Loading...
 Start Page
Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ

«Ακόμα... ψάχνονται!»


«Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι μήπως συμβεί με το ΕΣΠΑ, ότι συνέβη και με τα δημοσιονομικά της χώρας. Απώλεια πολύτιμου χρόνου χωρίς έγκαιρες αλλαγές ή σημαντικές μεταβολές στην ιεράρχηση και ακόμα χωρίς λήψη ουσιαστικών αποφάσεων. Γεγονός που θα είναι εγκληματικό για μια Περιφέρεια που ασφυκτιά και χειμάζεται».


Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, λίγο μετά το τέλος της σύσκεψης των Βουλευτών της Δυτικής Ελλάδος με τον Γ.Γ. της Περιφέρειας, κ. Τάσο Αποστολόπουλο, για το ΕΣΠΑ, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Από την τρίωρη σύσκεψη και συζήτηση δεν προέκυψε ότι υπάρχει ακόμα ένας σαφής και ξεκάθαρος μπούσουλας πορείας προκηρύξεων έργων της Περιφέρειας, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το σύνολο των χρηματοδοτικών «εργαλείων» της περιοχής. Δηλαδή να ξέρουμε επιτέλους πόσα χρήματα θα εισρεύσουν από τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων, τι θα γίνει με τον «Θησέα»,το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής», το ΟΠΑΑΧ, ΟΠΑΑΦ κ.α..


«Αφού δεν μας έδωσε ο Γενικός Γραμματέας γραπτώς την εισήγηση του με όλα τα στοιχεία ποσά, έργα, χρονοδιάγραμμα κλπ., υποχρεούμαι να τα αναζητήσω μέσω Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων στην Βουλή των Ελλήνων, όπως ήδη έκανα σήμερα και για το λιμάνι του Αιγίου και τις δαπάνες του Περιφερειακού Ταμείου» δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος κατά την έξοδο του προς τα ΜΜΕ
Επίσης, κατά την διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Νικολόπουλος επανέφερε το ζήτημα της επίσκεψης στον Πρωθυπουργό, αναρωτώμενος γιατί έχει «παγώσει» η προσπάθεια που ξεκίνησαν οι ίδιοι οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ. Επίσης επεσήμανε πως η Δυτική Ελλάδα οφείλει να υψώσει δυναμικά την φωνή της και να αποκτήσει σεβασμό στην κυβέρνηση και στα υπουργεία. «Δεν είναι δυνατό να ανεχόμαστε την πολιτική υποβάθμιση της Αχαίας και οι τοπικοί φορείς να συναντώνται με τους γραμματείς και τους ιδιαιτέρους αντί με τους Υπουργούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σε ό,τι αφορά την ανακατανομή του ΕΣΠΑ και τα επιλέξιμα έργα ο Αχαιός Βουλευτής υπογράμμισε πως δεν μπορεί να γίνεται λόγος μόνο για την «ωριμότητα» των έργων και να προτάσσονται μόνο όσα έχουν υψηλό βαθμό ετοιμότητας, αλλά παράλληλα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η χρησιμότητα των έργων. «Καλύτερα να περιμένουμε προκειμένου να αποκτήσει ετοιμότητα ένα έργο μείζονος σημασίας παρά να δαπανήσουμε τα χρήματα σε άλλα δέκα έργα ήσσονος σημασίας επειδή έχουν την απαιτούμενη ετοιμότητα. Καθώς τα χρήματα δεν... περισσεύουν, οφείλουμε να προτάξουμε έργα ουσιαστικής ανάπτυξης και όχι μικρο-έργα, μόνο και μόνο για να δείχνουμε πως απορροφούμε χρήματα.


Ας λειτουργήσουμε ως υπεύθυνοι πολιτικοί άνδρες της περιφέρειας και όχι σαν κοινοτάρχες του παλιού καιρού» επεσήμανε.
Και έκλεισε λέγοντας: «Χάσαμε πέντε μήνες...για τα ποσά;...για τον επανασχεδιασμό;...
Οι προτεραιότητες...όλα έμειναν ίδια, καμία αλλαγή. καμία μεταβολή.
Τι άλλαξε; Η Κυβέρνηση, ο Περιφερειάρχης και οι αντιπολιτευόμενοι Βουλευτές έγιναν συμπολιτευόμενοι...
Και τώρα αγώνας για να μην χάσουμε όσα είχαμε κερδίσει με την κυβέρνηση Καραμανλή.»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος