Loading...
 Start Page

Γερμανικές αποζημιώσεις


Απάντηση στο απλό αλλά φλέγον ερώτημα αν η Κυβέρνηση προτίθεται να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις που έχουν εκδικαστεί υπέρ της Ελλάδος, ζητά ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή και τον σάλο που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την σκληρή αντιμετώπιση της Ελλάδος από την Γερμανία από την Γερμανία σε επίπεδο Ευρωπαικής Ένωσης, αλλά και την προσβλητική συμπεριφορά της χώρας όπως εκδηλώθηκε πριν από μερικές μέρες με το επίμαχο πρωτοσέλιδο του περιοδικού "|Focus".
Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Δικαιοσύνης, ο Αχαιός Βουλευτής ζητά να απαντήσουν και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν και πότε για την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων.


"Η Γερμανία μας οφείλει περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια δολάρια με σημερινές τιμές για τον ποσό των 7160 δις δολαρίων που επιδίκασε στην Ελλάδα η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946, για τις καταστροφές που προξένησαν τα γερμανικά στρατεύματα στην οικονομική υποδομή της χώρας και για τα 3,5 δις δολάρια, πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων" εξηγεί ο Βουλευτής Αχαίας.
Όπως αναφέρει στην ερώτηση του ο κ. Νικολόπουλος, η Γερμανία οφείλει να επιστρέψει και το αρχαιολογικό θησαυρό που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα ελληνικά μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά τις αποζημιώσεις προς τα θύματα της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής που αφορούν σε περίπου 100 ολοκαυτώματα πόλεων και χωριών και γενικώς άμαχο πληθυσμό.


Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος εξέφρασε την πικρία του για αναληθή δημοσιεύματα ορισμένων ΜΜΕ και την συζήτηση που επακολούθησε" και συνέχισε "...ενός ολόκληρου λαού είναι πάντα λανθασμένη. Ανυπόστατες και προσβλητικές θέσεις ποτέ δεν συνεισφέρουν στο θέμα, αλλά αποσκοπούν σε συγκεκριμένους στόχους. Ο σεβασμός και η φιλία που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στους δύο λαούς, δεν θα επιτρέψουν μία διαρκή και αρνητική επίδραση στις σχέσεις τους. Σε περιόδους δύσκολων οικονομικών καταστάσεων, η μόνη θετική οδός για την επίλυση τους είναι ο αλληλοσεβασμός με ίσους όρους και η ειλικρινής και αντικειμενική ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο της Ευρωπαικής συνεργασίας" υπενθύμισε με νόημα.
"Το ιστορικό προηγούμενο της Βαιμάρης είχε και μία εσωτερική διάσταση: το ότι οι επαχθείς όροι των Βερσαλλιών οδήγησαν την Γερμανία σε ριζοσπατικοποίηση που είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο του Χίτλερ.


Αντιστοίχως, η απομόνωση της Ελλάδος στην κρίσιμη αυτή συγκυρία από τους εταίρους της θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανάπτυξη αντι-ευρωπαικών αντανακλαστικών ή την ενίσχυση με την μορφή ρεύματος - ιδεοληψιών παλαιάς κοπής.
Είναι αυτές ακριβώς που κατατρύχουν την μεταδικτακτορική Ελλάδα και εν πολλοίς συνιστούν το βασικό αίτιο για την σημερινή κατάσταση την κατάρρευση αυτού του κομματικού, πελατειακού διεφθαρμένου, αντιπαραγωγικού, κρατικοδίαιτου ψευδο-καπιταλιστικού μορφώματος που ονομάζεται σύγχρονο ελληνικό κράτος"

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος