Loading...
 Start Page

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«ΗΧΗΡΗ» ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

Στοπ στις μοναχικές εμφανίσεις των υποψηφίων προέδρων

 

 

Κοινές εμφανίσεις των υποψηφίων προέδρων (κι όχι μοναχικές περιοδείες), απολογισμό, αυτοκριτική κι ανάλυση των αιτίων της ήττας πριν την εκλογή νέου προέδρου (ώστε οι υποψήφιοι να κριθούν από την κοινωνία για τις απόψεις τους), καθώς και εμβάθυνση της εσωκομματικής δημοκρατίας στη Νέα Δημοκρατία, ήσαν οι τρεις προτάσεις που εμφατικά κατέθεσε στο Συνέδριο, ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

 

Ο Αχαιός πολιτικός με ευθύ και εμφατικό τρόπο, υπογράμμισε πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να συνεχίσει να μοιάζει ότι λειτουργεί σε... παράλληλο κόσμο με την κοινωνία, αλλά να αποδείξει πως ζει μέσα στην κοινωνία και μπορεί να ανανεωθεί ακούγοντας την φωνή της.

 

«Ξέρετε, πως ακόμα και στις καλές εποχές, ακόμα και ενώ ο πρόεδρος που στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις, ο Κώστας Καραμανλής έμοιαζε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, δεν δίστασα να ασκήσω κριτική. Και χρεώθηκα με πολλά. Αλλά ακριβώς επειδή για μένα, το «κεφάλαιο» του Κώστα Καραμανλή ήταν - και παραμένει - ανεξάντλητο για την χώρα και επειδή, η Νέα Δημοκρατία είχε την υποχρέωση να εκπληρώσει τις προσδοκίες του λαού, δεν μπορούσα να σωπάσω, ούτε να παριστάνω τον απλό χειροκροτητή» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως πολύ περισσότερο τώρα, η παράταξη δεν έχει την πολυτέλεια ούτε να περιμένει «Μεσιανισμούς», ούτε να συνεχίζει μια θολή πορεία, χωρίς να λέγονται οι αναγκαίες αλήθειες και να προχωράει σε τολμηρές αλλαγές.

 

Σε αυτό το νέο πλαίσιο, ο κ. Νικολόπουλος, πρότεινε ευθέως να σταματήσουν άμεσα οι προσωπικές προεκλογικές καμπάνιες των υποψηφίων προέδρων. «Τι νόημα έχει να περιοδεύει καθένας χωριστά; Προτείνω κοινές εκδηλώσεις στις έδρες κάθε διοικητικής περιφέρειας, οργανωμένες από τις τοπικές ΝΟΔΕ και ένα κεντρικό τηλεοπτικό, πραγματικό, debate. Ζητώ από τους υποψήφιους προέδρους να κάνουν την υπέρβαση. Να κινηθούν ριζοσπαστικά, αυτό περιμένει ο κόσμος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ακόμα, ο βουλευτής Αχαΐας, υπογράμμισε πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να τοποθετηθούν δημόσια και ξεκάθαρα, όχι μόνο για τις σκέψεις και τις ιδεολογικές προσεγγίσεις της «επόμενης μέρας», αλλά και για τα αίτια της ήττας. «Χρωστάμε στους πολίτες έναν έντιμο και ειλικρινή απολογισμό. Πρέπει οι υποψήφιοι Πρόεδροι να τοποθετηθούν δημόσια και συγκεκριμένα τώρα. Είναι σημαντική η άποψή τους και θα αξιολογηθούν από αυτή» τόνισε.

 

Τρίτη ουσιαστική παρέμβαση του κ. Νικολόπουλου, ήταν η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της Ν.Δ. και η εμβάθυνση της εσωκομματικής δημοκρατίας. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως θέσεις, όπως αυτή του Γραμματέα του κόμματος ή του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα πρέπει να υπόκεινται σε ουσιαστικά ελεύθερες και ακηδεμόνευτες ψηφοφορίες και όχι σε ψηφοφορίες μετά από «άνωθεν υποδείξεις».

 

«Εάν η νέα ηγεσία της παράταξης κρίνει ότι αυτές οι θέσεις έχουν άμεση σχέση με την δική του παραγωγή έργου και οι άνθρωποι που εκλέγονται πρέπει να είναι στενοί συνεργάτες του, ας μας το πει, ώστε να τροποποιηθεί το καταστατικό και αυτές οι θέσεις ευθύνης να διορίζονται από τον Πρόεδρο. Αν όμως αυτές οι θέσεις είναι αιρετές, τότε θα πρέπει να είναι πραγματικά αιρετές. Χωρίς υποδείξεις και σημαδεμένες διαδικασίες. Ας παραδειγματιστούμε, αν θέλετε, κι από το πρόσφατο πάθημα του ΠΑΣΟΚ...» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως ο ίδιος τουλάχιστον δεν είναι διατεθειμένος να ανέχεται πλέον τις ίδιες θολές διαδικασίες και πως σε κάθε εκλογή τέτοιας θέσης, στην οποία όμως η εκλογή θα είναι «σημαδεμένη», θα θέτει υποψηφιότητα! «Όχι για να εκλεχτώ, αλλά για να... θυμίζω πως η παράταξή μας έχει ανάγκη από νέου τύπου διαδικασίες πλέον. Ανοιχτές και ξεκάθαρες» επεσήμανε.

 

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος, αναφερόμενος στα πρώτα αρνητικά σημάδια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στις ανάγκες της χώρας, υπογράμμισε καταχειροκροτούμενος: «Πάμε να εκλέξουμε νέο Πρόεδρο. Πάμε να αλλάξουμε πρόσωπα και καταστάσεις που μας πίκραναν ή μας έκαναν αναχρονιστικούς και μας κράτησαν σε απόσταση από την κοινωνία. Αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε η υπεύθυνη αντιπολίτευση. Δεν γίνεται λοιπόν να ασχοληθούμε με τα θέματα της χώρας τον... άλλο μήνα! Η ζωή τρέχει και δεν περιμένει μέχρι  να λύσουμε εμείς τα θέματά μας! Δεν μας ψήφισαν για να βγάλουμε Πρόεδρο. Μας ψήφισαν για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολιτών! Και για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να πείσουμε πρώτα - πρώτα, πως αλλάξαμε εμείς. Πως αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την πολιτική και την άσκηση εξουσία

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος