Loading...
 Start Page
   Νίκος Νικολόπουλος: Κανείς απαθής και αδιάφορος στην αγωνία νέων και εργαζομένων.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Νικολόπουλος: Κανείς απαθής και αδιάφορος στην αγωνία νέων και εργαζομένων.

 

Συγκέντρωση των εργαζομένων με stage καθώς και όλων των συμβασιούχων του δημοσίου τομέα, των οποίων η κυβέρνηση με μία μονοκονδυλιά σβήνει κάθε εργασιακή ελπίδα, διοργανώνει για τις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης, 27 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Patras Palace, ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος.

 

«Κανένας μας δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος και ασυγκίνητος μπροστά στην πραξικοπηματική λογική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να αδειάσει τις θέσεις του δημοσίου από δεκάδες χιλιάδες πολίτες που προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες με αντάλλαγμα ένα πενιχρό εισόδημα και την ελπίδα για ένα καλύτερο και πιο σταθερό εργασιακό μέλλον. Και αυτό γίνεται δίχως το παραμικρό εναλλακτικό σενάριο, τη παραμικρή αχτίδα προσδοκίας για αυτή την στρατιά συμπολιτών, που δικαίως αισθάνονται σαν στυμμένες λεμονόκουπες» τονίζει ο Αχαιός Βουλευτής, που κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης της Τρίτης θα φροντίσει να υπάρχει και πλειάδα νομικών της πόλης, με την βοήθεια και την συμπαράσταση των οποίων θα μπορούν οι εργαζόμενοι με stage και οι συμβασιούχοι να διεκδικήσουν το δίκιο τους εκτός από τους αγώνες τους και την προσφυγή στα έννομα μέσα.

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

 

Πέραν τούτου όμως, ο κ. Νικολόπουλος, κατέθεσε, δύο ερωτήσεις στην Βουλή. Η πρώτη αφορά τους εργαζόμενους με stage στο Δημόσιο και η δεύτερη, τους απολυμένους συμβασιούχους του νέου Μουσείου της Πάτρας.

 

Μάλιστα, σε ότι αφορά την πρώτη περίπτωση, ο κ. Νικολόπουλος αναδεικνύει ότι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, με εντελώς διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισε το ζήτημα των stage επί των προηγουμένων ημερών διακυβέρνησής του και καθώς τότε δεν είχε απέναντί του, αυτούς που σήμερα το ίδιο θεωρεί ως «γαλάζια παιδιά»!

 

Σε ό,τι αφορά το Μουσείο της Πάτρας, ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες που έχει η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για την τύχη του μεγάλου έργου, του οποίου η λειτουργία βρίσκεται «μετέωρη» μετά την απόφαση υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου να ακυρώσουν ακόμα και την εθελοντική εργασία των πρώην συμβασιούχων, αλλά και την παντελή άγνοια που όπως φαίνεται έχει η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ. και η οποία καταδείχθηκε και το πρωί της Δευτέρας, όταν από τον ραδιοφωνικό αέρα της Πάτρας (Max FM), έγινε γνωστό πως η Υφυπουργός Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου, δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς για το ζήτημα και όπως δήλωσε, αφότου ενημερωθεί, θα απαντήσει σήμερα Τρίτη, οπότε και θα υπάρξει παρέμβαση του κ. Νικολόπουλου και διάλογός του με την Υφυπουργό.

 

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

 

Τέλος, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κ. Νικολόπουλος πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα Πατρών και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τον τρόπο λειτουργίας του Μουσείου σήμερα, ο οποίος φαίνεται πως είναι παντελώς ανασφαλής σε ό,τι αφορά την διαφύλαξη των ανεκτίμητων θησαυρών που περιέχει και την συνέχιση των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου.

Στην αναφορά του, ο Αχαιός πολιτικός, επισημαίνει πως μετά την απόλυση των συμβασιούχων φυλάκων, η λειτουργία του Μουσείου στηρίζεται αυτή την στιγμή σε ελάχιστους μόνιμους φύλακες καθώς και σε ορισμένους εργάτες άλλων ειδικοτήτων, που δεν είναι όμως φύλακες αλλά έλαβαν εντολή από την Στ' Εφορεία Αρχαιοτήτων να εργαστούν ως φύλακες. «Είναι σύννομη αυτή η διαδικασία; Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την ασφάλεια του Μουσείου και των αρχαιοτήτων που βρίσκονται μέσα σε αυτό;

Με απόφαση και ευθύνη ποίου λειτουργεί υπό τις παρούσες συνθήκες το Μουσείο και ποιος θα έχει την ευθύνη σε περίπτωση μιας ενδεχόμενης κλοπής; Δυστυχώς, όλα αυτά μου δείχνουν πως κάποιοι, ενδεχομένως εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά που έχουν αναλάβει και ζητώ από την Δικαιοσύνη να διερευνήσει όλη την υπόθεση...» τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του.

 

Ο Εισαγγελέας κ. Μπισμπίκης έδωσε αμέσως εντολή να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

 

(συνημμένα: Μηνυτήρια αναφορά Βουλευτή, ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων και σχετική φωτό)

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

Σας προσκαλούμε στην συγκέντρωση - συνέντευξη των εργαζομένων με stage καθώς και όλων των συμβασιούχων του δημοσίου τομέα, στους φορείς της Αχαίας και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, των οποίων η κυβέρνηση με μία μονοκονδυλιά σβήνει κάθε εργασιακή ελπίδα, διοργανώνει για τις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης, 27 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Patras Palace, ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος.

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος