Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος : «Χωρίς άνωθεν υπόδειξη η εκλογή του Γραμματέα. Θα είμαι υποψήφιος αν…φαλκιδευτεί το δικαίωμα επιλογής»

Ν. Νικολόπουλος : «Χωρίς άνωθεν υπόδειξη η εκλογή του Γραμματέα.

Θα είμαι υποψήφιος αν...φαλκιδευτεί το δικαίωμα επιλογής»

 

 

Βαρυσήμαντη πολιτική τοποθέτηση - δήλωση Νικολόπουλου στην Κ.Ε.. Να μπει τέλος στις άνωθεν υποδείξεις για την εκλογή Γραμματέα


Να μπει τέλος στην διαδικασιολογία και να ανοίξει η ουσιαστική συζήτηση για τα αίτια της βαριάς εκλογικής ήττας, μέσω της οποίας θα αλλάξουν όσα πρέπει για να οδηγηθεί η Νέα Δημοκρατία, αναγεννημένη, σε μια νέα εποχή, ζήτησε από την Κεντρική Επιτροπή της παράταξης, ο Αχαιός βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, τοποθετήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, το πρωί του περασμένου Σαββάτου και πρότεινε παράλληλα, στο προσεχές Συνέδριο, να ληφθούν και κάποιες ακόμα αποφάσεις, που αφορούν τα μέλη της παράταξης, αλλά και τις δυνατότητες που έχει ο Πρόεδρος να προτείνει ή να διορίζει πρόσωπα στις υπεύθυνες κομματικές θέσεις.

«Αισθάνομαι πως εδώ και μέρες έχουμε μπει σε ατραπούς ακατανόητους για τη κοινωνία» ανέφερε ο Αχαιός βουλευτής, σχετικά με την διαδικασία εκλογής προέδρου. Επεσήμανε πως ήταν μεταξύ των πρώτων που ζήτησε κάλπες στην βάση και πως από την στιγμή που αυτό το μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε, δεν έχει κανένα νόημα η «διύλιση του κώνωπα», μεταξύ «μελών», «φίλων», κλπ. «...Λες και το έγγραφο που θα συμπληρώνουν όσοι προσέλθουν στις κάλπες αποτελεί συμβόλαιο ζωής για αυτούς που θα το υπογράφουν!» ανέφερε χαρακτηριστικά.


ΚΟΜΜΑ ΜΕΛΩΝ

Ο Αχαιός βουλευτής, υπογράμμισε πως αν η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να καταστεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα με πραγματικά μέλη, οφείλει τότε να αλλάξει όλα όσα οριοθετούν τη σχέση μελών - κόμματος και να αποκτήσει μέλη με ουσιαστικά δικαιώματα και υποχρεώσεις, με ετήσια οικονομική συνδρομή, κλπ. Μέσω αυτής της διαδικασίας, μπορεί στο μέλλον να μην ανοίξει νέα συζήτηση για μελλοντική εκλογή προέδρου και όλοι να ξέρουν ποιο θα είναι το εκλεκτορικό σώμα στην παράταξη, σε κάθε παρόμοια κατάσταση. «Σήμερα, ωστόσο» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος «κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί την επώνυμη και υπεύθυνη συμμετοχή των πολιτών» τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να αλλάζουμε γνώμη. Οι απόψεις μπορούν να αλλάζουν. Αλίμονο αν δεν γινόταν αυτό. Τότε δεν θα τολμούσαμε να πιστεύουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε όσα μας οδήγησαν στην εκλογική ήττα και να πείσουμε και πάλι το 1.000.000 Έλληνες που δεν μας στήριξαν, να μας ξαναστηρίξουν στο μέλλον. Ας τελειώνουμε λοιπόν με τις ανούσιες συζητήσεις. Θέλουμε κάλπες ανοικτές στη κοινωνία, γιατί αύριο και πάλι θα θέλουμε σύσσωμη την κοινωνία, σύσσωμη να μας στηρίξει στις νέες εκλογικές μάχες!»

 

 


ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Επίσης, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε και στην εσωτερική δημοκρατία της παράταξης. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως αν όλοι επιθυμούν τη διεύρυνσή της, τότε οι υπεύθυνες πολιτικές θέσεις θα πρέπει να προκύπτουν μέσα από ανοιχτές ψηφοφορίες και όχι από προτάσεις - υποδείξεις του οποιουδήποτε Προέδρου. «Αντιλαμβάνομαι πλήρως, ότι ίσως αποτελεί δικαίωμα του Προέδρου να επιλέγει ο ίδιος τους κύριους συνεργάτες του. Αν έτσι πρέπει, τότε ας αλλάξουν και εκείνες καταστατικές διατάξεις που θα καθορίζουν ποια όργανα θα διορίζονται από τον Πρόεδρο και ποια θα είναι αιρετά. Σε όποια αποφασίσουμε ότι θα εκλέγονται όμως, τότε η εκλογή τους θα είναι πραγματική και όχι κατευθυνόμενη», επεσήμανε, καταλήγοντας πως ο ίδιος, τουλάχιστον, σε περίπτωση που δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο και η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται προ ψηφοφοριών που είναι όμως προκαθορισμένες, θα είναι υποψήφιος! «Όχι γιατί θα ελπίζω να ψηφιστώ, αλλά γιατί με την παρουσία μου θέλω να διασφαλίζω πως η ψηφοφορία δεν θα είναι τόσο... προκαθορισμένη, όσο κάποιοι θα θέλουν», υπογράμμισε.

Τέλος, ο Νίκος. Νικολόπουλος, τόνισε πως η ανασυγκρότηση της παράταξης πρέπει να ξεκινήσει από την «καρδιά» της, δηλαδή το Καταστατικό και να επεκταθεί σε πρόσωπα, όργανα, εκπροσώπους, κλπ. «Ας ανοίξουμε τις πόρτες να μπει η πολιτική. Ας ανοίξουμε τις πόρτες να μπει η κοινωνία...» κατέληξε.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος