Loading...
 Start Page
ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

-----------------------------------------------------------------------

Επερώτηση και για την κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ

 

Στον καιάδα της εργασιακής εφεδρείας και ανεργίας, οδηγούνται χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου, με απόλυτα αδιαφανείς διαδικασίες, τονίζεται σε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας που κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, από κοινού με τους συναδέλφους του Θεόδωρο Καράογλου και Αναστάσιο Καριπίδη.

Όπως τονίζουν οι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όσους κρίνει το ΠΑΣΟΚ ως απαραίτητους, θα διατηρήσουν την εργασία τους και θα παραμείνουν ως επίστρατοι στον κομματικό του Στρατό στο Δημόσιο.

Ερωτούν δε βάση ποιας μελέτης θα καθοριστεί ο αριθμός των πλεοναζόντων και βάση ποιας διαδικασίας θα γίνει η διαλογή των απαραιτήτων.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση τονίζονται τα εξής:

«Σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση, άμεσα θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας οι υπάλληλοι Δημοσίου που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό.

Ο χαρακτηρισμός των υπαλλήλων σε πλεονάζοντες, θα γίνει χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη και χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί, κάποιο αντικειμενικό σύστημα ή κριτήρια.

Αποτέλεσμα θα είναι να ριχτούν στον καιάδα της εργασιακής εφεδρείας - ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενοι.

Από παντού καταγγέλλεται ότι το καθεστώς του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ, θα επιλέξει τους απαραίτητους με απόλυτα αδιαφανή διαδικασία και χωρίς καμία διαδικασία τύπου ΑΣΕΠ και στην συνέχεια θα τους κατατάξει σε πίνακα βάσει «προσόντων»!!!

Όσους όμως αποβάλει το ΠΑΣΟΚ απ’ το Δημόσιο ως πλεονάζον προσωπικό, πέρα απ’ την φτώχια τους, θα τους διαπομπεύσει μέσα από τον πίνακα των ανικάνων του ΑΣΕΠ.

Οι έσχατοι του πίνακα ως εκ τούτου, δεν θα μπορέσουν ίσως  και στο μέλλον να αναζητήσουν εργασία.

Αντίθετα όσους κρίνει αυθαίρετα το ΠΑΣΟΚ ως απαραίτητους, θα διατηρήσουν την εργασία τους και θα παραμείνουν ως επίστρατοι στον κομματικό του Στρατό στο Δημόσιο».

Στο μεταξύ με άλλη ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, οι κ.κ. Νικολόπουλος, Καράογλου και Καριπίδης επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση με προχειρότητα και χωρίς σχέδιο, μελέτη και επεξεργασία, αναγγέλλει ότι θα καταργήσει τον ΕΟΜΜΕΧ.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής:

«Η εχθρική πορεία της κυβέρνησης προς τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 98% των επιχειρήσεων της χώρας, συνεχίζεται με την κατάργηση του μοναδικού Φορέα στήριξής τους.

Αντί λοιπόν, στην παρούσα πρωτοφανή οικονομική κρίση, να προσαρμόσουν συγκεκριμένες δράσεις στήριξης των επιχειρήσεων, απαξιώνουν το εργαλείο τους και το καταργούν.

Η κυβέρνηση καταργεί τον ΕΟΜΜΕΧ και χωρίς καμία εναλλακτική πρόταση, προσφέρει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και το κύριο μέρος των εργασιών του στους ιδιώτες και ότι υπόλοιπο το μεταφέρει στο Δημόσιο.

Μαζί καταργεί και τον λόγο των παραγωγικών φορέων που συμμετέχουν στο ΔΣ του ΕΟΜΜΕΧ, ενώ απολύει 120 εργαζόμενους υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας, μέσω της εργασιακής εφεδρείας.

Ταυτόχρονα με την κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ, «για… να περιορισθεί το διογκωμένο Κράτος και να πάψει να είναι σπάταλο», λίγα μέτρα πιο κάτω, στον ίδιο δρόμο που εδρεύει ο ΕΟΜΜΕΧ (Ξενίας 16), στην Ξενίας 22 εγκαθιστά σε υπερπολυτελές κτίριο το ΤΕΜΠΜΕ/ΕΤΕΑΝ, με παρεμφερές έργο όπου θα προσλάβει 40 νέους κομματικούς υπάλληλους!!!!!».

Τέλος ρωτούν βάση ποιου σχεδίου και ποιας μελέτης καταργείται ο ΕΟΜΜΕΧ, ποιες άλλες δομές στήριξης επιχειρήσεων θα τον αντικαταστήσουν και με ποια λογική η κυβέρνηση πετά στον καιάδα της ανεργίας 120 εργαζόμενους υψηλού επιπέδου και οργανώνει νέες προσλήψεις σε παρεμφερή τομέα.

 

 

 

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος