Loading...
 Start Page

«Στρίβειν...δια των Βρυξελλών»


«Μάταια περιμένουν οι ελαιοπαραγωγοί»

«Στρίβειν»... δια των Βρυξελλών είναι η πολιτική της Κυβέρνησης για τους αγρότες-παραγωγούς ελαιολάδου, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή απάντηση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα για άτοκο δάνειο στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών(Ε.Α.Σ) της χώρας για την αγορά του ελαιολάδου από τους παραγωγούς που είναι έρμαια των εμπόρων.


Όπως απαντά η Υπουργός στην ερώτηση του Αχαιού βουλευτή, τα διάφορα μέτρα για τη στήριξη των παραγωγών ελαιολάδου και ελιών, αποφασίζονται από τα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν επιτρέπεται η λήψη εθνικών παρεμβατικών μέτρων, προκαλώντας την παρατήρηση του κ. Νικολόπουλου για άνευρη πολιτική. ..ευκολίας εκ μέρους της Κυβέρνησης:
«Κρυμμένη στο καταφύγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κυβέρνηση προτιμά τώρα να επικαλείται... αναρμοδιότητα και να μας προτρέπει να κάνουμε τα παράπονα μας στο [«Δήμαρχο»], εν προκειμένω τα Συμβούλια Υπουργών, τις Διαχειριστικές Επιτροπές και δεν ξέρω μήπως και τους γραμματείς.


Δεν απαντά λοιπόν επί της ουσίας η αρμόδια Υπουργός. Διότι αν το έκανε θα ήταν υποχρεωμένη να απαντήσει τι προτάσεις, τι αιτήματα, τι πολιτική έχει εφαρμόσει για το θέμα στα Συμβούλια Υπουργών και τις Διαχειριστικές Επιτροπές που επικαλείται. Είναι προφανές, ότι δεν έχει καν θίξει το θέμα και είναι προφανές ότι οι Ε.Α.Σ δεν θα μπορέσουν να αγοράσουν το λάδι και οι παραγωγοί δεν θα μπορέσουν να το πουλήσουν, αφημένοι στα νύχια των εμπόρων»...


Ο Αχαιός βουλευτής, ψέγει την Κυβέρνηση ότι όταν δεν κάνει πολιτική οικειοποιείται την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Τρανό παράδειγμα λέει ο κ. Νικολόπουλος, η «ομολογία» της Υπουργού ότι η Κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε ενέργειες για τη ρύθμιση των χρεών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και παραγωγών στο σύνολο των τραπεζών εκτός από την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος (Α.Τ.Ε).

«Δεν αναφερόμαστε σε καταναλωτικά δάνεια και άλλες πιστωτικές ευκολίες, αλλά για τα δάνεια που βαρύνουν τους αγρότες μας για να βγάλουν το ψωμί των παιδιών τους. Η Κυβέρνηση λοιπόν, ρυθμίζει τις οφειλές τους στην Α.Τ.Ε και την ίδια ώρα απορυθμίζει κάθε προοπτική, κάθε δυνατότητα, κάθε ελπίδα του αγροτικού κόσμου να ανασάνει από τις υποχρεώσεις τους προς άλλες τράπεζες. Αυτό αν δεν λέγεται αδιαφορία, λέγεται πολιτική στο πόδι», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι έχει το θράσος να καυχιέται ότι από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα κατέβαλε μέσω του ΕΛΓΑ 160 εκατομμύρια ευρώ για ζημιές σε φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο και ΠΣΕΑ, συμπεριλαμβανομένων των αποζημιώσεων σε πυρόπληκτους του 2007.

«Μας λέει λοιπόν η Κυβέρνηση ότι έδωσε τα χρήματα τα οποία είχαν εγκριθεί προς διάθεση από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εδώ πρόκειται για κανονικό μνημόσυνο της αγροτικής πολιτικής, αλλά κι αυτό, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το κάνει με ξένα κόλλυβα κατά το κοινώς λεγόμενο!»
Σε ερώτηση του προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Νικολόπουλος τόνιζε ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία χορήγησης άτοκου δανείου στις ελαιοπαραγωγικές Ε.Α.Σ αυτή την εποχή που η τιμή είναι χαμηλή, όπως άλλωστε έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν για την αγορά του ελαιολάδου.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χορήγησε 300 εκατομμύρια ευρώ άτοκα δάνεια σε κτηνοτρόφους της χώρας με δετή περίοδο αποπληρωμής. Επίσης η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χορήγησε 150 εκ. ευρώ άτοκα δάνεια στις Ε.Α.Σ. για αγορά καλαμποκιού και σιτηρών και 60 εκατομμύρια ευρώ σε Ε.Α.Σ. για αγορά οινοποιήσιμων σταφυλιών, από παραγωγούς σε δύσκολη για την απορρόφηση της σοδειάς τους χρονιά», υπενθύμισε με νόημα ο κ. Νικολόπουλος...

«Να δοθούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα»


Να αρθεί η αδικία σε βάρος των σχολικών φυλάκων των οποίων δεν αναγνωρίζονται ασφαλιστικά δικαιώματα παρελθόντων ετών, ζητά με ερώτηση του στη Βουλή, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.


Το παράδοξο του πράγματος εν προκειμένω, είναι ότι με τον Ν. 3320/2005 αναγνωρίστηκε η απασχόληση των σχολικών φυλάκων για το χρονικό διάστημα από το 2001 έως το 2004 και υπολογίζεται στην μισθολογική εξέλιξή τους, ωστόσο δεν τους αναγνωρίζονται τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα για το ίδιο χρονικό διάστημα.


Ο κ. Νικολόπουλος, ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς γιατί αρνούνται δικαίωμα που τα δικαστήρια με βεβαιότητα λόγω δεδικασμένου θα υποχρεώσουν την Πολιτεία να υλοποιήσει.
Ζητά οι κ. Υπουργοί να προχωρήσουν άμεσα στην αναγνώριση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των σχολικών φυλάκων για το επίμαχο χρονικό διάστημα από το 2001 έως το 2004, όπως έχουν υποχρέωση και να μην επαναλάβουν τα «άρρητα ρήματα» που πριν λίγο διάστημα ψέλλισαν απαντώντας στην Βουλή στον Αχαιό Βουλευτή του ΚΚΕ.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος