη η αλληλογραφία (Πρωθυπουργό, Υπουργούς, Πρόεδρο Βουλής, Eurostat κ.α. λέγοντας ότι «Είναι σαφές πως παίρνουν νέα διάσταση οι γνωστές σε όλους δηλώσεις του πρώην επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Στρος Καν για μυστικές συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Παπανδρέου , κατά την εποχή που, κατά την κ. Γεωργαντά μεθοδευόταν η είσοδος της χώρας μας στην πολιτική του Μνημονίου. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αγνοεί τις θυσίες του Ελληνικού λαού που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια βρίσκεται κάτω από το ζυγό του ΔΝΤ και να επιχειρήσει συγκάλυψη ή απόκρυψη. Όλοι οι Έλληνες πολίτες απαιτούν να μάθουν τι πραγματικά συνέβη κατά τον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009, με βάση το οποίο παραδόθηκε η πατρίδα μας στο ΔΝΤ.

Ακόμη, κ. Νίκος Νικολόπουλος, είπε ότι «προκαλεί υπόνοιες το γεγονός ότι , ως Πρόεδρος της Αρχής τοποθετήθηκε ο κ. Α. Γεωργίου υπάλληλος του ΔΝΤ, ο οποίος κατά το κρίσιμο διάστημα της αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009 δεν είχε παραιτηθεί από το ΔΝΤ, αλλά τελούσε σε άδεια άνευ αποδοχών. Η ενέργεια αυτή δεν γνωρίζω εάν είναι σύννομη (δηλαδή ένας εν’ ενεργεία υπάλληλος του ΔΝΤ ετίθετο επικεφαλής της πιο νευραλγικής υπηρεσίας της Ελλάδος), θυμίζει μία σύγχρονη μορφή Κερκόπορτας».

Επιπλέον, κ. Νίκος Νικολόπουλος, είπε ότι όλοι οι βουλευτές χθες πρέπει να κατάλαβαν ότι το έλλειμμα διογκώθηκε λόγω του γεγονότος ότι μπήκαν όχι με φυσιολογικό τρόπο στη ΄΄γενική κυβέρνηση΄΄ (σ.σ. στενός δημόσιος τομέας και πλευρές του ευρύτερου ) ένας αριθμός ΔΕΚΟ, αυτοί οι 151 φορείς, αυτούς που τώρα εξελίσσεται η εφεδρεία.

Εν τέλει το αναθεωρημένο έλλειμμα του έτους 2009, περιέλαβε και αυτά τα στοιχεία, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Αρχής και χωρίς την έκδοση σχετικής απόφασης του συλλογικού οργάνου διοίκησης της Αρχής, όπως απαιτούσε ο Νόμος. Το αναθεωρημένο κατά τον τρόπο αυτό έλλειμμα του έτους 2009, διαβιβάστηκε από τον Πρόεδρο της Αρχής στην Eurostat, η οποία στη συνέχεια προχώρησε στην υιοθέτηση και ανακοίνωσή του.

Εξάλλου για το ίδιο θέμα ο Αχαιός βουλευτής μίλησε χτες στο ΡΑΔΙΟ 9 στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος