Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ κατεδαφίζει όνειρα,  ξεριζώνει ελπίδες,  βάζει λουκέτα στο Πολιτισμό»
Ν. Νικολόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ κατεδαφίζει όνειρα,  ξεριζώνει ελπίδες,  βάζει λουκέτα στο Πολιτισμό»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ν. Νικολόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ κατεδαφίζει όνειρα,

ξεριζώνει ελπίδες,

βάζει λουκέτα στο Πολιτισμό».

 

Συνάντησε τους συμβασιούχους του Νέου Μουσείου της Πάτρας

 

 

Ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, επεσκέφθη τους συμβασιούχους εργαζομένους στο νέο Μουσείο της Πάτρας, προκειμένου να τους ακούσει και να τους συμπαρασταθεί στην δοκιμασία αναμονής της κυβερνητικής απόφασης για την συνέχιση της εργασίας τους ή την ένταξη τους στην μακρά λίστα των ανέργων.


Μετά την συνάντηση ο Αχαιός πολιτικός ανακοίνωσε σειρά ενεργειών, όπως δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα στην Βουλή, συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο, να θέσει το θέμα στην συνάντηση των Βουλευτών με τον Νομάρχη Αχαΐας και τον Δήμαρχο Πατρέων, θα παρακαλέσει την Νομαρχιακή και την Δημοτική ομάδα της Αντιπολίτευσης να φέρουν το θέμα στα συμβούλια τους, ενώ στην συγκέντρωση που διοργανώνει την Τρίτη στις 07.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Patras Palace, για τους υπό απόλυση νέους των προγραμμάτων stage και τους πολύχρονους συμβασιούχους να παραστεί αντιπροσωπεία τους και χαρακτηριστικά είπε: «Δεν μπορεί κανένας να ανεβεί στην πλάτη σας. Εκτός εάν εσείς δεχτείτε και σκύψετε»


Στόχος είναι να γίνει ενιαίο «μέτωπο διωχθέντων» και η πλειάδα των δικηγόρων που θα παρίσταται να αναλάβει την προστασία και τους δικαστικούς αγώνες.


Η άρνηση κάθε προοπτικής είναι ο πραγματικός «εργασιακός μεσαίωνας». Αποτέλεσμα του «ρεβανσιστικού μεσαίωνα» στον οποίο -όπως φαίνεται με την απαράδεκτη και εκδικητική απόφαση για την απόλυση χιλιάδων νέων ανθρώπων (stages) - ταχύτατα ολισθαίνει το δήθεν «ανανεωμένο» ΠΑΣΟΚ.


Τέλος σε δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ που βρέθηκαν στο Μουσείο στην συνάντηση διαμαρτυρίας ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:


«Μέσα σε ελάχιστες ημέρες γινόμαστε όλοι θεατές των «έργων» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και είναι έργα που περιέχουν άφθονη αναλγησία, εκδικητικότητα, ρεβανσισμό. Είναι έργα, που όλοι έχουμε ξαναδεί.


Ζητάμε να δοθεί τέλος στην περιπέτεια των εργαζομένων που χάρις και στην δική τους πολύτιμη συνεργασία η Πάτρα απέκτησε ένα κόσμημα, έναν πολύτιμο θησαυρό.


Να προωθηθούν άμεσα οι διαδικασίες επαναπρόσληψης από το Ταμείο Αρχαίων Πόρων. Να διευκολυνθεί η λειτουργία του Μουσείου. Να μην ακυρωθεί το τεράστιο έργο που έχει πραγματοποιηθεί. Να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν το έργο.


Δεκαεπτά άνθρωποι που αισθάνθηκαν το Μουσείο ως δεύτερο σπίτι τους και μετέφεραν στις πλάτες τους τις προσδοκίες όλων των Πατρινών για την ολοκλήρωση ενός καυχήματος της πόλης, περιμένουν το φως της εργασιακής ελπίδας.

Το ΠΑΣΟΚ κατεδαφίζει όνειρα, ξεριζώνει ελπίδες, βάζει λουκέτα στο Πολιτισμό.

 

Ο νέος υπουργός Πολιτισμού θα πρέπει να καμαρώνει για το παγκόσμιο ρεκόρ που κατάκτησε:

Κατάφερε να απαξιώσει ένα Μουσείο μέσα σε μόνο 10 μέρες υπουργίας του. Εύγε!


Ένα έργο που θαυμάστηκε σε όλο τον κόσμο από το ξεκίνημά του και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση αλλά και επισκεψιμότητα Μουσείο της χώρας, περιμένει το φως της ουσιαστικής και απρόσκοπτης λειτουργίας του, μακριά από δημοσιοϋπαλληλικές νοοτροπίες, αναχρονιστικές, μικροκομματικές, εκδικητικές συμπεριφορές και λογικές.


Τα τεράστια κενά που δημιουργούνται, δεν θα καλυφθούν παρά με την παρέλευση μεγάλου χρόνου, που θα επιφέρουν παραλυτικές επιπτώσεις στην ομαλόρρυθμη λειτουργία του Μουσείου και την εξυπηρέτηση χιλιάδων επισκεπτών και για το Μουσείο, αλλά και για την περιοχή.


Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, σύσσωμη περιμένει το φως της πολιτιστικής της ταυτότητας και την ακόμα πιο δυναμική ανάδειξη πόλων έλξης.


Αυτή τη στιγμή κρινόμαστε όλοι.

 

Όσοι διαψεύσουν τις προσδοκίες των Πατρινών, θα τιμωρηθούν. Όσοι βοηθήσουν την Πάτρα να λάμψει, θα έχουν κάνει το καθήκον τους. Οι υπεύθυνοι τοπικοί και μη, φορείς, ας επιλέξουν...

και ας θυμούνται: Η πολιτική εξουσία και οι φορείς της γίνονται αποκρουστικοί όταν εκδικούνται. Απεναντίας γίνονται ελκυστικοί όταν εξυπηρετούν τους αδυνάτους»

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος