Loading...
 Start Page
Συνάντηση Νίκου Νικολόπουλου με συμβασιούχους

Πάτρα 10.12.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Νίκου Νικολόπουλου με συμβασιούχους

Με τα Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων συναντήθηκε χθες, εκ μέρους του κόμματος της Ν.Δ. ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, στα γραφεία του κόμματος στην Βουλή και συζήτησε μαζί τους σχετικά με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα.


Στο ίδιο μήκος κύματος που κινούνται σχεδόν όλα τα Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους της χώρας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον Δήμο της Αθήνας, εξέφρασαν την αντίθεσή τους προς το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για δύο βασικούς λόγους: Αφενός, επειδή με αυτό δεν καταργούνται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας αλλά απλώς μεταλλάσσονται και αφετέρου, επειδή απολύονται συμβασιούχοι με πολυετή εργασία (6 ή 7 χρόνια εργασίας) κα μάλιστα χωρίς ουσιαστική προοπτική.


Οι εργαζόμενοι τόνισαν πως εμμένουν στις θέσεις τους, για καμία απόλυση έως το 2011, μονιμοποίηση όσων εκτελούν εργασίες πάγιων και διαρκών αναγκών μετά από αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, αυξημένη μοριοδότηση του χρόνου προϋπηρεσίας και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.


Μιλώντας στους εργαζόμενους ο κ. Νικολόπουλος, συμφώνησε πως το νέο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει καμία πρόνοια και καμία ρύθμιση αποκατάστασης των συμβασιούχων εργαζομένων και τόνισε πως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με έργα και πράξεις του κυβερνητικού παρελθόντος της ίδιας παράταξης , της οποίας υπουργοί είναι και σήμερα αρκετοί, όπως η κ. Κατσέλη, ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Καστανίδης, κ.ά.
Μάλιστα, ο Αχαιός πολιτικός θύμισε πως σε αντίστοιχες ρυθμίσεις που έγιναν έως και το 2004, συμφωνούσαν τότε, τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ.


Ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε εμφατικά: «Πρέπει δε, να τονιστεί ότι ακόμα και ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών, η ΓΣΕΕ δια του προέδρου της έθεσε το θέμα της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, στην συνεδρίαση της 17/07/2007, όταν συζητήθηκε ενώπιον του εν λόγω οργάνου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ίδιο συνέβη και στα πλαίσια της πρόσφατης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου της 8/10/2009, όταν συζητήθηκαν υποθέσεις συμβασιούχων, όπου η ΓΣΕΕ αλλά και η ΑΔΕΔΥ παρέστησαν δια των νομικών τους εκπροσώπων»

Επίσης, κατήγγειλε ότι: «Είναι, τουλάχιστον, ανακόλουθο να εισάγεται σήμερα ένα σχέδιο νόμου το οποίο ευαγγελίζεται ότι αναμορφώνει το σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, χωρίς καμία πρόνοια και μνεία περί των ήδη υφισταμένων συμβάσεων προσωπικού, που απασχολείται επί σειρά ετών και έχει τις προϋποθέσεις, που σύσσωμοι οι φορείς τέσσερα χρόνια πριν έθεταν»

Και κατέληξε προσθέτοντας: «Σύμφωνα με αλλαγές που περιήλθαν στην αντίληψη μας από δηλώσεις του ιδίου του κ. Υπουργού εισάγεται στο άρθρο 14 παρ. 2 εξαίρεση, με την οποία δίνεται η δυνατότητα παράτασης μέχρι τις 30.4.2010 των συμβάσεων έργου, που έληξαν από τον Νοέμβριο του 2009 ή επίκειται να λήξουν μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2010, βελτιώνει κατά τι την κατάσταση, χωρίς ωστόσο, να είναι να είναι το αποτέλεσμα αυτό, που χρειάζεται. Επίσης, για λόγους ισότητας και ισονομίας θα πρέπει η δυνατότητα αυτή να εφαρμοστεί και στην περίπτωση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, που πρόκειται να λήξουν στο εν λόγω χρονικό διάστημα καθώς και των συμβάσεων stage, που έληξαν ή πρόκειται να λήξουν στο διάστημα αυτό»

Να σημειωθεί, πως μαζί με τον κ. Νικολόπουλο, τους εργαζομένους υποδέχτηκε και ο κ. Τ. Μπαλτάκος, νέος Διευθυντής του Νομικής Υπηρεσίας του Γραφείου του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος και παρέλαβε τα ψηφίσματα των εργαζομένων για να τα παραδώσει στον Πρόεδρο, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος