Loading...
 Start Page
Καταρρέει το δημιούργημα των… «εξυγιαντών»  για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Πάτρα 13.12.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταρρέει το δημιούργημα των... «εξυγιαντών»
για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Με την πρώτη «κανονιά» μιας μάχης που ξεκίνησε με το δίκιο να γέρνει κατάφορα υπέρ των πολλών και η οποία θα ολοκληρωθεί νικηφόρα, παρασέρνοντας τις επιδιώξεις εκείνων που «ήρθαν ως εξυγιαντές αλλά στην πραγματικότητα είναι εκδικητές παλαιάς κοπής» (όπως χαρακτηριστικά ανέφερε), παρομοίασε την δικαστική απόφαση δικαίωσης των συμβασιούχων εργαζομένων στο Μουσείο της Πάτρας ο Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας πως θα αποτελέσει οδηγό σημαντικών πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων με πανελλήνιο αντίκτυπο, σε ότι αφορά τους εργαζομένους με συμβάσεις ή με προγράμματα Stage στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

«Δέκα άνθρωποι που με πειστήρια απέδειξαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Νέο Μουσείο της Πάτρας δικαιώθηκαν σε πρώτη φάση. Είμαι βέβαιος πως θα δικαιωθούν και οριστικά. Και θα ακολουθήσει η δικαίωση χιλιάδων άλλων! Όλων εκείνων που η κυβέρνηση θέλησε να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων με μία μονοκονδυλιά, επειδή ουσιαστικά τα χρωμάτισε ως γαλάζια παιδιά, αγνοώντας πως η μόνη και ουσιαστική αλήθεια είναι ότι πρόκειται για σκληρά εργαζόμενους με ελάχιστες απολαβές, που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες τους», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος μετά την προαναφερόμενη εξέλιξη, δεσμευόμενος να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά τον προσωπικό αγώνα του στο πλευρό των συμβασιούχων.

Μάλιστα, ο κ. Νικολόπουλος μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Νέου Μουσείου της Πάτρας κ. Ν. Μουρτζά, τους νομικούς Θ. Γιοβάνη, Τ. Παπαδόπουλο και Κ. Αποσοτλόπουλο, και εκπροσώπους των συμβασιούχων του νομού, παραβρέθηκε σε κοινή σύσκεψη το περασμένο Σάββατο, όπου λήφθηκαν πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε, με οδηγό την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση να ξεκινήσει την τρέχουσα κιόλας εβδομάδα, συζήτηση στην Βουλή, κατά την οποία οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα απαιτήσουν την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα καταρρεύσει ενώπιον της Δικαιοσύνης και της κοινωνίας και θα είναι επ’ ωφελεία της κυβέρνησης η έγκαιρη οπισθοχώρηση και διόρθωση των άρθρων του, αντί για την παταγώδη αποτυχία του» σχολίασε ο Αχαιός βουλευτής.

Επίσης, αποφασίστηκε η κατάθεση αγωγών και μηνύσεων εκ μέρους των συμβασιούχων εις βάρος κάθε εργοδοτικού φορέα ο οποίος ανέστειλε ή θα αναστείλει την εργασία τους, με βάση το προαναφερόμενο νομοσχέδιο. 

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Από το 2001, με το νόμο Σκανδαλίδη, εισήχθη ο θεσμός της μοριοδότησης των συμβασιούχων, ενώ το 2004 η κυβέρνηση Καραμανλή δημιουργώντας το νόμο Παυλόπουλου, μετέτρεψε εκατοντάδες χιλιάδες συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Η πρακτική που υιοθετεί σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι μόνο κοινωνικά ανάλγητη και δικονομικά αίωλη καθώς πρόκειται για εργαζόμενους που αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά έρχεται και σε ευθεία αντίθεση με τα έργα και τις πράξεις του ίδιου κόμματος και των ιδίων προσώπων κατά το παρελθόν. Θυμόμαστε καλά, ότι μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, το 2004 προτείναμε στο ΠΑΣΟΚ και στον Συνασπισμό, οι οποίοι και το υιοθέτησαν, ένα σχέδιο νόμου για την επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων. Μεταξύ των βουλευτών που υπέγραψαν εκείνο το σχέδιο νόμου είναι κι αρκετοί σημερινοί υπουργοί, όπως ο κ. Καστανίδης, η κ. Κατσέλη, ο κύριος Λοβέρδος, ο κύριος Ρόβλιας, η κυρία Χριστοφιλοπούλου. Όλοι αυτοί πρότειναν, όσες συμβάσεις στο Δημόσιο καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να θεωρούνται αορίστου χρόνου ενώ εισαγόταν και ένα τεκμήριο, ότι όταν ένας εργαζόμενος έχει απασχοληθεί για 18 μήνες με τρίμηνα κενά ή 24 μήνες ανεξαρτήτως κενών, τότε τεκμαίρεται, ότι καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σήμερα, όλοι αυτοί ας μας πούνε γιατί άλλαξαν γνώμη. Γιατί ένα από τα πρώτα νομοθετήματα της κυβέρνησής τους, στρέφεται κατά όλων των συμβασιούχων. Άμυαλα και με κομματικό καιροσκοπισμό, δυστυχώς, ενδύθηκαν το ένδυμα της εξυγίανσης του Δημοσίου, γι’ αυτό και τώρα θα… ξεγυμνωθούν πολιτικά».

ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Εξάλλου την Κυριακή το πρωί ο Βουλευτής Αχαίας κ. Νίκος Νικολόπουλος παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης στα Καλάβρυτα εκπροσωπώντας την Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος