Loading...
 Start Page
«Η κυβέρνηση κάνει διαφήμιση «μεταρρυθμιστικής βούλησης»

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» των δημοσιογράφων Β. Λυριντζή και Δ. Οικονόμου, μίλησε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος. Ο Αχαιός Βουλευτής μεταξύ άλλων και απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων επεσήμανε: «Η εξπρές διαδικασία της μείωσης του δημόσιου τομέα επιφέρει στο ξεκίνημά της κιόλας, ιλαροτραγικές , παράλογες ή άδικες συνέπειες σε ευαίσθητες υπηρεσίες, όπως φάνηκε ήδη σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις των υπηρεσιών που άγγιξε ο τυφώνας της «εργασιακής εφεδρείας».

Φυσικά και θα έπρεπε να αξιολογήσουμε την χρησιμότητα υπαλλήλων και υπηρεσιών. Σε αυτή τη φάση δεν έχει παίξει κανένα ρόλο στην τυφλή «προγραφή» στην οποία προχώρησε η Κυβέρνηση.

Την ώρα λοιπόν αυτή που χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια, χωρίς προδιαγραφές δημιουργούν προυποθέσεις για κομματικές εκκαθαρίσεις και πολιτική ομηρία.

Η κυβέρνηση έχει προσλάβει τουλάχιστον 25 χιλιάδες νέους δημοσίους υπαλλήλους.

Αν κάποιος αθροίσει τις νέες θέσεις που προκύπτουν από το νομοθετικό έργο τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσότερων από 70 νέων κρατικών δομών και τη δημιουργία 1.230 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωσή τους.

Ενώ όπως κατήγγειλε αδιάψευστα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Γιαν. Μιχελάκης μόνον για το 2010 καλύφθηκαν 25.850 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353 θέσεις με συμβάσεις έργου.

Δεν μπορεί λοιπόν μετά από αυτό να οδηγούνται χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου με από απόλυτα αδιαφανείς διαδικασίες στον καιάδα της εργασιακής εφεδρείας και ανεργίας.

Ακόμα και σε φορείς που ακόμα και η πιο ακραία αντικοινωνική πολιτική θα… ντρεπόταν να εφαρμόσει, όπως τα ιδρύματα νοσηλείας και υποστήριξης ειδικών πληθυσμιακών ομάδων.

Ταυτόχρονα με τη λίστα των υπό συγχώνευση ή κατάργηση φορέων του Δημοσίου, υπονομεύεται η αναπτυξιακή προοπτική.

Ερευνητικά κέντρα και οργανισμοί που συνδέονται με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας (ορυκτός πλούτος, τουρισμός, γεωργία κλπ) και μπορούν να συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας αποδυναμώνονται».

Ο Νίκος Νικολόπουλος στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πώς απαντά στην επιχείρηση της κυβέρνησης να καταστήσει συνένοχο του εγκλήματος της απάντησε:

«Πρόκειται για εσκεμμένη παραποίηση της αλήθειας, καθώς η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είχε εντελώς διαφορετικούς όρους και στόχευση.

  • Η Νέα Δημοκρατία προτείνει το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας για την αποφυγή της απόλυσης.
  • Η κυβέρνηση τον εισάγει ως προθάλαμο της απόλυσης και απόλυση σε συνθήκες ύφεσης, ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη».
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος