Loading...
 Start Page

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5-12-2009

Ομιλία Νίκου Νικολόπουλου στην Βουλή στο σχέδιο Νόμου
«Οικονομική Ενίσχυσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.α. διατάξεις»

Ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, στην εισήγηση του στην ολομέλεια της Βουλής επί του Σχεδίου Νόμου «Οικονομική Ενίσχυση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εισφορά Κοινωνικής Ευθύνης των μεγάλων Επιχειρήσεων και της Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας κ.α. διατάξεις» από του βήματος της Βουλής, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:
Σε ανάλογες πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο συναντήσαμε την καθολική άρνηση και τον καθολικό μηδενισμό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της εποχής εκείνης. Για παράδειγμα, όταν εμείς διπλασιάζαμε τις αγροτικές συντάξεις, όταν διπλασιάζαμε το ΕΚΑΣ, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποχωρούσε από τη Βουλή. Ο διπλασιασμός των αγροτικών συντάξεων δεν έγινε στα είκοσι χρόνια που κυβερνούσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και έγινε στην πρώτη πενταετία της Νέας Δημοκρατίας.
Όταν εμείς δίναμε το έκτακτο οικονομικό βοήθημα από 500 μέχρι 800 ευρώ σε ένα εκατομμύριο εννιακόσιες χιλιάδες Έλληνες στις αρχές του έτους αυτού το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μειοψήφησε. Πάνω από ένα εκατομμύριο εξακόσιες εβδομήντα χιλιάδες Έλληνες συνταξιούχοι έλαβαν το έκτακτο βοήθημα από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις αρχές του 2009. Εμείς δεσμευθήκαμε ενώπιον του ελληνικού λαού ότι τα χρήματα που παρακρατούσατε εσείς από τις συντάξεις, τον γνωστό ΛΑΦΚΑ θα τον καταργήσουμε. Τον καταργήσαμε και επιστρέψαμε ως οικονομική βοήθεια όλα εκείνα τα παρακρατηθέντα χρήματα του ΛΑΦΚΑ από το 1993 μέχρι το 2004, που έκανε η Κυβέρνησή σας.
Μειώσαμε τους φορολογικούς συντελεστές. Ένας μισθωτός με δύο παιδιά και εισόδημα 15.000 ευρώ το 2004 πλήρωνε 690 ευρώ φόρο και το 2009 πληρώνει 250 ευρώ φόρο, δηλαδή του μειώσαμε την άμεση φορολογία κατά 64%. Αυτό ήταν κοινωνική ευαισθησία, στην οποία δεν παρακολουθούσατε την προηγούμενη Κυβέρνηση. Εμείς ως Κυβέρνηση -κι εσείς απόντες!- μειώνοντας το φορολογικό συντελεστή από το 30% στο 25% και αυξάνοντας τη φορολογική κλίμακα δώσαμε τη δυνατότητα σε σχεδόν τρία εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες Έλληνες το 2009 να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρο. Αυτό είναι κοινωνική πολιτική, είναι κοινωνική ευαισθησία
Φυσικά το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο μηδένισε την πολιτική μας, όχι μόνο δεν ψήφιζε τα μέτρα τα οποία αφορούσαν την πλειοψηφία των πολιτών, αλλά αποχωρούσε και από την Βουλή όταν συζητούσαμε τέτοια νομοσχέδια.
Προεκλογικά είπατε ότι θα δώσετε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ και δίνετε μόνο 1 δις. Ας λάβουμε υπόψη μας ότι τα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης και θέρμανσης καταργούνται. Παράλληλα, παγώνουν τα κλιμάκια του Ε.Κ.Α.Σ. ενώ εμφανίζονται με τη μορφή ενός κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης.

 

Επιπλέον, το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανά δικαιούχο υπολείπεται του αντίστοιχου που είχε προτείνει ως Αξιωματική Αντιπολίτευση το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αποτέλεσμα τα 300 και 400 ευρώ του επιδόματος, να υπολείπονται των 500 ευρώ που είχε δεσμευθεί πριν από μερικούς μήνες.
Τέλος, η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε επιχειρήσεις διαψεύδει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της αλλά και τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Υπουργού Οικονομικών για λύσεις που δεν θα εξαντλούνται σε έκτακτες εισφορές. Ταυτόχρονα, η παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία, περιλαμβάνει και διατάξεις που δημιουργούν έντονες ανησυχίες για τις επιπτώσεις τους στην οικονομική δραστηριότητα, καθώς η επιβολή της έκτακτης εισφοράς στα κέρδη επιχειρήσεων, μέτρο που υπό τις παρούσες συνθήκες δεν έχει υιοθετηθεί από καμία χώρα της ευρωζώνης, ενέχει τον κίνδυνο μετακύλισης του κόστους στους πολίτες, ενώ η επιβολή της έκτακτης εισφοράς στην ακίνητη περιουσία φυσικών προσώπων, μετά τις παλινωδίες ως προς το ύψος της αξίας, αναμένεται να επιβαρύνει σημαντικά την αγορά κατοικίας και την οικοδομική δραστηριότητα».


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΟΜΑΡΧΗ - ΔΗΜΑΡΧΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος μετά το τέλος της σύσκεψης των Βουλευτών του Νομού, του Δημάρχου της Πάτρας και του Νομάρχη Αχαίας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που με συνέπεια συνεχίζεται η διαπαραταξιακή, διακομματική προσπάθεια για την επίλυση των πολλών προβλημάτων του Νομού μας. Η επισήμανση από τα χείλη του Πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα, ότι είμαστε από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας, μας ενθαρρύνει να πιστέψουμε ότι η κυβέρνηση θα δράσει άμεσα και αποτελεσματικά για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι για όλα τα θέματα που τόσα χρόνια συζητάμε έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες προκαταρκτικές φάσεις δικαιούμαστε να πιστεύουμε ότι μετά τη συνάντηση μας με τον Πρωθυπουργό θα ξεκινήσει αμέσως η υλοποίηση και κατασκευή έργων ανάλογα με τις προτεραιότητες που θα συμφωνηθούν.
Πιστεύω ότι αν διατηρήσουμε την ενιαία στάση και συνεχίσουμε να ενεργούμε συντονισμένα θα επιτύχουμε πολλά πράγματα σε σύντομο διάστημα, προς όφελος της πόλης και της περιοχής».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος